قیمت گوشت

گوشت در آستانه حذف از سفره‌های مردم | قیمت گوشت امروز 10 اردیبهشت

رییس شورای تامین دام کشور با بیان اینکه شاهد تشدید خشکسالی در سالجاری هستیم، اظهار کرد: تاثیر خشکسالی بر صنعت دامپروری بسیار بیش از آن است که تصور می شد تا جایی که تبدیل به تهدید برای حیات این صنعت در برخی از استان های کشور شده است.

گوشت در آستانه حذف از سفره‌های مردم | قیمت گوشت امروز 10 اردیبهشت
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

قیمت گوشت طی ماه های گذشته با تغییر همراه بود. قیمت گوشت ثابت ماند. قیمت گوشت بعد از افزایش قیمت نهاده های دامی گران شد.  قیمت گوشت امروز را در ادامه می خوانیم.

قیمت گوشت

قیمت گوشت امروز 10 اردیبهشت

رییس شورای تامین دام کشور گفت: دامپروری در ۱۰ استان کشور در حالت اضطرار کم آبی قرار دارد که شامل، دست کم ۶ میلیون راس دام سبک می شود که از این تعداد در ماه های آینده ۲ میلیون راس تقریبا بدون آب و خوراک می مانند.

 رییس شورای تامین دام کشور  با بیان اینکه شاهد تشدید خشکسالی در سالجاری هستیم، اظهار کرد: تاثیر خشکسالی بر صنعت دامپروری بسیار بیش از آن است که تصور می شد تا جایی که تبدیل به تهدید برای حیات این صنعت در برخی از استان های کشور شده است.

وی ادامه داد: بر اساس برآوردهای ما صنعت دامپروری در ۱۰ استان کشور در حالت اضطرار کم آبی قرار دارد.

پوریان تعداد دام های این استان ها را بیش از ۶ میلیون راس اعلام کرد و افزود: از ۶ میلیون راس دام در این استان ها ۲ میلیون راس بدون آب و خوراک خواهند ماند که اکثرا دام کوچک هستند.

 به گفته پوریان؛ حالت اضطرار از استان خوزستان آغاز خواهد شد، چراکه آمار نشان می دهد، آورد حوضه‌های آبریز خوزستان از ابتدای سال آبی یعنی از مهرماه تا کنون، نسبت به میانگین بلندمدت ۳۴ درصد کاهش دارد و شرایط در حوضه کرخه به مراتب بدتر است و آورد این حوضه کاهش ۵۸ درصدی داشته است، در حالی که حوضه کرخه از بزرگترین مناطق پرورش دام کوچک کشور است.

وی با بیان اینکه در سایر مناطق کشور نیز دام ها بیش از ظرفیت مراتع هستند، گفت: خشکسالی حتی مراتع مناطق پر باران کشور را تحت تاثیر قرار داده و مراتع در این مناطق نیز پاسخگوی چرای دام ها نیستند و در برخی از آن ها تعداد دام ها بیش از ظرفیت مراتع است.

پوریان با اشاره به گزارش مرکز پژوهش های مجلس درباره تاثیر خشکسالی جاری  بر صنعت دامپروری کشور، اظهار کرد: 

بهمن ماه سال گذشته مرکز پژوهش های مجلس طی گزارشی با عنوان افول صنعتی دامپروری کشور نسبت به تاثیر خشکسالی جاری بر صنعت دامپروری به مسئولان هشدار داد و از آن ها خواست دست به اقدام عاجل بزنند. 

وی تصریح کرد: در این گزارش از بروز خشکسالی فراگیر در کشور سخن گفته شده که با کاهش میزان تولیدات گیاهی مراتع و مزارع همراه بوده است.

پوریان افزود: همچنین در این گزارش آمده است، تولیدات گیاهی با افزایش قیمت نهاده‌های دامی و بالطبع افزایش هزینه ‌های تمام شده تولید دام، به ویژه در بخش دام سبک، همراه است.

وی میزان افزایش هزینه تمام شده تولید بر اثر خشکسالی را برای هر دام را روزانه حدود ۷۰ هزار تومان عنوان کرد.

پوریان معتقد است؛ اگر برای مشکل تامین خوراک دام ها در این ۱۰ استان با بیشترین تنش آبی راهکاری ارائه نشود، شاهد تشدید کشتار دام های مولد، حذف بیشتر گله ها، اختلال در معیشت دامداران و خروج افراد از این زیربخش راهبردی در حوزه تأمین امنیت غذایی خواهیم بود.

رییس شورای تامین دام کشور معتقد است؛ تداوم وضعیت کنونی منجر به افت قطعی تولید گوشت قرمز در کشور خواهد شد و در صورت عدم مدیریت بحران باید آماده ثبت تازه ای از گرانی گوشت در کشور باشیم.

 
میانگین میزان مصرف گوشت در نقاط  مختلف جهان بر اساس عوامل مختلفی مانند درآمد سرانه کشورها  متفاوت است.
بر اساس آخرین آمار پیش بینی می شود مصرف سرانه گوشت در سراسر جهان از 42.4 کیلوگرم در سال 2021 به 43.7 کیلوگرم در سال 2030 افزایش یابد. در همین حال، انتظار می رود جمعیت جهان نیز افزایش بیشتری داشته باشد. در مجموع این امر باعث افزایش مصرف کل گوشت در سراسر جهان می شود. بیشترین مصرف در گروه کشورهای OECD است(شامل 37 کشور مانند اتریش ، استرالیا ، ترکیه ،هلند نیوزلند ،شیلی کانادا و ...) جایی که پیش بینی می شود مصرف سرانه در سال 2030 به 88.6 کیلوگرم برسد. آمریکای شمالی منطقه ای است که بالاترین سرانه مصرف گوشت را دارد. این میانگین در سال 2021 در کشورهای درحال توسعه با عدد 32.7 کمتر از میانگین جهانی با مقدار 42.4 است.

مدیر کل پشتیبانی امور دام گفت: توزیع گوشت در شبکه‌های مصرفی ادارات، تعاونی و اتحادیه پرنده و ماهی بدون وقفه ادامه دارد، همچنین تکایا و مساجد در بحث‌های نذورات و کمک‌های مومنانه می‌توانند نیازشان را تامین‌ کنند. بنابر گفته مسئولان پشتیبانی امور دام، ممنوعیت صادرات و توزیع گوشت وارداتی منجر به روند نزولی نرخ دام و گوشت در سطح بازار شده که با وجود افزایش هزینه‌های تولید، مسئولان انجمن و تشکل‌های تولیدی خواستار صادرات هستند.

پس از توزیع گوشت به صورت اینترنتی و خبر توزیع گسترده در میادین میوه‌وتره‌بار، قیمت گوشت در بازار از افزایش‌های عجیب و غریب اخیر خود عقب‌نشینی کرد.

هفته گذشته بود که قیمت گوشت قرمز در بازارها با افزایش 20 هزار تومانی روبه‌رو شد به همین دلیل بلافاصله سازمان تعاون روستایی که توزیع گوشت قرمز به صورت اینترنتی را کلید زد.

در همین خصوص مشاور عالی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: از روز پنجشنبه هفته گذشته در پی آخرین مصوبه کارگروه تنظیم بازار محصولات کشاورزی، توزیع گوشت گوساله منجمد نیز با قیمت ۹۹ هزار و ۸۰۰ تومان در هر کیلو گرم و گوشت گوسفندی منجمد با قیمت ۱۰۵ هزار تومان در هر کیلوگرم در بسته‌هایی با وزن ۲ تا ۳ کیلو و ۸۰۰ گرم از طریق سامانه بازرگام در تهران آغاز شد و از این هفته نیز در ۲۲ مرکز استان عرضه می‌شود.

وی اظهار داشت: توزیع هوشمند گوشت قرمز، زیر قیمت مصوب تنظیم بازار و به صورت رایگان در درب منازل صورت می‌گیرد.

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفندی در میادین میوه‌وتره‌بار ۱۲۲هزار تومان و هر کیلوگرم گوشت گوساله بدون استخوان ۱۴۸هزارتومان، هر کیلو گوشت گوساله با استخوان 120هزار تومان، ران گوساله 176هزار تومان و ران گوسفندی کیلویی 183هزار تومان به فروش می‌رود و فروشندگان ابراز امیدواری کردند که در روزهای آینده، قیمت‌ها بیشتر کاهش یابد. کارشناسان بخش کشاورزی توزیع اینترنتی گوشت قرمز در بازار را یکی از اصلی‌ترین دلایل کاهش قیمت گوشت قرمز می‌دانند، از طرف دیگر توزیع دام زنده در بازار، تأمین نهاده‌های دامی به نرخ دولتی تا آخر سال و توزیع گسترده گوشت در میادین میوه‌وتره‌بار را از دیگر دلایل ارزان شدن گوشت قرمز می‌دانند.

دست اندرکاران حوزه تولید دام همچنان بر مازاد عرضه و انباشت دام روی دست دامدار اصرار می ورزند. در نهایت استمرار این روند کار را به جایی رساند که معاون اول رئیس جمهور برای کنترل افزایش قیمت جلسه ستاد تنظیم بازار را شبانه در دفتر وزیر جهاد تشکیل داد.

بنابر جلسه ستاد تنظیم بازار ممنوعیت و توقف صادرات دام و عرضه گسترده گوشت گوساله و گوسفند بصورت هوشمند و عرضه در میادین و شبکه فروشگاهی در دستور کار قرار گرفت، در حالیکه مسئولان انجمن و تشکل های تولیدی معتقدند که گرانی های اخیر متاثر از صادرات و کمبود عرضه نیست  و تنها دلالان و مافیا سرو صدا به راه انداختند تا بتوانند زمینه را برای واردات گوشت آماده کنند.

بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت کنونی هر کیلو گوشت گوسفندی ۱۷۰ تا ۲۳۰ هزار تومان، گوشت گوساله ۱۶۰ تا ۱۹۰ هزار تومان و گوشت مخلوط ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تومان است.

طی روزهای اخیر در جلسه کارگروه تنظیم بازار و کالاهای کشاورزی قیمت هر کیلو گوشت گوساله لاشه یکصد هزار تومان، گوشت گوساله گرم بسته بندی تنظیم بازار درجه یک هر کیلو ۱۴۰ هزار تومان، گوشت گوساله چرخ کرده تنظیم بازاری درجه یک ۱۲۰ هزار تومان، گوشت گوساله بسته‌بندی ۱۲۰ هزار تومان و گوشت گوسفند گرم لاشه ۱۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان اعلام شد که تولیدکنندگان نسبت به نرخ های اعلامی اعتراضاتی دارند و همواره اذعان می کنند که عرضه کمتر از نرخ منطقی زمینه را برای ایجاد رانت در بازار فراهم‌می کند.

صدردادرس مدیر عامل اتحادیه دام سبک گفت: قیمت کنونی هر کیلو دام زنده در سطح کشور ۶۰ هزار تومان بوده که هنوز به نرخ مصوب نرسیده است.

او گفت: گرچه وزیر جهاد کشاورزی اذعان کرده که نهاده مرغدار و دام صنعتی تامین شده است، اما جای این سوال مطرح است که برای دامدار سبک و روستایی چه اقدامی کردند که هم اکنون انتظار دارند در بحث تنظیم بازار گوشت به میدان بیاید.

صدر دادرس قیمت منطقی هر کیلو گوشت گوسفندی ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان اعلام کرد.

بنابر آمار اعلامی تشکل و اتحادیه های تولیدی از نظر جمعیت دام سبک در بهترین شرایط قرار داریم و زایش پاییز و زمستان بیش از ۵ میلیون راس است که با این وجود مشکلی در عرضه نداریم.

عربشاهی رئیس مرکز ارتباطات سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: عرضه اینترنتی گوشت گوساله و گوشت گوسفند از طریق سامانه بازرگام در شهر تهران آغاز شده و توزیع تا ماه رمضان ادامه دارد.

مسئولان سازمان تعاون روستایی اذعان می کنند با توزیع کالاهای اساسی از طریق پلتفرم های آنلاین بحث کنترل بازار و نظارت بر قیمت ها را پیگیری می کنیم تا شاهد تنظیم بازار و معقول شدن قیمت ها به نفع مردم باشیم.

به گفته وی، اگر زیرساخت ها مناسب باشد، از طریق سایر پلتفرم ها توزیع در دیگر استان ها آغاز می شود.

با توجه به نابه سامانی و آشفتگی قیمت مرغ و تخم مرغ در آبان سازمان تعاون روستایی با ورود به بحث تنظیم بازار و عرضه اینترنتی کالا آرامش را به بازار بازگرداند که انتظار می رود در حوزه گوشت هم بازار به تعادل نسبی برسد.

مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران گفت: در حال حاضر شرکت پشتیبانی امور دام هر کیلو دام را با نرخ ۵۹ هزارتومان از دامدار خریداری می کند، درحالیکه در بازار آزاد حداکثر ۵۵ هزار تومان است.

به گفته وی، علی رغم عرضه دام پایین تر از نرخ تمام شده جای این سوال مطرح است که چرا مردم باید گوشت را گران بخرند.

طبق گفته بسیاری از دست اندرکاران حوزه تولید دام، مافیا گوشت و دلالان با التهاب قیمت در بازار زمینه را برای واردات گوشت آماده می کنند تا استقلال غذایی را زیر سوال برند.

مقدسی گفت: با توجه به التهابات بازار گوشت، صادرات متوقف شده است، در حالی که به رغم مجوز صادرات ۵۰ هزار راس دام سنگین، یک راس هم صادر نشده است.

بسیاری از روسای انجمن و اتحادیه های تولیدی بر این باورند که به رغم آنکه اتفاقی در حوزه تولید رخ نداده و دام روی دست دامدار مانده است، اما بی جهت جلوی کشتار پشتیبانی امور دام را گرفتند و در این میان مافیا بدنبال منفعت طلبی هستند.

رئیس انجمن صنفی گاوداران گفت: با توجه به نرخ فعلی دام، حداکثر قیمت هر کیلو گوشت گوساله باید ۱۴۰ هزار تومان باشد و عرضه با نرخ ۱۸۰ تا ۱۹۰ هزار تومان در سطح بازار اجحاف در حق تولیدکننده و مصرف کننده است چرا که در صورت خرید دام با نرخ واقعی ۷۱ هزار تومان، قیمت گوشت گوساله نباید از ۱۶۰ هزار تومان بیشتر باشد.

 منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام با اشاره به اینکه گرانی های اخیر بازار گوشت قابل توجیه نیست، اظهار کرد: با توجه به نرخ فعلی دام، گرانی های اخیر بازار گوشت ناشی از فضاسازی دلالان است.

وی افزود: گرچه هزینه تولید برای تولیدکننده بالاست، اما قیمت بازارهای فعلی ارتباطی به دامدار ندارد.

قیمت کنونی هر کیلو لاشه گوسفندی در عمده فروشی را ۱۲۵ هزار تومان و لاشه گوساله ۱۱۱ هزار تومان اعلام کرد.

سید احمد مقدسی با اشاره به افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار با بیان اینکه ما با یک مافیا در این حوزه مواجه هستیم که در حال زمینه چینی برای واردات هستند، گفت: در مجموع حدود ۲۰۰۰ هزار رأس دام سبک از کشور صادر شد اما همهمه و سر و صدایی که دلالان به راه انداختند منجر به نابسامانی بازار و افزایش قیمت‌ها شد.

وی ضمن انتقاد از عملکرد برخی تشکل‌های خصوصی در زمینه صادرات دام از کشور افزود: میزان صادرات اصلاً به اندازه‌ای نبود که بتواند در شرایط بازار تأثیرگذار باشد و اگر این همه سر وصدا نمی‌شد به چنین وضعیتی دچار نمی‌شدیم.

مقدسی با بیان اینکه قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم گوساله نر زنده برای دامدار با احتساب ۱۰ درصد سود ۷۱ هزار تومان است، گفت: تا دو ماه قبل دامداران هر کیلوگرم دام خود را به قیمت کیلویی حدود ۴۸ هزار تومان می‌فروختند که شرکت پشتیبانی امور دام ورود و شروع به خرید حمایتی دام سنگین به قیمت ۵۹ هزار تومان کرد، این اقدام دولت منجر شده که قیمت گوساله نر در بازار آزاد به کیلویی ۵۵ هزار تومان برسد که همچنان زیر قیمت تمام شده تولید است. پس ما در حوزه دام شاهد افزایش قیمت نیستیم و هیچ اتفاقی هم در بازار دام نیفتاده که قیمت گوشت تا این حد بالا رفته است.

وی با انتقاد از عملکرد دولت در کنترل دلالان و واسطه‌های بازار گوشت تصریح کرد: زور دولت به دلالان نمی‌رسد و در این میان تولیدکننده و مصرف کننده هر دو آسیب می‌بینند.

مقدسی با اشاره به افزایش ۴۰ تا ۵۰ هزار تومانی قیمت گوشت قرمز در بازار گفت: واقعاً مشخص نیست که به چه علت قیمت گوشت ناگهان از ۱۴۰ هزار تومان به حدود ۱۹۰ هزار تومان رسیده است و چه توجیهی برای این مساله وجود دارد؟ در حالی که دامداران در حال زیان هستند.

وی با اشاره به مازاد دام در کشور افزود: در حال حاضر دام سنگین روی دست تولیدکننده مانده و هر کس اعلام کند و متقاضی باشد ما به قیمت کیلویی ۵۹ هزار تومان آن را عرضه می‌کنیم.

مقدسی توضیح داد: وقتی که قیمت گوساله زنده نر کیلویی ۵۹ هزار تومان باشد قیمت لاشه کشتار شده آن نیز کیلویی ۱۱۸ هزار تومان است و بنابراین قیمت آن برای مصرف کننده باید حداکثر ۱۴۹ هزار تومان باشد.

وی با اشاره به اینکه دامداران در حال حاضر دام را به زیر قیمت تمام شده تولید عرضه می‌کنند، پیشنهاد کرد که دولت به بازار گوشت ورود کند و گفت: شرکت پشتیبانی امور دام باید دام را از دامداران خریداری و گوشت حاصل از آن را مستقیم به بازار عرضه کند تا قیمت‌ها بکشند در این صورت واسطه‌ها و دلالان کنار خواهند رفت.

مقدسی ادامه داد: اگر دولت برای حفظ تولید و پایداری آن دام را به قیمت کیلویی ۷۰ هزار تومان از دامداران خریداری کند گوشت حاصل از آن را با نرخ ۱۶۰ هزار تومان در هر کیلوگرم به مردم عرضه می‌کند و در این صورت علاوه بر اینکه دامداران از زیان خارج می‌شوند، مصرف کننده نیز توان خرید گوشت را خواهد داشت و مجبور نیست با قیمت‌های گزاف آن را خریداری کند.

مقدسی در بخش دیگری از سخنان خود درباره آخرین وضعیت تخصیص سهمیه نهاده‌های دامی نیز گفت: از سهمیه دی ماه واحدهای صنعتی شیری هنوز جو تخصیص داده نشده همچنین ۴۰ درصد ذرت نیز باقی مانده اما سهمیه سویا به طور کامل تخصیص داده شده است علاوه بر این سهمیه بهمن ماه نیز کلاً در هیچ نهاده‌ای تخصیص داده نشده است.

وی اضافه کرد: مسئولان مربوطه اعلام کرده‌اند که بحث تأمین و تخصیص ارز نهاده‌های دامی انجام گرفته و از هفته جاری هم سهمیه واحدهای صنعتی و هم دامداری‌های روستایی تخصیص داده می‌شود.

صادرات دام وعده ای بیش نیست

مجتبی عالی مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور از انباشت دام در واحدهای دامداری خبر داد و گفت: با وجود آزاد شدن مصوبه صادرات دام در تیرماه، اما معاونت بازرگانی به رغم پیگیری هایی مکرر جواب نامه را نداده است.

وی افزود: با توجه به فصل زایش و انباشت دام، وضعیت بازار روز به روز نامساعد تر می شود که وعده دولت در خصوص صادرات دام محقق نشده است.

عالی با اشاره به اینکه وعده صادرات دام‌ محقق نشده است، بیان کرد: با توجه به وعده حمایت از دامدار، کشتار دام های مولد بصورت چراغ خاموش در حال انجام است که این امر به قیمت نابودی صنعت تمام می شود.

مدیر عامل اتحادیه دامداران صادرات دام را بهترین راهکار رونق اقتصادی و تولید برشمرد و گفت: با توجه به افزایش هزینه های تولید و نرخ فعلی دام زنده، دامدار از جیب خود به مردم یارانه می دهد که با این وجود انتظار می رود هر چه سریع تر دولتمردان صادرات را آزاد کنند.

وی قیمت کنونی هر کیلو دام سبک را ۴۰ تا ۴۲ هزار تومان و دام سنگین ۵۰ تا ۵۳ هزار تومان اعلام کرد و افزود: در حال حاضر قیمت تمام شده هر کیلو دام ۷۵ تا ۸۰ هزار تومان است که عرضه با نرخ های فعلی به زیان دامدار است.

مقادیر زیادی دام روی دست دامدار است

 منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه مقادیر زیادی دام روی دست دامدار است، اظهار کرد: بنابر مصوبه ۱۷ تیرماه، صادرات دام آزاد است، اما عملا اتفاقی نیفتاده است که با این وجود ماده کشی در کشتارگاه انجام می شود.

وی افزود: با توجه به شرایط خشکسالی، کم آبی و گرانی نهاده های دامی ۲۵ میلیون راس دام لاغر روی دست دامدار مانده که با ورود به فصل پاییز، زایش های پاییز به ۱۳ میلیون راس می رسد، درحالیکه تولیدات ۳ فصل پیش روی دست دامدار مانده است.

پوریان با اشاره به اینکه مصوبه آزادسازی صادرات دام در حد حرف باقی مانده است، بیان کرد: در شرایط عادی نیمه دوم سال ۵۰۰ هزار تن گوشت قرمز مورد استفاده قرار می گیرد که با وجود کرونا میزان مصرف به ۳۰۰ هزار تن هم‌ نمی رسد، درحالیکه با میزان دام فعلی حدود ۶۰۰ هزار تن گوشت تولید می شود که به دلیل مازاد تولید بر مصرف، صادرات تنها راه حل دامدار است.

رئیس شورای تامین کنندگان دام ادامه داد: مسئولانی که ادعای گرانی دام و گوشت ناشی از صادرات مطرح می‌کنند، بدنبال واردات هستند چرا که از سه فصل گذشته دام روی دست دامدار مانده که بخشی از آن برای رفع مشکل بازار باید صادر شود.

پوریان از مازاد حدود ۶ میلیون راس دام سبک پروار  با وزن بالای ۵۵ کیلو و ۲۰۰ هزار راس دام سنگین در کشور خبر داد و گفت: برای این میزان دام تقاضایی در بازار وجود ندارد که انتظار می رود هر چه سریع تر تدابیری برای صادرات اتخاذ شود تا تولید بهار و زمستان دچار مشکل نشود.

وی در پایان با اشاره به اینکه صادرات دام مشکلی در بازار داخل ایجاد نمی کند، تصریح کرد: در شرایط کنونی برای مازاد تولید باید چاره اندیشی شود چرا که به رغم‌ خرید نهاده از بازار آزاد با قیمت های بالا، تولیدکنندگان مجبور به عرضه دام های نر و ماده به ضرر هستند که ادامه این روند به زیان صنعت تمام می شود‌.

طی ماه های اخیر کلیپ کشتار دام های مولد در فضای مجازی سر و صدای زیادی به راه انداخت که هر یک از دامداران کمبود و گرانی نهاده های دامی و نبود حمایت دولت از تولید را علت اصلی مطرح می کردند که با انتشار این کلیپ ها احساسات مردم‌جریحه دار شد و در نهایت در ۱۷ تیرماه مصوبه آزادسازی صادرات دام ابلاغ شد که بهانه های مختلف تاکنون محقق نشده است که بنابر وعده ساداتی نژاد وزیر جهاد  انتظار می رود که صادرات دام غیرمولد آغاز شد تا با خروج انباشت دام از واحدهای دامداری به مشکلات فعلی پایان داده شود.

دیدگاه خود را ارسال کنید