افزایش چشمگیر صادرات آهن به کشورهای همسایه

افزایش چشمگیر صادرات آهن به کشورهای همسایه
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

 

وضعیت کلی بازار آهن‌آلات در سطح کشور به صورت گسترده به میزان صادرات و واردات محصولات فولادی مختلف وابسته است؛‌ به‌طوری که افزایش واردات می‌تواند منجر به کاهش قیمت آهن آلات در بازار داخلی شده و افزایش صادرات نیز به ارزآوری و بهبود وضعیت بازار داخلی کمک کند. به همین دلیل فعالان حوزه آهن و فولاد همواره به دنبال بررسی علت افزایش چشمگیر صادرات آهن به کشورهای همسایه هستند. به دلیل اهمیت این مسئله ما در این مطلب به بررسی وضعیت صادرات مقاطع فولادی ایران به کشورهای همسایه پرداخته‌ایم؛ پس تا انتها با پیوان همراه باشید.

وضعیت صنعت فولاد در کشور

صنعت فولاد به دلیل کاربردهای فراوان در صنایع وابسته از قبیل معدن، پزشکی، کشتی‌سازی و خودروسازی از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین پیشرفت و توسعه صنعت فولاد می‌تواند منجر به رونق صنایع وابسته نیز شود.

البته عوامل مختلفی از قبیل تعرفه‌های نه چندان مناسب کالا، سهمیه‌های اعمال شده بر روی کالاهای صادراتی، قوانین بازدارنده صادرات و ... باعث شده تا میزان واردات آهن‌آلات در ایران بسیار بیشتر از صادرات آن باشد.

محدودیت‌های ناشی از تحریم‌های تجاری نیز در تشدید وضعیت شرح داده شده موثر هستند؛ در نتیجه ایران تلاش کرد تا با افزایش چشمگیر صادرات آهن به کشورهای همسایه مواجه شود. کارشناسان پیوان در قسمت بعد به وضعیت صادرات آهن کشور پرداخته‌اند.

مقاصد صادراتی ایران

وضعیت صادرات آهن‌آلات به عراق

عراق یکی از مهم‌ترین مقاصد صادراتی مقاطع فولادی مختلف ایران از جمله میلگرد است. در حقیقت آهن‌آلات بعد از سیمان در رتبه‌ی دوم مهم‌ترین محصولات صادراتی به این کشور قرار دارند. سرمایه‌گذاران می‌توانند با تکیه بر کمک کارشناسان پیوان در افزایش چشمگیر صادرات آهن به کشورهای همسایه از جمله عراق نقش مهمی ایفا کنند.

وضعیت صادرات آهن‌آلات به گرجستان

به دلیل توسعه‌ی صنعت ساخت و ساز در گرجستان این کشور به دنبال واردات مصالح ساختمانی مختلف از جمله میلگرد ایران است؛ در نتیجه بازرگانان همواره توجه ویژه‌ای به بازار این کشور داشته‌اند.

وضعیت صادرات آهن‌آلات به ترکیه

ترکیه یکی از مقاصد مهم صادرات مقاطع فولادی مختلف از جمله میلگرد، شمش، سنگ آهن و نفت است. بنابراین با راهنمایی کارشناسان و مشاوران پیوان می‌توانید منجر به افزایش چشمگیر صادرات آهن به کشورهای همسایه از جمله ترکیه شوید.

وضعیت صادرات آهن‌آلات به سوریه

سوریه یکی از مقاصد صادراتی ایران است که می‌تواند فرصت‌های گوناگونی را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهد.

وضعیت صادرات آهن‌آلات به روسیه

بروز موج جدید ساختمان‌سازی در روسیه منجر به افزایش نیاز این کشور به واردات میلگرد و سیمان از کشورهای همسایه از قبیل ایران شده است. در نتیجه با بررسی‌ دقیق و بهره‌گیری از نظرات مشاوران خبره مجموعه‌ی ما می‌توانید این محصولات را به روسیه صادر کنید.

وضعیت صادرات آهن‌آلات به ارمنستان

با توجه به مرز مشترک بین دو کشور ایران و ارمنستان می‌توان به‌صورت زمینی نسبت به صادرات آهن‌آلات مختلف از قبیل میلگرد، تیرآهن، پروفیل و ... به این کشور اقدام کرد.

جزئیات صادرات آهن در نیمه‌ی ابتدایی سال ۱۴۰۱

با بررسی آمار و ارقام صادرات مقاطع تخت و طویل فولادی می‌توان اطلاعات لازم را در مورد وضعیت صادرات آهن در سال ۱۴۰۱ به دست آورد:

وضعیت صادرات مقاطع تخت

براساس آمار موجود در نیمه‌ی اول سال ۱۴۰۰ میزان صادرات مقاطع تخت بیشتر از ۳۰۰ هزار تن بوده است؛ در حالی که این عدد در نیمه‌ی اول سال جاری نصف شده و به حدود ۱۶۴ هزار تن رسیده است. بنابراین بازارهای خارجی با یک رکود نسبی مواجه بوده‌اند.

وضعیت صادرات مقاطع طویل

در نیمه‌ی ابتدایی سال جاری حدود ۱۲۵۹ هزار تن مقاطع طویل به کشورهای مختلف صادر شده است که عدد قابل توجهی محسوب می‌شود؛ اما صادرات این مقاطع در مجموع در مقایسه با سال گذشته به میزان ۴ درصد کاهش یافته است.

وضعیت صادرات فولاد

مجموع مقاطع فولادی صادر شده در نیمه‌ی اول سال جاری ۱۴۲۳ هزار تن بوده است که در مقایسه با سال گذشته (۱۶۲۰ هزار تن) به میزان ۱۲ درصد کاهش یافته است. مهم‌ترین علت این مسئله بروز جنگ، افزایش تورم، نوسانات نرخ ارز، رکود بازارهای داخلی و خارجی و به‌صرفه‌نبودن صادرات این محصولات است.

عوامل موثر بر افزایش چشمگیر صادرات آهن به کشورهای همسایه

میزان صادرات محصولات فولادی به کشورهای همسایه به عوامل مختلفی وابسته است که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به میزان تقاضا در بازار این کشورها اشاره کرد. در حال حاضر جنگ روسیه با اوکراین، وقوع زلزله مرگبار در ترکیه و سوریه و ... تعادل بازار را بر هم زده و میزان صادرات را تحت تاثیر قرار داده‌اند.

سخن آخر

با بررسی میزان صادرات و واردات محصولات فولادی و کمک گرفتن از مشاوران و کارشناسان پیوان می‌توانید وضعیت بازار آهن‌آلات را در ماه‌های آینده پیش‌بینی کنید. شما فعالان حوزه آهن و فولاد همواره می‌توانید به مراجعه به وب‌سایت پیوان و تحلیل و بررسی دقیق نمودار قیمت آهن‌آلات مختلف نیز‌ برآوردی کلی از نوسانات قیمت این محصولات به دست آورید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه کافی است از طریق شماره ۴۵۱۷۱ با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 

 

دیدگاه خود را ارسال کنید