مینی چیلر در ساختمان های اداری، مزایا و ویژگی ها

مینی چیلر در ساختمان های اداری، مزایا و ویژگی ها
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

مینی چیلر، نوعی چیلر تراکمی هواخنک است که در ساختمان‌های اداری جهت تامین آب چیلد سیستم‌های تهویه مطبوع و واحد‌های مصرف کننده مانند فن کویل‌های سقفی توکار، دیواری، زمینی، کاستی و داکت فن کویل مورد استفاده قرار می‌گیرد. مینی چیلرها در دسته چیلرهای تراکمی قرار دارند و لذا براساس سیکل تبرید تراکمی بخار کار می‌کنند.

عموماً مینی چیلرها در ساختمان‌های اداری در اواخر فصل بهار و کل ماه‌های تابستان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مینی چیلرها در ساختمان اداری در ظرفیت‌های 3 الی 12 تن تبرید طراحی و تولید می‌شوند و لوکس ترین نوع سیستم تهویه مطبوع برای ساختمان‌های اداری به شمار می‌روند.

تمامی مینی چیلرهای الیماکول، به جهت کاهش زمان نصب و سرعت بیشتر در راه اندازی، دارای پمپ سیرکولاسیون و منبع انبساط بسته هستند.

مینی چیلرها مانند سایر انواع چیلرهای تراکمی، بر اساس سیکل ترمودینامیکی تبرید تراکمی بخار عمل می‌کنند. بدین صورت که Return Water که از سمت مصرف کننده‌های واحدهای اداری به سمت مینی چیلر برگشته است، وارد اواپراتور مینی چیلر می‌شود و در اثر از دست دادن حرارت خود به مبرد داخل اواپراتور، خنک می‌شود و با دمای 7 الی 10 درجه سانتیگراد، از مینی چیلر خارج می‌شود و توسط پمپ سیرکولاسیون به مصرف کننده ها منتقل می‌شود. کمپرسور مینی چیلر ها از نوع اسکرال هرمتیک یا بسته Hermetic است و در صورت خرابی، تنها می‌توان آن را تعویض کرد.

بیشتر بخوانید مزایا و ویژگی های مینی چیلر آپارتمانی و صنعتی

قطعات و اجزا مینی چیلر اداری

قطعات و اجزا مینی چیلر اداری الیماکول

مینی چیلرهای که برای ساختمان‌های اداری و واحد‌های اداری طراحی و تولید می‌شوند، دارای چهار بخش اصلی و دو بخش فرعی هستند. 4 بخش اصلی مربوط به سیکل تبرید چیلر تراکمی و دو بخش فرعی، مربوط به سیکل سرمایش آبی یا مدار هیدرونیک سیستم تهویه مطبوع واحد اداری هستند.

این چهار بخش اصلی و دو بخش فرعی، به ترتیب به این شرح است:

  • کمپرسور مینی چیلر اداری

  • اواپراتور مینی چیلر اداری

  • شیر انبساط مینی چیلر اداری

  • کندانسور مینی چیلر اداری

  • پمپ سیرکولاسیون مینی چیلر اداری

  • منبع انبساط بسته مینی چیلر اداری

کمپرسور مینی چیلر اداری

کمپرسور مهمترین بخش و به بیانی دیگر، قلب سیستم تبرید مینی چیلر در ساختمان‌های اداری است. کمپرسور مینی چیلر، مبرد را متراکم می‌کند و فشار آن را افزایش می‌دهد. با کمک افزایش فشار و دمای مبرد، مبرد در سیکل مینی چیلر به گردش در می‌آید و می‌تواند در کندانسور مینی چیلر، گرمای خود را به محیط بیرون منتقل نماید.

در مینی چیلرهای اداری، به جهت کاهش سر و صدا و افزایش راندمان چیلر، از کمپرسورهای اسکرال Scroll استفاده می‌شود.

عمده مینی چیلرها از کمپرسور دو ثابت به صورت قطع و وصلی با دیفرانسیل دما استفاده می‌شود. نوع دیگری از کمپرسورهای اسکرال وجود دارد که به کمپرسورهای دیجیتال مشهور است و به صورت پله ای، می‌توان ظرفیت برودتی مینی چیلر را کنترل کرد. اما این کمپرسورها، به دلیل محدودیت در تامین قطعات یدکی آن، به صورت محدود مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اواپراتور مینی چیلر اداری

به دلیل وجود املاح و سختی در آب، بهترین گزینه برای اواپراتورهای مینی چیلرها، اواپراتور پوسته لوله یا Shell&Tube است، اما در صورتی که بتوان آب با سختی مناسب تهیه کرد، می‌توان ازا اواپراتورهای صفحه ای یا پلیت نیز استفاده کرد. در اواپراتور‌های پوسته لوله، جریان مبرد از درون لوله مسی و جریان آب از پوسته فولادی عبور می‌کند. در داخل لوله‌های مسی اواپراتور‌های پوسته لوله، از ستاره‌های آلومینیومی که به نام توربولاتور شناخته می‌شوند، به جهت افزایش راندمان و کاهش هزینه‌های تولید اواپراتور استفاده می‌شود. در اواپراتورهای پوسته لوله در صورت خرابی یا ترکیدگی، به راحتی قابل تعمیر و تعویض لوله‌های مسی هستند که از مهمترین مزایای این نوع از اواپراتورها است.

شیر انبساط مینی چیلر اداری

شیر انبساط در سیکل تبرید مینی چیلر، وظیفه شکستن فشار و کاهش دمای مبرد را بر عهده دارد. در شیرهای انبساط، عمل افزایش حجم و کاهش فشار مبرد اتفاق می‌افتد که براساس قوانین سیالات و ترمودینامیک، منجر به تولید مبرد با دمای بسیار پایین می‌شود که این مبرد در اواپراتور، می‌تواند گرمای آب را جذب کند و آب را خنک نماید. از دیگر کاربردهای شیر انبساط اینست که شیر انبساط می‌تواند با کنترل دمای سوپرهیت، از ورود مایع مبرد به کمپرسور و از بین رفتن حلزون‌های کمپرسور جلوگیری کند.

شیر‌های انبساط مینی چیلر اداری، عمدتا از نوع ترموستاتیک است. در این شیرها، شرایط مبرد در اواپراتور به واسطه بالب (Bulb) یا حباب نصب شده بر روی خط خروجی اواپراتور حس می‌شود و بازشدگی شیر انبساط تغییر می‌کند. با افزایش بازشدگی شیر انبساط، دبی جرمی مبرد در سیکل تبرید افزایش می‌یابد و اثر تبرید بیشتر می‌شود و به عکس، با بسته شدن شیر انبساط، دبی جرمی مبرد در اواپراتور کاهش می‌یابد و اثر تبرید کم می‌شود. بخش‌های اصلی شیر انبساط شامل صافی، بدنه شیر انبساط، بالب یا حباب حسگر، فنر سوپرهیت و دیافراگم است.

کندانسور مینی چیلر اداری

مینی چیلرهای اداری عمدتا دارای ظرفیت بسیار پایین هستند، لذا به جهت پارامترهای اقتصادی، مینی چیلرها مجهز به کندانسورهای هواخنک هستند تا بی نیاز برج خنک یا کولینگ تاور باشند.

کندانسورهای هوایی مینی چیلر اداری الیماکول، دو نوع می‌باشد، اولین نوع که متداول ترین نوع است، کندانسور فین پلیت تیوب و نوع دوم، از نوع کندانسور میکروچنل است. در هر دو این کندانسورها، دمای مبرد در اثر تماس با هوای محیط بیرون، کاهش می‌یابد و از فاز گازی سوپرهیت به فاز مایع سابکول پرفشار تبدیل می‌شود.

به دلیل تبادل حرارت مینی چیلرها با هوای بیرون، لازم است این مینی چیلرها در محیط بیرون نصب و راه اندازی شوند تا کندانسور آنها بتواند به راحتی خنک شود.

کندانسورهای میکروچنل از متریال آلومینیوم ساخته می‌شوند.به این دلیل که فلز آلومینیوم، دارای قیمت و وزن کمتری در مقایسه با فلز مس هستند. لذا قیمت کندانسورهای میکروچنل در مقیاس جهانی کمتر است، اما با توجه به اینکه کویل مایکروچنل در ایران وارداتی است، در نهایت قیمت کویل مایکروچنل از قیمت کویل فین پلیت تیوب بیشتر خواهد شد.

پمپ سیرکولاتور مینی چیلر

پمپ‌های مینی چیلر اداری اسکرال الیماکول، جزو قطعات سیکل هیدرونیک یا آبی سیستم تهویه مطبوع ساختمان اداری هستند.

در مینی چیلرها، پمپ‌های نوع بشقابی یا خطی سانتریفیوژ به کار گرفته می‌شود و آب چیلد مورد نیاز فن کویل ها را درون مدار بسته لوله کشی به چرخش در می‌آورند. این پمپ ها از نوع 1450 دور در دقیقه هستند و به دلیل ظرفیت‌های پایین، از نوع تکفاز با خازن راه اندازی هستند.

به جهت جلوگیری از یخ زدگی ناشی از کمبود آب سیرکولاسیون در مدار هیدرونیک چیلر، از فلوسوئیچ‌های پارویی و یا اختلاف فشاری بر روی خطوط لوله آب استفاده می‌شود. این فلوسوئیچ میزان و شدت آب در جریان را تشخیص می‌دهند و در صورت وجود هر نوع مشکلی، مدار عملکرد کمپرسور را خاموش می‌کنند تا چیلر خاموش باشد و منجر به یخ زدگی نشود. از طرف دیگر، پمپ ها همواره به گونه‌ای در مدار عملکرد چیلر نصب می‌شود که کاویتاسیون در مکش پمپ ها رخ ندهد.

منبع انبساط بسته مینی چیلر

اکسپنشن تانک یا منبع انبساط بسته، وظیفه ثابت نگه داشتن فشار در مدار هیدرولیک و در ورودی پمپ ها را برعهده دارد تا از اثرات کاویتاسیون در پمپ ها و ایجاد هوا در مسیرهای لوله کشی جلوگیری شود.

این منابع بواسطه تیوب نیتروژن تحت فشار که در داخل آنها را قرار گرفته، با ایجاد فشار ثابت بر روی آب داخل لوله ها، کمک می‌کند تا همواره فشار ثابتی در ورودی پمپ‌های مینی چیلر حفظ شود.

مدار لوله کشی مینی چیلر اداری

مدار لوله کشی مینی چیلر اداری الیماکول

مدار لوله کشی مینی چیلر اداری، شامل مینی چیلر، پمپ جهت گردش آب، منبع انبساط جهت ثابت نگه داشتن فشار، لوله‌های فولادی یا پلیمری جهت انتقال آب چیلد، فن کویل و یا هواساز جهت تامین هوای با دما و رطوبت مناسب در واحد اداری است. در این مدار، قطعات دیگری نیز مانند شیرهای قطع و وصل، شیر تخلیه آب چیلر، شیر هواگیری اتومات، نمایشگر دما و فشار روغنی، صافی، شیر یک طرفه و شیر ByPass در این مدار قرار دارد. لوله کشی مدار مینی چیلر اداری، از مهمترین مراحل نصب است که در کیفیت نهایی و عملکرد بهینه سیستم تهویه مطبوع به شدت تاثیر گذار است. بخشی از مهمترین نکات در زمان طراحی و نصب مدار لوله کشی مینی چیلر اداری در ذیل آورده شده است:

  • دستگاه مینی چیلر به صورت کاملا تراز نصب گردد.

  • در صورت نصب دستگاه بر روی بام، شاسی مناسب پیش بینی شود و وزن مینی چیلر به سر ستون‌های ساختمان منتقل گردد.

  • مینی چیلر در موقعیتی نصب گردد که هوای تازه کافی برای خنک کاری کندانسور تامین شود.

  • در صورت نصب چندین مینی چیلر در کنار یکدیگر، از سازنده دستورالعمل‌های نصب چندین مینی چیلر در کنار یکدیگر را بخواهید.

  • سایز لوله و اتصالات توسط مهندس تاسیسات مشخص و نقشه‌های اجرایی تهیه شود.

  • موقعیت شیرالات، مینی چیلر و مدار با پس به درستی مشخص شود.

  • شیر پرکن و یا Make UP در زمان نصب در نظر گرفته شود.

  • پس از لوله کشی، مدارات به خوبی شستشو داده شود تا از ورود ذرات جامد و فلزات جوشکاری به اواپراتور چیلر جلوگیری شود.

  • آب با سختی مناسب تامین شود و یا در مدار سرمایش، سختی گیر پیش بینی شود.

  • از صافی با توری استنلس استیل با مش مناسب در مسیر آب ورودی به مینی چیلر استفاده شود.

  • پس از چند روز از راه اندازی، صافی باز شود و مجددا تمیز شود.

  • در زمان لوله کشی، از ساپورت‌های مناسب استفاده شود و وزن لوله کشی توسط چیلر تحمل نشود.

  • در محل اتصال لوله ها به مینی چیلر، از شیرآلات مناسب استفاده شود.

  • شیر هواگیری در بالاترین نقطه مدار لوله کشی و شیر تخلیه در پایین نقطه مدار لوله کشی نصب شود.

  • در بین مدار آبگرم و آب چیلد چیلر، از شیرهای قطع و وصلی دو فصلی استفاده شود.

  • برای برق رسانی به مینی چیلر، از کابل و فیوز استاندارد با سایز و ظرفیت صحیح استفاده شود.

  • ارت برای مینی چیلر، حتما پیش بینی شود و از صحت ارت، اطمینان حاصل شود.

  • دسترسی لازم به تابلو برق مینی چیلر، به راحتی فراهم باشد.

مزایا و ویژگی های مینی چیلر اداری

استفاده از مینی چیلر الیماکول در ساختمان‌های اداری، دارای مزایای متعددی است. پس از شروع طرح هدفمندی یارانه ها و افزایش هزینه‌های حامل‌های انرژی، استفاده از سامانه‌های تهویه مطبوع مستقل محبوبیتی بیش از پیش یافت. شاید مهمترین دلیل این امر، توجه مالکان به مصرف بهینه از سیستم‌های تهویه مطبوع بود. استفاده از مینی چیلر اداری برای واحد‌های اداری در ساختمان‌های اداری، می‌تواند منجر به کنترل بسیار زیاد بر روی هزینه‌های انرژی مصرفی سیستم تهویه مطبوع واحد اداری شود. در بسیاری از مواقع، ساعات کاری، تعداد نفرات، نحوه و سلیقه مصرف واحد‌های اداری یک ساختمان اداری با یکدیگر متفاوت است و لذا بسیاری از مدیران واحدهای اداری ترجیح می‌دهند که در صورت کاهش مصرف و یا عدم مصرف، هزینه‌های اضافی سایرین را پرداخت نکنند. لذا، استفاده از سامانه‌های مستقل تهویه مطبوع برای واحدهای اداری، از نظر بسیار مورد توجه است.

مینی چیلر Elimacool از با کیفیت ترین سیستم‌های تهویه مطبوع است. این سیستم می‌تواند دلپذیرترین هوا و بهترین شرایط آسایشی را در واحد مسکونی تامین نماید و از طرف دیگر، از گرانترین انواع سیستم‌های تهویه مطبوع است.

مینی چیلرها دارای مزایایی به شرح ذیل برای واحد‌های اداری هستند:

  • ابعاد کم و سطح اشغال کم در بام

  • امکان لوله کشی طولانی و رایزرهای طویل

  • مبرد کم و دوستدار محیط زیست

  • دارای کندانسور هواخنک و بی نیاز از مصرف آب در کشور خشک ایران

  • امکان استفاده از یک دستگاه مینی چیلر بجای چندین کولر گازی

  • قابلیت کنترل دمای بخش‌های مختلف واحد اداری به صورت مستقل

  • استفاده از کمپرسورهای بی صدای اسکرال

  • تعمیرات سریع و ساده به دلیل ساختار ساده مینی چیلر اداری

خرید مینی چیلر از الیماکول

مینی چیلرهای الیماکول به طور معمول در ظرفیت‌های 3 تن تبرید، 5 تن تبرید، 7.5 تن تبرید و 10 تن تبرید تولید می‌شوند. البته، می‌توان ظرفیت‌های سرمایشی دیگر را نیز به صورت سفارشی طراحی و تولید کرد.

این دستگاه‌های برودتی با کندانسور هوائی تولید می‌شوند و دارای قابلیت تجهیز به بافر تانک بسته و پمپ هستند. ظرفیت سرمایشی آنها بر اساس متراژ فضا و کاربری مشتریان تعیین می‌شود.

مینی چیلرها به عنوان یک راهکار موثر در ساختمان‌های مسکونی با واحدهای بزرگ متراژ و ساختمان‌های اداری طراحی و تولید می‌شوند.

این دستگاه‌ها به صورت مستقل برای هر واحد مسکونی و اداری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مینی چیلرها همراه با فن‌کویل‌های دیواری، سقفی توکار و زمینی در ساختمان‌ها و واحدهای مسکونی، تجاری و اداری نصب می‌شوند. آب سرد تولید شده توسط مینی چیلرهای الیماکول به فن‌کویل‌های تهویه مطبوع وارد شده و سرمایش مورد نیاز برای فضای داخلی ساختمان توسط فن‌کویل تامین می‌گردد.

جهت خرید مینی چیلر به آدرس مقابل مراجعه نمایید : https://elimacool.com/chiller/mini-chiller

کارشناسان متخصص جهت ارائه مشاوره برای خرید مینی چیلر الیماکول، آماده پاسخگویی به مشتریان عزیز هستند.

الیماکول؛ کیفیتی ماندگار

 

دیدگاه خود را ارسال کنید