بازگشایی مدارس| واکسیناسیون مدارس| واکسیناسیون دانش آموزان

فوری: امسال اینترنت رایگان دانش‌آموزی خواهیم داشت؟

شمارش معکوس برای شروع سال تحصیلی 1401ـ1400 آغاز شده است و از پنج‌شنبه اول مهر، جشن شکوفه‌ها برای کلاس اولی‌ها و جشن غنچه‌ها برای پیش‌دبستانی‌ها برگزار می‌شود.

فوری: امسال اینترنت رایگان دانش‌آموزی خواهیم داشت؟
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

اینترنت «شاد» امسال هم رایگان است

عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات: 

بسته‌های اینترنت رایگان برای معلمان، اساتید دانشگاه‌ها و دانشجویان در نظرگرفته شده است.

فردا ۳ گروه دانش‌آموز به مدرسه می‌روند

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش:

از فردا دانش‌آموزان کم‌جمعیت روستایی و عشایری، دانش‌آموزان هنرستانی و کلاس‌ اولی‌ها به مدرسه می‌روند.

زنگ بازگشایی مدارس هم قرار است فردا با حضور رئیس‌جمهور در یکی از مدارس کشور نواخته شود.

علیرضا کمرئی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: از اول مهر برنامه‌های آموزشی در کشور شروع می‌شود که قرار است در قالب شبکه آموزشی دانش‌آموزان(شاد) و مدرسه تلویزیونی دنبال شود. وی ادامه داد: یک تعدادی از دانش‌آموزان از سوم مهر به مدرسه می‌روند که گروه اول، دانش‌آموز مدارس کم جمعیت عشایری و روستایی هستند. در این گروه، مدارسی که دارای کمتر از 15 دانش‌آموز هستند به صورت حضوری دایر می‌شود.

سال تحصیلی 1401ـ1400 از اول مهر برای کلاس اولی‌ها و پیش‌دبستانی‌ها به صورت نمادین و از سوم مهر برای همه دانش‌آموزان سراسر کشور آغاز می‌شود اما یک عده از دانش‌آموزان به مدرسه می‌روند و یک عده نمی‌روند.

شمارش معکوس برای شروع سال تحصیلی 1401ـ1400 آغاز شده است و از پنج‌شنبه اول مهر، جشن شکوفه‌ها برای کلاس اولی‌ها و جشن غنچه‌ها برای پیش‌دبستانی‌ها برگزار می‌شود و قرار است همه کلاس اولی‌ها هم در این روز به مدرسه بروند و یکی، دو ساعتی را با فضای مدرسه و کلاس درس آشنا بشوند.

از سوم مهر نیز قرار است که سال تحصیلی جدید برای همه دانش‌آموزان در سراسر کشور آغاز شود اما آغاز سال تحصیلی به معنای این نیست که همه دانش‌آموزان به مدرسه می‌روند بلکه فقط یک عده از دانش‌آموزان در این مرحله یعنی مهرماه به مدرسه می‌روند.

اما کدام گروه از دانش‌آموزان قرار است به مدرسه بروند؟ این گزارش در پی سؤالات متعدد خانواده‌ها تهیه شده است که با ابهاماتی در خصوص شروع سال تحصیلی مواجه شدند.

مادر یک دانش‌آموز پایه ششم در منطقه 19 تهران گفت: معلم فرزندم گفته است که از سوم مهر، بچه‌های کلاس تقسیم می‌شوند و در گروه‌های 10 تا 15 نفره در کلاس درس حضور می‌یابند.

وی ادامه داد: احتمالا با توجه به اینکه رنگ کرونایی تهران، زرد شده است،‌ این تصمیم را گرفتند. ضمن اینکه مدرسه می‌گوید به تصمیم گیری درباره بازگشایی مدارس به آنها واگذار شده است.

 تحصیل حضوری مدارس کم جمعیت روستایی، هنرستانی‌ها و کلاس‌ اولی‌ها

برای پاسخ به این پرسش که کدام گروه از دانش‌آموزان از اول مهر باید در مدرسه حضور پیدا کنند، به سراغ علیرضا کمرئی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش رفتیم.

کمرئی گفت: از اول مهر برنامه‌های آموزشی در کشور شروع می‌شود که قرار است در قالب شبکه آموزشی دانش‌آموزان(شاد) و مدرسه تلویزیونی دنبال شود.

وی ادامه داد: یک تعدادی از دانش‌آموزان از سوم مهر به مدرسه می‌روند که گروه اول، دانش‌آموز مدارس کم جمعیت عشایری و روستایی هستند. در این گروه، مدارسی که دارای کمتر از 15 دانش‌آموز هستند به صورت حضوری دایر می‌شود.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش افزود: از هفته سوم مهر یعنی نیمه دوم مهرماه، مدارس با جمعیت بالاتر روستایی و عشایری دایر می‌شوند که البته با رعایت پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی خواهد بود؛ به عنوان مثال تقسیم‌بندی دانش‌آموزان رعایت می‌شود.

وی اضافه کرد: اما دو استثنا نیز داریم؛ اولین استثنا برای دانش‌آموزان شاخه‌های کاردانش و فنی‌وحرفه‌ای است و دروس مهارتی آنها به صورت حضوری آموزش داده می‌شود؛ در این گروه نیز استانداردهای بهداشتی باید رعایت شود که البته چون دروس مهارتی در کارگاه برگزار می‌شود، فضای کارگاه‌ها عمدتا سوله و بزرگ است اما اگر بزرگ نبود همان قاعده تقسیم‌بندی رعایت می‌شود.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: استثنای دوم، بچه‌های کلاس اولی هستند که تصمیم گرفتیم نه به طور حضور هر روز اما با در نظر گرفتن شرایط و پروتکل‌ها در مدرسه حضور یابند تا با معلم و فضای کلاس انس بگیرند.

وی تصریح کرد: بر این اساس آموزش حضوری دروس مهارتی هنرستانی‌ها و آموزش کلاس اولی‌ها(با در نظر گرفتن شرایط) در تمام مناطق کشور حضوری است.

کمرئی در پاسخ به این پرسش که کلاس دومی‌ها که پارسال آموزش ندیدند، تکلیفشان چه می‌شود، گفت: فعلا قاعده برای کلاس اولی‌ها و هنرستانی‌هاست.

وی درباره مدارس غیردولتی نیز اظهار کرد: درست است که ممکن است برخی کلاس‌های مدارس غیردولتی کم جمعیت باشد اما ما نمی‌توانستیم قاعده را تغییر دهیم بر همین اساس مدارس غیردولتی هم آموزش غیرحضوری ارائه می‌دهند مگر برای همان دو استثنا و با همان شرایطی که ذکر شد.

 تمام پروتکل‌های بهداشتی رعایت می‌شود

تا اینجا کاملا مشخص است که کدام گروه از دانش‌آموزان به مدرسه می‌روند و بر همین اساس پاسخ به سؤال مادری که فرزندش کلاس ششم بود، این است که آموزش فرزند او در ماه مهر غیرحضوری و از طریق شبکه آموزشی دانش‌آموزان(شاد) و مدرسه تلویزیونی ایران دنبال می‌شود.

اما برخی خانواده‌ها نگران هستند که آیا پروتکل‌های بهداشتی برای حضور همین تعداد دانش‌آموز هم رعایت می‌شود؟ در این خصوص محمد محسن‌بیگی مدیرکل سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش به خبرنگار فارس گفت: اینکه بازگشایی مدارس را به صورت تدریجی در نظر گرفتیم به این دلیل بود که مطمئن باشیم که پروتکل‌های بهداشتی رعایت می‌شود.

 9 اصل حاکم بر روند فعالیت مدارس بعد از بازگشایی

آموزش و پرورش اعلام کرده است که با توجه به شرایط حاکم بر جامعه و مدارس ضروری است روند گسترش فعالیت های حضوری دانش آموزان در مدارس، در سال تحصیلی ١٤٠١ -١٤٠٠ از اصول زیر تبعیت کند:

١) حفظ سلامت دانش‌آموزان، معلمان و خانواده‌ها اولویت اصلی در فرایند بازگشایی حضوری مدارس است.

٢) توجه به سلامت و ایمنی دانش‌آموز و برخورداری از تعلیم و تربیت با کیفیت حقوق قابل جمع دانش‌آموزان است.

٣) عدالت در تأمین فرصت‌های آموزش و یادگیری در نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی مورد تأکید است.

٤) لازم است افکار عمومی نسبت به ضرورت تقدم تعلیم و تربیت حضوری بر روش‌های غیرحضوری اقناع شود.

٥) آگاهی دانش‌آموزان، معلمان، کارکنان و خانواده‌ها از نحوه رعایت بهداشت فردی ضروری است.

٦)روند گسترش آموزش‌های حضوری، اقتضایی و تدریجی است.

۷) تصمیمات اجرایی به مدارس، مناطق یا نواحی تفویض می‌شود.

٨) تجارب و دستاوردهایِ گذشته در بهره‌گیری از روش‌های مجازی حفظ شده و بهبود می‌یابد.

٩) جریان یاددهی و یادگیری در طول سال تحصیلی برای همه دانش آموزان لازم التعلیم استمرار می‌یابد.

 مدارس برای بازگشایی چه باید کنند؟

مدیران موظفند با هماهنگی «کمیته سلامت مدرسه» بر اساس چک لیست های ابلاغی، نسبت به ارزیابی میزان آمادگی مدارس خود برای شروع فعالیت‌های حضوری اقدام کرده و ضمن درج نتایج خودارزیابی شاخص‌های کلیدی در سامانه نظارت به آدرس nezarat.medu.ir ، تاریخ شروع فعالیت‌های حضوری مدرسه را پیشنهاد کرده و پس از تایید منطقه/ناحیه به خانواده‌ها اطلاع رسانی کنند.

ادارات آموزش و پرورش مناطق موظفند در اسرع وقت، میزان آمادگی مدارس برای بازگشایی حضوری را از طریق کارگروه سلامت و بهداشت پروژه مهر (منطقه/ناحیه) در سامانه نظارت بررسی کرده و در صورت لزوم مداخلات لازم را برای بهبود شرایط و افزایش آمادگی و رفع مشکلات احتمالی انجام دهند و بعد از حصول اطمینان از آمادگی مدرسه برای فعالیت حضوری، تاریخ پیشنهادی مدرسه را تایید یا تعیین کنند و نتیجه نهایی را برای اقدام به موقع مدرسه و اطلاع رسانی به اولیا به نحو مقتضی به مدیر مدرسه ابلاغ کنند.

درهرحال قبل از بررسی، تایید منطقه یا ناحیه و ابلاغ آن به مدیر، حضور مستمر روزانه دانش‌آموزان در مدرسه و درکلاس‌های درس مجاز نیست

مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به آغاز واکسیناسیون دانش آموزان، آخرین تصمیمات برای بازگشایی حضوری مدارس را تشریح کرد.

مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به آغاز واکسیناسیون دانش آموزان، آخرین تصمیمات برای بازگشایی حضوری مدارس را تشریح کرد.

محمد محسن‌بیگی در این باره اظهار کرد: واکسیناسیون دانش آموزان از ۲۸ شهریورماه در دستورکار وزارت بهداشت قرار گرفته است و طی هماهنگی صورت گرفته، مقرر شد واکسیناسیون از مقاطع سنی بالاتر یعنی از پایه دوازدهم آغاز و به تدریج به سایر مقاطع تحصیلی تسری یابد. وی افزود: البته دانش آموزان استثنایی نیز جزو همین گروه و در اولویت اول خواهند بود.

مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه با واکسیناسیون معلمان و پس از آن واکسیناسیون دانش آموزان، زمینه خوبی برای بازگشایی مدارس فراهم خواهد شد گفت: واکسیناسیون عمومی به ویژه در این دو گروه از حجم نگرانی خانواده ها برای حضور فرزندشان در مدرسه می کاهد.

محسن بیگی در پاسخ به اینکه آیا با شروع واکسیناسیون، زمان حضور دانش آموزان در مدارس در مناطق مختلف، تغییر خواهد کرد؟ گفت: خیر؛ جدای از بحث واکسیناسیون دانش آموزان، قرار بود بر اساس دستورالعمل ابلاغی برای بازگشایی مدارس، آموزش در شهرهای بزرگ و مراکز استان ها به صورت غیرحضوری شروع شود. بنابراین بنایی برای بازگشایی حضوری مدارس در شهرهای بزرگ، مراکز استان ها و مدارس پرتراکم در مهرماه نداشتیم و برنامه واکسیناسیون دانش آموزان تاثیری در این روند ندارد. ضمن آنکه تزریق واکسن و ایجاد ایمنی در دانش آموزان نیز چند هفته به طول می انجامد.

وی ادامه داد: اما طبق دستورالعمل ابلاغی، بازگشایی مدارس به صورت حضوری در روستاها، مناطق عشایری با کمتر از ۵۰ دانش آموز از مهرماه امکان پذیر است و عملیاتی می‌شود.

مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در مهرماه واکسیناسیون انجام و نسبت به بازگشایی تدریجی مدارس از اوایل یا اواسط آبان ماه اقدام می شود اظهار کرد: ذکر این توصیه ضروری است که حتی در صورت واکسیناسیون رعایت پروتکل های بهداشتی الزامی خواهد بود.

جعفر طولابی ظهر امروز در شورای اداری این شهرستان، ضمن تسلیت شهادت امام حسن مجتبی(ع)، اظهار کرد: در آستانه هفته دفاع مقدس قرار داریم که یاد و خاطره همه شهدا، ایثارگری رزمندگان و جانبازان سرافراز برای عزت آفرینی ایران اسلامی را گرامی می‌داریم.

وی، دوران دفاع مقدس را بهترین و زیباترین قطعه تاریخی ایران عنوان و خاطرنشان کرد: این افتخارآفرینی ناشی از آفریدن صحنه‌های زیبایی است که ملت غیور ایران در برابر کفر و استکبار جهانی در هشت سال دفاع مقدس از خود نشان داد و در نهایت پیروزی را برای جمهوری اسلامی به ارمغان آوردند.

لزوم فضاسازی و تبلیغات شهری برای گرامی‌داشت هفته دفاع مقدس

فرماندار خرم‌آباد، هفته دفاع مقدس را  فرصت مناسبی برای بیان رشادت‌های رزمندگان استان بیان کرد و افزود: انتظار می‌رود مدیران نسبت به نصب بنرهای گرامی‌داشت هفته دفاع مقدس در محیط اداری اقدام کنند، همچنین فضاسازی و تبلیغات شهری توسط شهرداری و دستگاه‌های فرهنگی انجام شود.

طولابی تصریح کرد: تجلیل از خانواده‌های معظم شهدا و جامعه ایثارگران در دستور کار مدیران قرار گیرد، ضمن اینکه در نخستین روز از هفته دفاع مقدس همزمان با سراسر کشور برنامه تجلیل از پیشکسوتان جبهه و جنگ را در حسینیه ثارالله سپاه خرم‌آباد را خواهیم داشت.

وی، برگزاری مسابقات علمی، فرهنگی، ورزشی و هنری با نام شهدای گرانقدر، مشارکت فعال در اجرای برنامه‌هایی همچون غبارروبی گلزارهای شهدا و نواختن زنگ مقاومت را از دیگر فعالیت‌ها در هفته دفاع مقدس عنوان کرد.

فرماندار خرم‌آباد با بیان اینکه در آستانه هفته نیروی انتظامی نیز قرار داریم، گفت: امنیت، آرامش و آسایش جامعه مرهون تلاش و فداکاری‌های همه نیروهای مسلح به ویژه نیروی انتظامی است که از زحمات این مجموعه قدردانی می‌شود.

عملکرد مطلوب نیروی انتظامی خرم‌آباد

طولابی، عملکرد نیروی انتظامی شهرستان در اغلب شاخص‌ها همچون جرائم خشن را مطلوب دانست و افزود: خوشبختانه در مقایسه با مراکز دیگر استان‌ها در زمینه برقراری امنیت عمومی رتبه خوبی داریم، امنیت بستر اساسی توسعه جامعه محسوب می‌شود و از این‌رو مشارکت همه دستگاه‌ها برای ایجاد احساس امنیت نیاز است.

وی بر تقویت سیستم حفاظتی و امنیتی اماکن اداری و تاسیسات وابسته تاکید و خاطرنشان کرد: با نصب دستگاه‌های هوشمند و سیستم‌های الکترونیکی، به کارگیری نگهبان و نیروی انسانی می‌توان تا حدودی این مهم را محقق کرد.

فرماندار خرم‌آباد ادامه داد: دستگاه‌های فرهنگی و آموزشی آمادگی لازم را برای بازگشایی مدارس داشته باشند، ضمن اینکه بر اساس ابلاغیه‌ها بنا بر این است که در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، کلاس‌ها به صورت حضوری برگزار و مدارس نیز در مهرماه غیرحضوری و به تدریج در وقت مناسب کلاس‌های حضوری فعال می‌شود.

طولابی با اشاره به لزوم فراهم کردن زیرساخت‌های مناسب فضاهای آموزشی، بیان داشت: فراهم نمودن زیرساخت‌های مخابراتی و اینترنتی از دیگر اقدام‌هایی است که باید مدارس بنا به شرایط کرونایی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام دهند.

واکسیناسیون دانش‌آموزان تا ۲ هفته آینده

وی با بیان اینکه واکسیناسیون فرهنگیان در شهرستان به طور کامل انجام شده است، افزود: طی ۲ هفته آینده نیز واکسیناسیون دانش‌آموزان شروع خواهد شد.

فرماندار خرم‌آباد، محوریت برگزاری جشن عاطفه‌های امسال را تهیه گوشی هوشمند و تبلت برای دانش‌آموزان مناطق محروم عنوان و تصریح کرد: در این زمینه نیازمند مشارکت خیرین برای تحقق این مهم هستیم.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه زنگ آغاز سال تحصیلی سوم مهر با حضور رئیس‌جمهور به صدا درمی آید، گفت: مسیر بازگشایی حضوری مدارس طراحی و در فرایند تدریجی انجام می‌شود.

زمان آغاز سال تحصیلی جدید

به گزارش منیبان؛ علیرضا کاظمی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش در سیزدهمین کنگره اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان در سخنانی با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید، گفت: به واسطه دوری دانش‌آموزان از محیط مدارس آسیب‌های جدی به آنها وارد شده است از جمله اینکه شاهد کاهش کیفیت یادگیری، فقر آموزشی و مهارت‌های اجتماعی و ارتباطی هستیم.

او افزود: محرومیت بیش از 1.5 میلیارد دانش‌آموز در دنیا از حضور در فضای مدارس، آسیب‌های جدی را ایجاد کرده است و همه دنیا به این نتیجه رسیده‌اند که به سمت آغاز فعالیت مدارس بروند.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: در بیش از 100 کشور جهان آموزش حضوری آغاز شده است و 70 کشور دنیا برنامه‌های آموزشی خود را به صورت ترکیبی یعنی مجازی و حضوری ارائه می‌دهند و تعداد اندکی صرفاً آموزش مجازی دارند.

کاظمی ادامه داد: در ایران  زمینه حضور تدریجی و کم دغدغه دانش‌آموزان را فراهم می‌کنیم که در دو روز آینده این برنامه به مدارس ابلاغ خواهد شد.

او متذکر شد: زنگ سال تحصیلی با حضور رئیس‌جمهور در روز پنج شنبه اول یا روز شنبه سوم مهر به صدا درمی‌آید و مسیر بازگشایی حضوری مدارس طراحی شده و در فرایند تدریجی اجرا می‌شود.

بحث بازگشایی مدارس یک تصمیم اجرایی است

دبیر کمیته علمی کشوری کووید-۱۹، درباره شرایط بازگشایی مدارس و برگزاری مراسم پیاده‌روی اربعین توضیح داد.

 دکتر عاطفه عابدینی (دبیر کمیته علمی کشوری کووید-۱۹) درباره وضعیت بازگشایی مدارس با توجه به شرایط کرونا در کشور گفت: بحث بازگشایی مدارس یک تصمیم اجرایی است. از نظر ما اگر واکسیناسیون به سطح مناسبی رسیده باشد، شاید سطح ایمنی جامعه قبول کند که یکسری مراکز و فضاها بازگشایی شود. با این حال لازم است پیک پنجم هم کنترل شده باشد و موتاسیون جدیدی هم نداشته باشیم. بنابراین اکنون برای اظهارنظر قطعی در این زمینه زود است.

وضعیت واکسیناسیون کودکان

عابدینی درباره واکسیناسیون دانش‌آموزان نیز اظهار کرد: در حال حاضر در دنیا واکسن‌هایی برای کودکان مطرح شده  و چند پلتفرم تایید شده در دنیا وجود دارد. به عنوان مثال سینوفارم را تا ۳ سالگی می‌توان تزریق کرد و فایزر مجوز تزریق در نوجوانان را اخذ کرده، اما هنوز باید منتظر باشیم که جواب مطالعات این واکسن‌ها استخراج شود و بعد در ایران هم در این زمینه تصمیم‌گیری شود. واکسن پاستور هم گفته شده که تا ۱۲ سال می‌توانند تزریق کنند که البته فعلا در کوبا مجوز گرفته است.

برگزاری اربعین؛ آری یا خیر؟

وی درباره برگزاری مراسم اربعین در شرایط فعلی کشور و رفتن زائران به عراق گفت: این موضوع به مدل شیوع اپیدمی کووید در عراق و ایران بستگی دارد و نمی‌توان از اکنون درباره آن اظهارنظر کرد. با توجه به اینکه سعی می‌شود تا حد ممکن پروتکل‌ها رعایت شود، تصمیمات هم در همان زمان گرفته می‌شود.

عابدینی تاکید کرد: در عین حال توصیه همیشگی ما رعایت پروتکل‌های بهداشتی است؛ بنابراین اکنون نمی‌توان صد درصد گفت مراسم اربعین برگزار شود یا خیر. بلکه باید ببینیم وضعیت اپیدمی به چه صورت پیش می‌رود.

دیدگاه خود را ارسال کنید