تحلیل بورس| بورس امروز| بورس امروز صعودی به اتمام رسید| ارزش معاملات امروز

تحلیل بورس بورس امروز 16 آذر 1400 | شاخص کل ریخت

شاخص کل بورس امروز با ریزش ۴ هزار واحدی در پایان معاملات امروز به عدد یک میلیون و ۳۳۷ هزار واحد رسید.

تحلیل بورس بورس امروز  16 آذر 1400 | شاخص کل ریخت
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

تحلیل بورس می تواند راهگشای مناسبی برای سرمایه گذاران باشد. تحلیل بورس روشی مطمئن برای انتخاب و خرید نماد معاملاتی سودده است. تحلیل بورس بنا به روند معاملات و دستورالعمل های موجود صورت می گیرد. تحلیل بورس روشی برای پیش بینی بورس روز آینده خواهد بود. تحلیل بورس امروز را در ادامه می خوانیم.

تحلیل بورس

تحلیل بورس امروز سه شنبه 16 آذر 1400

شاخص کل بورس امروز با ریزش ۴ هزار واحدی در پایان معاملات امروز به عدد یک میلیون و ۳۳۷ هزار واحد رسید.

شاخص کل هم (وزن): ۲۵۹۵ واحد منفی

ارزش معاملات: ۲۸۵۲ میلیارد تومان

نمادهای پارس ، شستا و وغدیر   بیشترین اثر مثبت را بر  شاخص بورس داشتند و فارس ، ومعادن و شیراز  سه نمادی بودند که مانع از رشد بیشتر شاخص بورس شدند.

ارزش معاملات بورس امروز به بیش از  3 هزار میلیارد تومان رسید و ارزش معاملات فرابورس نیز  1 هزار میلیارد تومان بود.

تابستان پرهیجان

شاخص کل سال را در کانال 1.3 میلیونی آغاز کرد اما در ادامه تا کانال 1.1 میلیونی نیز سقوط کرد. شاخص کل در پایان فروردین در کانال 1.2 میلیونی بود و در پایان اردیبهشت به کانال 1.1 میلیونی رسید و خرداد را نیز در همین کانال به پایان برد. در تیرماه شاخص بورس به کانال 1.3 میلیونی صعود کرد و در پایان مرداد شاخص به کانال 1.5 میلیونی رسید. اما شهریور ماه سقوط بورس بود و شاخص 2 کانال پائین آمد.

شهریور؛ ماه سقوط

در پایان معاملات روز 24 مرداد بود که شاخص پس از 8 ماه به کانال یک میلیون و 500 هزار واحد بازگشت تا نسبت به آخرین روز کاری اسفند 2 کانال بالاتر بایستد. اما در پایان شهریور ماه شاخص 2 کانال پائین آمد و در محدوده 1.3 میلیونی قرار گرفت تا بازدهی 6 ماهه بورس به 6 درصد برسد. بازدهی ماه شهریور منفی 8.5 درصد بود که کمترین رقم در 8 ماه اخیر است.

 بدین ترتیب در دوره 6 ماهه ابتدایی سال 1400 شاخص کل 78 هزار و 744 واحد بالاتر از رقم آخرین روز کاری سال 1399 قرار گرفت. 

شاخص کل هم وزن نیز در آخرین روز کاری شهریور نسبت به آخرین روز معاملاتی مرداد 20 هزار و 530 واحد پائین‌تر ایستاد. بنابراین شاخص هم وزن افت 4.7 درصدی را در شهریو پشت سر گذاشت.

همچنین در 23 روز معاملاتی شهریور ماه تنها در 8 روز شاهد ورود پول حقیقی به بازار بودیم و در 15 روز کاری دیگر نیز نقدینگی حقیقی از بازار خارج شد. مجموع تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی در شهریور 8 هزار و 239 میلیارد تومان بود. به عبارت دیگر به طور میانگین روزانه 358 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شده است که نسبت به خروج روزانه 61 میلیارد تومان پول حقیقی در مردادماه افزایش 486 درصدی را نشان می‌دهد.

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز 35 هزار و 600 واحد رشد کرد و به عدد یک میلیون و 422 هزار واحد رسید و کانال 1.4 میلیونی را بازپس گرفت.

شاخص کل هم‌وزن نیز با رشد 7 هزار و 400 واحدی به 422 هزار و 941 واحد رسید. شاخص فرابورس نیز  20 هزار و 857 واحد را ثبت کرد.

نمادهای فولاد ، فملی، فارس، کگل و فارسان بیشترین اثر مثبت را بر  شاخص بورس داشتند. کالا، فسبزوار، آپ سه نمادی بودند که مانع از رشد بیشتر شاخص بورس شدند.

ارزش معاملات

ارزش معاملات بورس امروز به حدود  رقم  6 هزار میلیارد تومان رسید و ارزش معاملات فرابورس نیز  18  هزار میلیارد تومان بود.

در معاملات امروز بورس تهران شاخص کل بورس با ریزش 4 هزار و 834 واحدی نسبت به روز سه‌شنبه به رقم یک میلیون و 386 هزار واحد نزول کرد. شاخص هم وزن نیز با افت 6 هزار و 23 واحدی در سطح 415 هزار و 495 واحدی ایستاد. 

همچنین شاخص کل فرابورس 157 واحد پائین آمد و در سطح 20 هزار و 564 واحد قرار گرفت. 

یشترین افت شهریور در بازار سرمایه رخ داد و شاخص کل ۹٫۲ درصد کاهش یافت.

براساس داده‌های سازمان بورس، شاخص کل بازار سهام در پیش از شروع شهریور روی سطح یک میلیون و ۵۱۵ هزار واحدی قرار داشت، در شهریور با افت ۱۲۸ هزار وارزش معاملات بورس امروز به حدود  رقم  6 هزار میلیارد تومان رسید و ارزش معاملات فرابورس نیز  18  هزار میلیارد تومان بود.احدی دو کانال سقوط کرد.

در پایان معاملات بازار ۳۱ شهریور شاخص با قرار گرفتن روی سطح یک میلیون و ۳۸۷ هزار واحدی به کار خود پایان داد.

طلا

پس از بورس، بیشترین افت ارزش برای سرمایه‌گذاران در بازار فلزات طلایی رخ داد.

طلای ۱۸ عیار در این ماه ۱۲ هزار تومان کاهش قیمت داشت. براساس اطلاعات شبکه اطلاع‌رسانی طلا، سکه و ارز، قیمت طلا در پایان مرداد به یک میلیون و ۱۵۴ هزار تومان بود.

طلا در ماهی که گذشت با افت یک درصدی به نرخ یک میلیون و ۱۴۲ هزار تومان رسید.

سکه

سکه نیز هم‌پای طلا افت قیمت داشت، هر عدد سکه طرح جدید در شهریور ۰٫۶ درصد افت ارزش داشت.

قیمت سکه یک ماه پیش ۱۲ میلیون و هشت هزار تومان بود، اما با افت ۷۶ هزار تومانی در پایان شهریور به نرخ ۱۱ میلیون و ۹۳۲ هزار تومان رسید.

دلار

روند قیمتی شاخص بازار ارز کم‌نوسان بوده و کمتر از ۱۰۰ تومان افزایش قیمت داشته است.

براساس نرخ‌های اعلامی صرافی ملی، قیمت دلار در پایان مرداد ۲۷ هزار و ۴۴۹ تومان بود، صرافی ملی قیمت دلار در پایان شهریور را ۲۷ هزار و ۵۱۹ تومان اعلام کرد.

ششمین روز خروج پول حقیقی 

روز چهارشنبه برای ششمین روز متوالی ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 609 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.

 در معاملات امروز بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فجهان (مجتمع جهان فولاد سیرجان) تعلق داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 121 میلیارد تومان بود. پس از فجهان، برکت (شرکت دارویی برکت) و شبندر (پالایش نفت بندرعباس) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

سهم های تاثیرگذار بر شاخص بورس

روز چهارشنبه نمادهای «پارس»، «شستا» و «فخوز» بیشترین تاثیر را در افت شاخص کل بورس داشتند. 

همچنین سه نماد «شپنا»، «شتران» و «وصندوق» نمادهای بزرگ بازار بودند که بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند. 

سهم های تاثیرگذار بر شاخص فرابورس

در فرابورس نیز نمادهای «بپاس»، «فجهان» و «هرمز» بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «آریا»، «سمگا» و «ومهان» بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند. 

پرتراکنش‌ترین نمادها

در جدول پرتراکنش‌ترین نمادهای بورس فسبزوار صدرنشین است و کالا و برکت در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورس نیز فجهان، مدیریت و توسن پرتراکنش‌‌ترین نمادها هستند.

افزایش ارزش معاملات خرد 

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 14 هزار و 363 میلیارد تومان رسید که نسبت به روز ‌‌سه‌شنبه 34 درصد کاهش یافته است. 

ارزش معاملات خرد نیز با رشد 20 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 8 هزار و 868 میلیارد تومان رسید.

کاهش ارزش صف های پایانی بازار

در پایان معاملات امروز ارزش صف‌های خرید نسبت به پایان روز کاری گذشته 30 درصد تنزل کرد و در رقم 349 میلیارد تومان ایستاد. ارزش صف‌های فروش نیز 48 درصد کاهش یافت و 235 میلیارد تومان شد.

شرکت بیمه اتکایی ایرانیان (اتکای) با صف‌ خرید 103 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از اتکای، نمادهای شکام (صنایع شیمیایی کیمیاگران امروز) و توسن (توسعه سامانه نرم افزاری نگین) بیشترین صف خرید را داشتند.  

بیشترین صف فروش نیز به کالا (شرکت بورس کالای ایران) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 52 میلیارد تومانی داشت. پس از کالا، آپ (شرکت آسان پرداخت پرشین)  و فرابورس (شرکت فرابورس ایران) بیشترین صف فروش داشتند.

دیدگاه خود را ارسال کنید