واکسن فایزر| واکسن فایزر وارداتی| واکسن فایزر برای مادران باردار

فوری: واکسن فایزر برای مادران باردار؟

خبری مبنی بر تزریق واکسن‌های فایزر وارداتی به مادران باردار از سوی سخنگوی ستاد مبارزه با کرونا منتشر شده است.

فوری: واکسن فایزر برای مادران باردار؟
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

مادران باردار ایرانی منتظر واکسن فایزر باشند

به دنبال انتشار خبر واردات واکسن فایزر از سوی سازمان غذا و دارو، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: 

در پی درخواست معاونت بهداشت وزارت بهداشت از کمیته ملی واکسیناسیون برای تامین واکسن فایزر برای مادران باردار خوشبختانه موافقت لازم از سوی این کمیته در این زمینه صورت گرفت

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: این واکسن‌ها جهت واکسیناسیون مادران باردار و در صورت کافی بودن تعداد واکسن وارد شده به عنوان دوز بوستر برای کادر درمان استفاده خواهد شد.


علیرضا وهاب‌زاده طی توییتی نوشت:

‌تمام مشکلات و تاخیرهای ایجاد شده در تولید واکسن را باید پذیرفت،

اما اینها نباید باعث نادیده گرفتن دستاورد دانشمندان کشورمان شود.

این هفته گزارشی در وزارت بهداشت ارائه شد که اثر بخشی بالای واکسن برکت را تایید می‌کند. 

فوت بر اثر عوارض این واکسن نیز بعد از ۲میلیون تزریق، صفر بوده است.

ساختار این دو واکسن به طور کلی شبیه یک دیگر است. هر دو برای تقویت سیستم ایمنی، از ویروس‌های غیر فعال یا کشته شده‌ی کرونا استفاده می‌کنند. واکسن برکت از ویروس کرونایی ساخته شده‌است که توسط مواد شیمیایی ضعیف یا کشته شده‌است که شبیه به نحوه‌ی ایمن‌سازی واکسن فلج اطفال است.

ساختار واکسن کرونا سینوفارم نیز مانند انواع واکسن‌های سنتی دیگر مبتنی بر یک ویروس غیرفعال است. چنین واکسن‌هایی که واکسن‌های غیرفعال نیز نامیده می‌شوند و برای دهه‌ها آزمایش شده‌اند، با موفقیت در برابر بیماری‌هایی دیفتری، هپاتیت B، فلج اطفال، سرفه سیاه و کزاز استفاده شده‌اند. واکسن بهارات بایوتک نیز (که در ایران تزریق می‌شود)، به همین روش ساخته شده بود.

قبل از مطالعه‌ی ادامه‌ی مقاله برای آشنایی بیشتر با ساختار کرونا ویروس می‌توانید ویدئوی زیر را مشاهده کنید.

مقایسه زمان و محل تولید واکسن

کوو ایران برکت، یک نمونه واکسن کووید-۱۹ است که توسط گروه صنعتی ایرانی شفا فارمد، از شرکت‌های وابسته به گروه دارویی برکت به مالکیت ستاد اجرایی فرمان امام تولید شده‌است. در ۲۹ دسامبر ۲۰۲۰ (۹ دی ماه ۹۹)، آزمایش‌های انسانی بر روی اولین نمونه‌ی داخلی واکسن کووید-۱۹ در ایران آغاز شد.

واکسن سینوفارم، واکسن کرونا ساخت کشور چین می‌باشد که شرکت سینوفارم این واکسن را با همکاری موسسه ویروس‌شناسی ووهان و موسسه محصولات بیولوژیکی توسعه داده است. در تاریخ ۱۵ اکتبر (۲۴ مهر ۹۹)، انستیتوی محصولات بیولوژیکی پکن نتایج مطالعات بالینی فاز ۱ و ۲ را برای واکسن سینوفارم منتشر کرد.

مراحل تست واکسن

مراحل ساخت واکسن برکت:

همان طور که اشاره کردیم، در ۲۹ دسامبر ۲۰۲۰، آزمایش‌های انسانی بر روی اولین نمونه واکسن برکت آغاز شد. مرحلهٔ اولیهٔ آزمایش انسانی کووایران برکت با تزریق به ۵۶ داوطلب آغاز شد و این واکسن به گروه دوم و سوم داوطلبان نیز تزریق گردید. به گزارش ایسنا، حمیدرضا جمشیدی با اشاره به روند تولید واکسن کووایران برکت گفت: در فاز دوم تست انسانی واکسن برکت ۹۳.۵ درصد افزایش تیتر آنتی‌بادی را شاهد بودیم و نتایج اولیه فاز سوم نیز با تاثیرگذاری بالای ۹۰ درصد نشان می‌دهد که مراحل به خوبی پیش رفته است.واکسن برکت

مراحل ساخت واکسن سینوفارم:

فاز یک و دو: در تاریخ ۱۵ اکتبر، انستیتوی محصولات بیولوژیکی پکن نتایج مطالعات بالینی فاز ۱ و ۲ را برای واکسن سینوفارم منتشر کرد که نشان می‌دهد این واکسن در همه‌ی آزمایش‌ها ایمن و قابل‌تحمل است. آنتی‌بادی علیه ویروس کووید ۱۹ در تمام گیرندگان واکسن در روز ۴۲ استخراج شد. این آزمایش‌ها شامل افراد بالای ۶۰ سال بود. فاز ۳: آزمایش بالینی فاز ۳ این واکسن در سه قاره آسیا و افریقا و امریکای جنوبی انجام شد.

 عوارض سینوفارم یا برکت؟

عوارض واکسن برکت: تـا کنـون هیـچ رخـداد نامطلـوب جـدی (Serious Adverse Events) مرتبـط بـا ایـن واکسـن مشـاهده نشـده اسـت. بیشـترین عارضه گزارش شـده توسـط داوطلبـان شـامل درد محل تزریـق، درد عضانی، ضعـف و سـردرد مـی‌باشـد کـه اکثریـت آن‌هـا نیـازی بـه مداخلـه‌ی پزشـکی نداشـته و یـا بـا مصـرف مسـکن خوراکـی توسـط داوطلـب کمتـر از ۲۴سـاعت برطـرف شـده اسـت.

واکسن آسترازنکا و توصیه‌هایی راجع به آن | عوارض واکسن آسترازنکا چه چیزهایی می‌تواند باشد؟

عوارض واکسن سینوفارم: در مطالعات بالینی، عوارض شدید با این واکسن گزارش نشده است. شایع‌ترین عارضه از عوارض جانبی احتمالی، درد در محل تزریق بوده است که بالاتر از ۱۰ درصد گیرندگان واکسن این علایم را نشان داده‌اند. در کل بین یک تا ۱۰ درصد از گیرندگان واکسن نیز سایر علایم مانند تب موقت، احساس ضعف، سردرد، اسهال، قرمزی، سفتی، تورم و خارش محل تزریق داشتند. راش جلدی در محل تزریق، تهوع و استفراغ، خارش در محل‌های غیر از تزریق، درد عضلانی، درد مفاصل، خواب‌آلودگی و گیجی از عوارض نا شایع بعد از تزریق واکسن بوده است که حدودا بین یک دهم تا یک درصد گیرندگان واکسن را شامل شده است.

ایمنی واکسن سینوفارم یا برکت؟

ایمنی واکسن برکت: طبق گزارش رسمی منتشر شده مطالعات کو ایران برکت، برآورد کلی از نسبت داوطلبانی که سرم ایشان دو هفته پس از تزریق دوم واکسن قادر به خنثی سازی ویروس بوده است، به صورت ۹۳ درصد برایند سه فاز مطالعاتی گزارش شده است.

تست واکسن برکت

ایمنی و کارایی سینوفارم: کارایی واکسن سینوفارم در پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در امارات حدود ۸۶ درصد و در ده کشور دیگر حدود ۷۹ درصد اعلام شده است. این واکسن در دو دوز و به فاصله ۳ تا ۴ هفته تزریق می‌شود.

مجوزهای برکت و سینوفارم

مجوزهای برکت: به گفته‌ی سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، واکسن «کوو ایران برکت» مجوز داخلی مصرف را در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ بدست آورد. این واکسن هنوز تائید سازمان جهانی بهداشت را دریافت نکرده است.

مجوزهای سینوفارم: سینوفارم از سازمان بهداشت جهانی مجوز دارد و در ایران نیز تزریق می‌شود. این واکسن برای افراد بالای ۱۸ سال توصیه می‌شود.واکسن برکت

موارد هشدار مصرف سینوفارم

تزریق داخل عروقی واکسن اکیدا ممنوع است.

هنگام تزریق واکسن باید داروهای درمان آنافیلاکسی مانند اپی‌نفرین برای درمان واقعه احتمالی در دسترس باشند.

افراد دریافت‌کننده واکسن باید تا ۳۰ دقیقه بعد از تزریق در دسترس بوده و در مرکز تزریق‌کننده بمانند.

در صورت وجود اختلالات انعقادی و یا کاهش پلاکت‌های خون به دلیل خطر خون‌ریزی محل تزریق، باید احتیاط شود.

در افراد با ضعف سیستم ایمنی و یا افراد دریافت‌کننده داروهای تضعیف سیستم ایمنی (مانند بیماران مبتلا به سرطانی که در حال دریافت شیمی‌درمانی هستند) ممکن است پاسخ سیستم ایمنی به واکسن کاهش یابد. در این شرایط اگر امکان محافظت فرد با سایر روش‌های پیشگیری وجود دارد، می‌توان واکسیناسیون را تا پایان دوره مصرف داروها به تعویق انداخت. در افرادی با ضعف مزمن سیستم ایمنی، واکسیناسیون توصیه می‌شود، گرچه ممکن است پاسخ ایمنی کم‌تر باشد.

در موارد صرع کنترل نشده و یا بیماری‌های عصبی پیش‌رونده و افرادی که سابقه ابتلا به «گیلن‌باره» داشته‌اند، حتما نظر پزشک معالج پیش از دریافت واکسن پرسش شود.

جمع بندی نهایی

با توجه به همه‌ی اطلاعات بالا شاید مجددا بپرسید در نهایت واکسن سینوفارم یا برکت؟! در جواب باید بگوییم بسته به شرایط فرد مبتلا به کرونا می‌تواند این جواب متفاوت باشد. همچنین اولویت‌های شما در انتخاب واکسن می‌تواند روی جواب این سوال تاثیر بگذارد. اما هر دوی این واکسن‌ها با توجه به ایمنی، مراحل ساخت، ساختار واکسن و عوارضی که گزارش شده‌اند، تفاوت فاحشی با هم ندارند. امیدواریم بتوانید انتخاب مطمئنی داشته باشید.

دیدگاه خود را ارسال کنید