پیش بینی بورس بعد از تعطیلات +جزئیات

شاخص کل بورس دیروز در مرز ۱٫۵ میلیون واحد بسته شد و ۱۹ هزار واحد مثبت را به ثبت رساند. حالا با توجه به تعطیلات کرونایی و تعطیلی چهار روزه بورس روند بازار سرمایه بعد از تعطیلات به چه صورت خواهد بود؟

پیش بینی بورس بعد از تعطیلات +جزئیات
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

میثم مسلمان‌زاده کارشناس بازار سرمایه درباره روند بازار دیروز گفت: بعد از اتفاقات اخیر و از بین رفتن هیجانات سیاسی که روند بازار را تحت تاثیر قرار داده بود روند صعودی بازار آغاز شد،

وی افزود: این مدت در پارامترهای اصلی موثر بر بازار مثل نرخ دلار و قیمت محصولات در بازارهای جهانی تغییر خاصی اتفاق نیفتاده است و به همین دلیل شاهد ثبات نسبی در بازار هستیم.

وی در بخش دیگری گفت: در یک ماه گذشته در روند صعودی بازار شرکت‌هایی که epsهای مناسبی را برای سال جاری داشتند و در مجامع سودهای خوبی را تقسیم کردند، نقش مهمی را ایفا کردند. حالا برای سال آینده شرکت‌‌هایی که epsهای تکرار شونده مناسبی را داشته باشند برای سرمایه‌گذاری مناسب‌اند. به عنوان مثال گروه نمادهای پتروشیمی به دلیل تقسیم سودهای مناسب مورد توجه و اقبال بازار قرار گرفتند.

رکورد بورسی ارزش معاملات

آغاز معاملات هفتگی بازار سهام در روز شنبه‌ هفته‌جاری با افت ۲۶/ ۰درصدی میانگین وزنی قیمت‌ها در بورس همراه شد. در این‌ روز نماگر اصلی بازار به‌لطف شدت گرفتن تقاضا در بسیاری از نمادها در دقایق ابتدایی معاملات در حدود ۶ هزار واحد رشد کرد، با این حال رشد یادشده دیری نپایید و با افزایش عرضه‌ها در میانه معاملات بسیاری از نمادها مسیر کاهش قیمت را پیش گرفتند. همین امر سبب شد تا در پایان معاملات روز گذشته شاخص‌بورس به‌میزان ۳۷۹۷واحد افت کند. به‌موجب این امر دماسنج اصلی بازار سرمایه نه‌تنها در روز شنبه‌ موفق به‌تداوم پیشروی در روند صعودی بازار نشد بلکه به یک‌میلیون و ۴۸۰ هزار واحد نزول کرد. به‌موازات این نوسان اما شاخص هموزن، مغلوب تغییرات رخ داده در نمادهای دلاری نشد و پس از نوسان چندباره با جذب بخشی از سرمایه مردم به‌رشد محدود ۰۸/ ۰درصدی نائل شد. این‌طور که به‌نظر می‌رسد بازار توانسته تا در روز شناسایی سود بسیاری از فعالان حقیقی بازار، بخشی از پول نقد‌شده را در نمادهای کوچک ذخیره و به‌همین طریق راه را برای پیشروی نماگر یاد شده در این‌روز فراهم کند. دقیقا به‌همین دلیل است که در پایان داد و ستدهای روز معاملاتی قبل گروه‌هایی همچون رایانه، سرمایه‌گذاری‌ها، دستگاه‌های برقی و غذایی به‌جز قند پس از دو گروه شیمیایی و خودرویی بیش‌ترین میزان ورود پول حقیقی را به‌خود اختصاص دادند.

اما در آن‌سوی دیگر رقابت حقیقی‌ها و حقوقی‌ها در بازار سرمایه که به‌مبادله حجم بالایی از سهام در روز شنبه ‌منتهی شد، متعاقبا ارزش معاملات نیز به‌طرز چشمگیری افزایش یافت و در حالی‌که تابلوی معاملات بورس تهران برای کل ارزش معاملات به‌ثبت رسیده در این‌روز رقم ۹ هزار میلیارد تومانی را نشان می‌داد، ارزش معاملات خرد به‌محدوده ۷ هزار و ۴۸۱ میلیارد تومان رسید که از روز بیست و ششم بهمن ماه سال گذشته بی‌سابقه‌است. این رکورد کم‌سابقه در حالی به‌ثبت رسیده که اگر ارزش معاملات در روز چهارشنبه‌ را نادیده بگیریم، در بیش‌تر روزهای مردادماه ارزش معاملات به‌زحمت از ۵هزار میلیارد تومان فراتر رفته‌است.

مجموع این تغییرات سبب شد تا در پایان معاملات روز گذشته خالص خرید حقوقی در بورس تهران به‌محدوده ۲۹۷ میلیارد تومان برسد. با توجه به‌نوسان دائمی و منفی و مثبت‌شدن مداوم این سنجه در روزها و هفته‌های اخیر بیراه نخواهد بود اگر تغییرات دائمی این متغیر را در بازار سهام ناشی از شناسایی سود فعالان بازار بدانیم. همان‌طور که در گزارش‌های پیشین نیز بارها مورد اشاره قرار گرفت، بازار سهام به‌سبب افت سنگینی که از مردادماه سال قبل تا همین دو ماه گذشته شاهد بود، جوی از نا‌اطمینانی را در میان سرمایه‌گذاران و حتی فعالان قدیمی بازار مشاهده می‌کند. همین امر سبب‌شده تا بر‌خلاف روزهای پر رونق بازار سهام که در سال ۹۹ تا نیمه نخست سال ادامه داشت در حال‌حاضر افق سودآوری سرمایه‌گذاران – یعنی آن میزان از سودی که آنها حاضر می‌شوند با به‌دست آوردن آن در خلال معاملات سهام دارایی خود را نقد کنند بسته به‌میزان ریسک‌پذیری، به‌حدود ۱۰ الی ۲۰ درصد برسد. به‌موجب این تغییر رویکرد نیز طبیعی است که بازار سرمایه نتواند در شرایط کنونی حتی با رشد تقریبا مداوم قیمت دلار خود را در بعد خالص خرید حقیقی به‌شکلی پایدار با روند صعودی وقف دهد. با این حال اگر در روزها و هفته‌های آتی چنین تغییری نیز میسر شود طبیعتا می‌توان شاهد افزایش بیش‌تر تقاضا، ارزش معاملات و در نتیجه تسریع در رشد شاخص کل بورس تهران بود.

دیدگاه خود را ارسال کنید