جاماندگان سهام عدالت

خبر خوب برای جاماندگان سهام عدالت | ثبت نام به زودی

آقای محمدرضا پورابراهیمی در برنامه گفتگوی ویژه بخش خبری ۲۱ سیما که به موضوع «تکلیف قانونی جاماندگان سهام عدالت» اختصاص داشت، افزود: گزارش‌هایی که ما داشتیم تعداد زیادی از افرادی که مستحق دریافت سهام عدالت بودند مثل افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی، رزمندگان، ایثارگران، کارگران فصلی و خیلی از افرادی که جزو مجموعه‌هایی بودند که کاملاً در اولویت واگذاری بودند این‌ها از دریافت سهام عدالت محروم شده بودند.

خبر خوب برای جاماندگان سهام عدالت | ثبت نام به زودی
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

جاماندگان سهام عدالت به زودی تعیین تکلیف می شوند. جاماندگان سهام عدالت طی چند ماه آینده سهام دار خواهند شد. جاماندگان سهام عدالت به افرادی اطلاق می شود که در دوره اول آزاد سازی سهام عدالت نتوانستند ثبت نام کنند. جاماندگان سهام عدالت  می تواند پس از دریافت سهام سود خود را دریافت کنند. جاماندگان سهام عدلت برای ثبت نام باید شرایط ذیل را دارا باشند.

جاماندگان سهام عدالت

جزئیات جدید درباره جاماندگان سهام عدالت

دکتر پور ابراهیمی گفت: فرآیند اختصاص سهام عدالت به جاماندگان این طرح در دولت آغاز شده است.

آقای محمدرضا پورابراهیمی در برنامه گفتگوی ویژه بخش خبری ۲۱ سیما که به موضوع «تکلیف قانونی جاماندگان سهام عدالت» اختصاص داشت، افزود: گزارش‌هایی که ما داشتیم تعداد زیادی از افرادی که مستحق دریافت سهام عدالت بودند مثل افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی، رزمندگان، ایثارگران، کارگران فصلی و خیلی از افرادی که جزو مجموعه‌هایی بودند که کاملاً در اولویت واگذاری بودند این‌ها از دریافت سهام عدالت محروم شده بودند.

وی گفت: کمیسیون اقتصادی در مجلس یازدهم این را در دستور کار قرار داد و پس از بررسی و جلسات مشترک با دولت ظرفیتی را ایجاد کرد برای این که بتواند این واگذاری انجام شود.

آقای پورابراهیمی افزود: ظرفیتش به اندازه‌ای است که ما بتوانیم با اولویت‌های تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی را چهار میلیون تا پنج میلیون در نظر بگیریم و بقیه را اضافه کنیم، سقف آن حداکثر تا ۲۰ میلیون است، ولی طبیعتاً هر چه ما به انتها نزدیک می‌شویم اولویت‌های ما کاهش پیدا می‌کند یا درصد اعطای سهام هم می‌تواند تغییر پیدا کند.

وی گفت: عدد جا ماندگانی که باید احراز شوند، آن بانک اطلاعاتی که در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هست عدد را احصاء کند، چون واگذاری هم بر اساس یک شرایطی است که انجام شود.

سازمان خصوصی سازی در اطلاعیه‌ای نسبت به سو استفاده افراد سودجو از متقاضیان ثبت نام سهام عدالت هشدار داد.

سازمان خصوصی سازی در این اطلاعیه آورده است:

«اخیراً برخی از افراد سودجو از طرق مختلف مانند پیامک و یا کافی نت تحت عنوان ثبت نام سهام عدالت اقدام به اخذ وجه از متقاضیان نموده اند، لذا بدینوسیله اعلام می‌دارد همه این فراخوان‌ها جعلی و کلاهبرداری می‌باشد و هرگونه اقدام در خصوص تخصیص و توزیع سهام عدالت توسط سازمان خصوصی سازی و از طریق رسانه‌های گروهی اطلاع رسانی خواهد شد.»

غلامرضا مرحبا سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به آخرین پیگیری‌های این کمیسیون برای اعطای سهام عدالت به جاماندگان، گفت: در بودجه سال ۱۴۰۱ به دولت تکیلف شده تا به جاماندگان از محل واگذاری شرکت‌های مشمول اصل ۴۴ سهام عدالت بدهد.

وی با بیان اینکه طبق برآوردهای انجام شده ۱۶ میلیون نفر شرایط دریافت سهام عدالت را دارند،ادامه داد: افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، رزمندگان معسر، کارگران فصلی و معلمان و ...  به ترتیب در اولویت دریافت سهام عدالت هستند که در ماه‌های آینده دولت باید اقدامات لازم در جهت اجرای قانون را انجام دهد.

مهدی سعادتی بیشه‌سری در نشست علنی دیروز (یکشنبه) مجلس در بخشی از نطق میان دستور خود با اشاره به جاماندگان سهام عدالت گفت: یکی از نکات مورد اشاره، مصادیق و روش‌های توسعه عدالت و توزیع متوازن ثروت است، به عنوان رئیس فراکسیون سهام عدالت در جهت حمایت از ساختار سهام عدالت از تیم اقتصادی دولت درخواست می‌کنم تا در راستای این مقوله مهم به طور جدی تمرکز و اقدام نمایند و با فراکسیون مذکور همراهی کامل داشته باشند.

رئیس فراکسیون سهام عدالت مجلس با تاکید بر این که تکلیف جاماندگان سهام عدالت باید زودتر مشخص شود، افزود: وزیر اقتصاد باید امکان حضور یکی از اعضای فراکسیون سهام عدالت در جلسات شورای بورس را فراهم کند. در خصوص مدیریت و مالکیت شرکت‌های سرمایه‌پذیر نیز لازم است که به قانون عمل شود و از دخالت سازمان خصوصی‌سازی پرهیز شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: نحوه تخصیص سهام عدالت به جاماندگان و بحث یارانه‌های نقدی با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی در حال طراحی است ولی زمان‌بندی‌ها و نحوه اجرای آن هنوز نهایی نشده است.

حجت الله عبدالملکی امروز سه‌شنبه(۳۰ شهریور) در مراسم افتتاح مراکز نوآوری و توسعه تعاون استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان، سمنان و گیلان واقع در ساختمان مرکزی نوآوری و توسعه تعاونی ایران( منتا) اظهار داشت: خبرهای مربوط به نحوه تخصیص سهام عدالت ظرف ماه‌های آینده اعلام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه دغدغه پرداخت حقوق منظم به بازنشستگان و تامین اجتماعی را داشته ایم، گفت: واریز حقوق بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری در ۲ روز گذشته و واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از ۲۱ شهریور طبق برنامه شروع شده است.

وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: افزایش بازدهی شرکت های زیر نظر صندوق های بازنشستگی و پالایش مدیریتی را در این مجموعه ها پیگیری می کنیم.

ورود شرکت‌ها و تعاونی‌ها به بورس

وی با بیان اینکه سیاست ورود به بورس را دنبال می‌کنیم، گفت: شرکت های زیادی داریم که آمادگی ورود به بورس دارند؛ این موضوع در حال پیگیری است.

عبدالملکی ادامه داد: همچنین درباره شرکت هایی که بورسی نیستند نیز در صدد هستیم تا به کمک سازمان بورس، وارد بازار سرمایه شوند ضمن اینکه محصولات و کالاهایی که بورس پذیر هستند نیز بتوانند کالاهایشان را در بورس کالا عرضه شود.

وی خاطر نشان کرد: در هفته های اخیر مدیریت در این عرصه صورت گرفت و ۷۰ درصد سیمانی که در بورس عرضه شد از تولیدات زیر مجموعه‌های وزارت تعاون بود.

مشکلات کارگران معادن چیست؟

رییس جمهوری در سومین سفر استانی دولت سیزدهم روز جمعه ۱۹ شهریور ماه ۱۴۰۰ با هدف بررسی مسایل و مشکلات و تلاش برای حل آنها به خراسان جنوبی سفر کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به مشکلات کارگران طبس اشاره کرد و گفت: بر اساس دستور رئیس جمهوری به مطالبات پیمانکاران و کارفرمایان معدن طبس ظرف ۲۰ روز رسیدگی خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: به مسایل مختلف از جمله روابط کار، حقوق کار و رفاه کارگران ورود کرده ایم و مسوولان در سازمان تامین اجتماعی و سایر مسوولان مربوطه در حال پیگیری این موضوع هستند.

اصلاح قانون تعاون

عبدالملکی با اشاره به اصلاح قانون تعاون گفت: لایحه ای در کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح بود که درخواست کردیم به مدت ۴۵ روز رسیدگی به این لایحه متوقف شود تا بتوانیم محورهایی به آن اضافه کنیم.

وی گفت: یکی از محورهایی که به تعاونی ها اضافه خواهد شد، تعاونی های پلتفرمی است تا به هر حال بخش اقتصاد دیجیتال و فضای مجازی را بتوانیم به صورت تعاونی در قانون شکل دهیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: شکل گیری تعاونی های پلتفرمی مدلی عالی است که در دنیا به آن توجه شده است ولی در قانون ما اجازه این کار نداریم که در اصلاحیه این لایحه به آن خواهیم پرداخت.

فرصت تامین ۲ هزار میلیارد تومانی برای تعاونی ها

وی با اشاره به فرصت تامین ۲ هزار میلیارد تومانی برای تعاونی ها شکل گرفته است، گفت: در واقع این تفاهمنامه بین بانک توسعه تعاون، صندوق ضمانت کار، معاونت امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که ۶۰ درصد به صورت تسهیلات با نرخ ترجیحی پرداخت می‌شود تا در اختیار تعاونی ها قرار گیرد.

عبدالملکی افزود: این اعتبار می تواند به پیشرفت حوزه تعاون کمک کند ضمن اینکه ما معتقد هستیم با آنچه که در جریان بین تامین اعتبار و پرداخت به تعاونی ها صورت می گیرد، فاصله نجومی داریم. از این رو برنامه ریزی می کنیم منابع بانکی را تقویت کنیم تا سال آینده تعداد بیشتری از تعاونی ها بتوانند وام بگیرند.

وی با بیان اینکه تعاونی ها را باید به مردم معرفی کرد، گفت: در بازدید از نمایشگاه تعاونی مشاهده کردیم که تعاونی قوی داریم که در حوزه محصولات دانش بنیان و صادراتی فعال هستند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: این تعاونی ها نشان های تجاری جهانی و رتبه های برتر را کسب کرده اند که نیاز است آنها را توسعه بدهیم.

وی با تاکید بر اینکه اکوسیستم تعاونی ها دانش بنیان در کشور در حال رشد است گفت: شتاب دهنده ها و همه بازیگران حوزه اقتصاد دانش بنیان کشور می توانند ورود اساسی در بخش تعاون داشته باشند ما نیز با هر چه در توان و منابع داریم به آنان کمک خواهیم کرد.

عبدالملکی بیان داشت: در ماه ها و سال های آینده رشد جهش گونه در تعاونی های دانش بنیان و نوآوری خواهیم داشت.

سال گذشته تصمیمات زیادی در مورد سهام عدالت گرفته شد که مهم‌ ترین آن آمدن نماد این سهام به بازار سرمایه بود. بعد از نمایش داده شدن سهام عدالت بر روی تابلوی بورس ارزش برگه ۱ میلیون تومانی آن به نزدیک ۲۰ میلیون تومان رسید اما در زمان اصلاح قیمت این سهام هم روند کاهش داشت.

در پایان معاملات ۲۹ شهریور ماه ارزش هر برگه ۵۰۰ هزار تومانی سهام عدالت به ۱۳ میلیون تومان و ارزش هر برگه یک میلیون تومانی به ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

 برنامه دولت سیزدهم برای جاماندگان سهام عدالت

سال گذشته قرار بر این شد که بعد از آزاد شدن ۱۰۰ درصد سهام عدالت در پایان سال، صاحبان این سهام بتوانند سهم خود را در بازار بفروشند اما این اتفاق در سال گذشته رخ نداد و کل سهام آزاد نشد.

در همین رابطه مهدی نعمتی مدیر کل روابط عمومی شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سهامی عام) در باره زمان فروش و خرید سهام به بازار گفت: هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده و زمان مشخصی وجود ندارد. 

او گفت: هنوز چیزی در مورد زمان فروش سهام عدالت مشخص نیست.

شاید برای همگان سوال باشد که سهام عدالت چیست و چه کاربردی باری عموم مردم دارد، بر اساس تعریفی که در پایگاه اطلاع‌رسانی سهام عدالت مشاهده می‌کنیم، منظور، فروش تسهیلات بخشی از سهام شرکت‌های دولتی معین، به اقشار پایین درآمدی جامعه است. به زبان دیگر، می‌توان آن را نوعی یارانه، تلقی کرد. این طرح در دولت نهم اجرایی شد و در میان طرح‌های اقتصادی دولتی در جهت بهبود رفاه و حمایت از اقشار کم‌درآمد جامعه و فقرا، بیشتر موردتوجه بوده و به دفعات مورد حمایت قرارگرفته است.

ماجرای سهام عدالت چگونه مطرح شد

تا پیش از اجرای این طرح، خصوصی‌سازی به کندی پیش می‌رفت و حدود سه هزار میلیارد تومان از سهام شرکت‌های دولتی تا آن زمان واگذارشده بود ولی ارزش سهام عدالت در همان مرحله اول دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بود. در سال ۱۳۸۵ پس از شکل‌گیری تفسیر جدیدی از اصل ۴۴ قانون اساسی، دولت توانست تا ۸۰ درصد سهام کارخانه‌ها، بنگاه‌های بزرگ دولتی را به بخش خصوصی و تعاونی واگذار نماید. این سهام شامل شرکت‌های بزرگ نظیر خودروسازی‌ها، فولاد، معادن، بیمه، بانک، هواپیمایی، کشتیرانی، نیروگاه‌ها، مخابرات و نفت گاز بود. برای شروع فرآیند، نخست باید افراد مشمول را مشخص می‌کردند. بنابراین شروع به دهک بندی کرده و ۶ دهک جمعیتی کشور از پایین‌ترین درآمد به بالا (در حدود ۴۲ میلیون نفر) مشخص شدند. پس از این مرحله، اقدام به انتقال یک شرکت دولتی به زیرمجموعه سازمان خصوصی‌سازی تحت عنوان شرکت کارگزاری سهام عدالت کردند.

باگذشت حدود ۱۲ سال از اجرای این طرح، ارزش سهام شرکت‌هایی موجود در سبد این سهام دستخوش تغییرات زیادی شده است و زمزمه هایی از آزاد سازیی سهام عدالت به گوش می رسید تا اینکه در اردیبهشت ماه سال گذشته با ابلاغ رهبر معظم انقلاب آزاد سازی سهام عدالت آغاز شد و در خردادماه ۳۰درصد از سهام عدالت در و ۶۰درصد باقی مانده آن در مردادماه سال ۱۳۹۹ آزاد شد. همزمان با آزاد سازی سهام عدالت خیل عظیم جاماندگان سهام عدالت خواستار رسیدگی و ثبت نام مجدد کردند.

حال پس از گذشت بیش از یک سال از آزادسازی سهام عدالت و نامشخص بودن وضعیت جاماندگان سهام عدالت، تعیین تکلیف این افراد، رنگ واقعیت به خود گرفته است و جاماندگان در یک قدمی سهامدار شدن قرار گرفته‌اند.

برنامه هایی دولت بر مبنای عدالت اجتماعی

در همین راستا اکبر حیدری سخنگوی شرکت سرمایه گذاری استانی سهام عدالت در گفتگو با گسترش نیوز اظهار کرد: مجلس در مورد این موضوع وارد شد. و ترتیبات خوبی برای جاماندگان سهام عدالت دیده شده است. دولت قبلی آنچنان که باید به این موضوع توجه نکرد اما با روی کار اومدن دولت سیزدهم برنامه هایی بر مبنای عدالت اجتماعی در دستور کار قرار گرفت. امیدواریم که هر چه زود روند اجرای آن عملی شود.

وی ادامه داد: برآوردها این است که جمعیت ۲۰ میلیون نفری از از دریافت سهام عدالت جا مانده اند. اگر منابع آن تامین شود، با توجه به اراده ای که دستگاه های اجرایی دارند، این طرح به زودی به مرحله اجرا می رسد. ناگفته نماند که مقامات دولتی هم بیان کردند که تا پایان سال کارهای آن انجام می شود.

حیدری در پایان اظهار کرد: برای ثبت نام جاماندگان نیاز است سامانه جدیدی طراحی شود تا واجدین شرایط که از شش دهک پایین جامعه هستند، بتوانند از طریق آن فرایند دریافت سهام عدالت را انجام دهند وهمترین موضوع این است که فرآیند شناسایی و ثبت نام نیز بر مبنای روال سیستم مجازی و غیر حضوری باشد. مردم نباید به دلیل گرفتن سهام عدالت‌شان درگیر شوند و امیدواریم که این امر نیز به درستی انجام شود.

پیش از این نیز حجت الله عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در هفته ای که گذشت درباره تعاونی‌های سهام عدالت و جاماندگان این سهام شفاف‌سازی کرد و گفت: رویکرد ما تقویت تعاونی‌های سهامی عدالت است و دولت این عزم را دارد که در یک بستر و فرایند قانونی به جاماندگان، سهام واگذار شود و با تصمیم دولت و محوریت وزارت اقتصاد تا پایان سال این واگذاری انجام شود. اصل کار مورد تایید دولت قرار گرفته و امیدواریم تعاونی‌های سهام عدالت احیا شوند و ظرفیت آنها مورد استفاده قرار گیرد.

ناگفته نماند که تاکنون آمار چندان دقیقی از تعداد جاماندگان سهام عدالت وجود ندارد اما در روزهای گذشته «مهدی طغیانی»، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تعداد این افراد را ۲۰ میلیون نفر اعلام کرد و گفت: تعدادی از افرادی که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی بوده اند یا در حال حاضر تحت پوشش قرار گرفته اند، در زمان واگذاری، سهام عدالت را دریافت نکردند.

در این زمینه "محمود حسنلو"، مدیر فنی سهام عدالت در واکنش به صحبت های مطرح شده در خصوص تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت تا پایان سال جاری گفت: طرح مربوط به جاماندگان سهام عدالت باید ابتدا از سوی مجلس تصویب و سپس از طرف دولت به سازمان خصوصی‌سازی ابلاغ شود تا تصمیمات لازم در این سازمان برای تخصیص سهام عدالت به جاماندگان و نوع سهام از محل مدنظر اتخاذ شود. در نهایت بعد از طی شدن این مراحل، انجام بقیه اقدامات به شرکت سپرده گذاری واگذار می شود و این شرکت اقدام نهایی برای سامان بخشیدن به وضعیت جاماندگان را انجام خواهد داد.

دیدگاه خود را ارسال کنید