قیمت گوشت | آخرین قیمت گوشت | قیمت گوشت در بازار

قیمت گوشت امروز 17 خرداد | گوشت ارزان شد

نرخ کنونی هر کیلو شقه گوسفندی بین ۱۸۰ هزار تا ۲۰۰ هزار تومان، سردست گوسفندی ۲۲۰ هزار تا ۲۵۰ هزار تومان و گوشت مخلوط ۲۰۰ هزار تا ۲۴۰ هزار تومان است

قیمت گوشت امروز 17 خرداد | گوشت ارزان شد
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

قیمت گوشت در هفته‌های اخیر افزایش شدیدی یافت. به دلیل قیمت گوشت دیگر تقاضای چندانی برای آن وجود ندارد. از این رو برخی خرده‌فروشی‌ها، به حراج قیمت گوشت روی آورده‌اند. اکنون به دلیل قیمت گوشت، عرضه گوشت بیشتر از تقاضای آن است و فروشنده‌ها مجبورند قیمت‌ گوشت را کاهش دهند.

قیمت گوشت

قیمت گوشت امروز 17 خرداد

بررسی‌ها از سطح بازار نشان می‌دهد که نرخ کنونی هر کیلو شقه گوسفندی بین ۱۸۰ هزار تا ۲۰۰ هزار تومان، سردست گوسفندی ۲۲۰ هزار تا ۲۵۰ هزار تومان و گوشت مخلوط ۲۰۰ هزار تا ۲۴۰ هزار تومان است. قیمت‌هایی که باعث شد تا بسیاری از متقاضیان یا بازار را ترک کنند یا در وزن‌ها کمتری خرید انجام دهند.

این روند باعث شد تا برخی مراکز فروش به ترفند حراج گوشت روی آورند. گویا مردم آن‌قدر قدرت خرید خود را از دست داده‌اند که دیگر خرید بدون تخفیف برای آن‌ها میسر نیست.

خروج تقاضا از بازار به علت قیمت گوشت

رئیس شورای تامین دام، درباره علت کاهش قیمت گوشت و البته حراج آن گفت: اکنون عرضه گوشت بیشتر از تقاضای آن است. به همین خاطر فروشنده‌ها مجبورند قیمت‌ها را تعدیل کنند که مصرف‌کننده قادر به خرید میزان بیشتر این محصول باشد.

منصور پوریان در گفتگو با تجارت‌نیوز توضیح داد: عرضه گوشت در حال حاضر چه در بخش گرم و چه در بخش منجمد بسیار زیاد است. اما تقاضای چندانی برای خرید گوشت وجود ندارد و دیگر نمی‌توان روی افزایش تقاضا حساب باز کرد.

او با اشاره به خشکسالی، کمبود آب و گرانی نهاده‌های دامی تشریح کرد: دیگر دامداران توان نگهداری دام‌هایشان را ندارند. از این رو آن‌ها به فروش دام خود روی آورده‌اند که بیش از این هزینه نگهداری آن را ندهند.  در نتیجه به دلیل انباشت عرضه و نبود تقاضا، شاهد ارائه تخفیف‌های ویژه برای فروش گوشت هستیم.

وی درباره صادرات مازاد تولید نیز توضیح داد: باید مدیریت صحیحی انجام پذیرد تا گوشت‌های مازاد به صادرات برسند.

پوریان در پایان یادآور شد که با چنین وضعیتی بازار گوشت آسیب می‌بیند. گرچه قیمت گوشت برای مصرف‌کننده رو به کاهش است، اما هزینه تولید گوشت در این روزها بیشتر از قیمتی است که در بازار عرضه می‌شود. به همین سبب احتمالاً به‌زودی شاهد کاهش تولید گوشت در کشور باشیم.

با وجود گفته رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور مبنی بر مازاد دام ناشی از شرایط بحرانی برخی استان‌ها و ضرورت صادرات، اتحادیه‌های تولید دام اعلام می‌کنند که مسئولان تاکنون تصمیمی در این باره اتخاذ نکرده اند؛ درحالیکه معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده بود که صادرات ۵۰۰ هزار راس دام سبک باید در دستور کار قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام با اشاره به لزوم حمایت از تولید داخلی، گفت: این سازمان گوشت گوساله کیلویی ۱۱۵هزار تومان و گوشت گوسفند کیلویی ۱۰۰هزار تومان را در میادین میوه و تره‌بار و واحدهای صنفی توزیع می‌کند.

داده‌های مرکز آمار از وضع شاخص قیمت تولیدکننده در بخش گاوداری‌های صنعتی نشان می‌دهد تورم نقطه به‌نقطه تولید درآخرین دوره آمارگیری کاهش یافته است. طبق این اطلاعات در فصل زمستان١٤٠٠ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش گاوداری‌های صنعتی نسبت به فصل مشابه سال قبل به ٣٩.٧درصد رسید که در مقایسه با فصل قبل ١٠.٧واحد درصد کاهش داشته است.

در دوره گذشته تورم تولیدکننده در این بخش ۵۰.۴درصد بود و با توجه به آنکه تورم تولید کننده، شاخصی پیش‌نگر برای افزایش قیمت‌ها در آینده است، می‌توان امیدوار بود قیمت‌ها در بازار گوشت قرمز، دست‌کم در کوتاه‌مدت، با ثبات بیشتری مواجه شود، با این حال به‌نظر می‌رسد بخشی از دلایل ثبات قیمت‌ها، ناشی از افزایش تولید دام‌های زنده جدید است به همین دلیل کارشناسان معتقدند؛ برای تداوم عرضه و ایجاد ثبات در بازار، دولت باید حمایت‌های جدی‌تری اعمال کند.

برهمین اساس افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه سراسری تولیدکنندگان دام سبک معتقد است: با توجه به افزایش قیمت برخی نهاده‌های دامی همچون جو، تولیدکنندگان دام سبک نیازمند حمایت دولتی برای ادامه حیات و تولید هستند.

به‌گفته او ضروری است دولت تدابیری را برای حفظ تولیدکنندگان در چرخه تولید و افزایش قدرت خرید مصرف‌کنندگان اندیشیده و به سرعت و قبل از سوءاستفاده دلالان و مافیای گوشت از شرایط جدید به اجرا گذارد.

او یکی از مهم‌ترین راهکارهای حمایتی را آزادسازی صادرات دام زنده دانست و تأکید کرد: در شرایطی که انواع گوشت گرم و منجمد در حجم وسیع وارد شده و در بازار عرضه می‌شود، ضروری است دولت و وزارت جهادکشاورزی برای حفظ تولیدکنندگان نیز با آزادسازی صادرات دام زنده و حذف یا کاهش عوارض وضع شده راه نجاتی برای دامداران سبک ایجاد کنند.

حسین سلامی، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام نیز با اشاره به لزوم حمایت از تولید داخلی، گفت: هم‌اکنون کمبودی در زمینه ذخایر استراتژیک سازمان پشتیبانی امور دام وجود ندارد و این سازمان گوشت گوساله کیلویی ۱۱۵هزار تومان و گوشت گوسفند کیلویی ۱۰۰هزار تومان را در میادین میوه و تره‌بار و واحدهای صنفی توزیع می‌کند اما برای تداوم عرضه باید از تولیدکننده حمایت شود.

دیدگاه خود را ارسال کنید