بازار بورس در دولت جدید رونق می‌گیرد

رکود بازارهای موازی بازار بورس و توجه ویژه دولت جدید به بازار بورس موجب رونق آن می‌شود.

بازار بورس در دولت جدید رونق می‌گیرد
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

بازار بورس تحت تاثیر کم رمقی بازارهای موازی دیگر رونقی دوباره می‌گیرد. بازار بورس در دولت جدید توجه ویژه‌ای را به سوی خود کشانده است. بازار بورس به واسطه وزیر پیشنهادی اقتصاد اصلاح خواهد شد. بازار بورس نیازمند نیرو و روحیه تحولگرایی وزیر اقتصاد آینده است. بازار بورس در دولت جدید سرمایه مردم را حفظ خواهد کرد. 

معصومه پاشایی، نماینده مردم جلفا و مرند در جلسه علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی،گفت: سید احسان خاندوزی تجربه سیاست گذاری در مرکز پژوهش های مجلس دارد و ارتباط و تعامل وی با مجلس و جامعه دانشگاهی بسیار عمیق و مناسب است.

وی بیان کرد: وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی نیرویی جوان، با روحیه انقلابی و فسادستیز است و از لحاظ تخصصی نیز فعالیت‌های ارزشمندی درباره نیازهای اصلی اقتصادی و کنونی کشور داشته است.

نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس با اشاره به اینکه خاندوزی از اقتصاد ایران شناخت کافی دارد و اهل تعامل با کسب و کارها است، گفت: وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی روحیه کار گروهی دارد. اصلاح نظام مالیاتی و گمرک یکی از محورهای اصلی تحول کشور است و جزو برنامه های خاندوزی است.

پاشایی افزود: در گذشته ما شاهد به تاراج رفتن سرمایه مردم در بورس بودیم که نظریه های وزیر پیشنهادی اقتصاد، نوید اصلاح بازار سرمایه را می دهد و همچنین وی برنامه هایی برای پایدار کردن دارایی های دولت دارد.بازار بورس

بازار بورس در دولت جدید اقتصاد مقاومتی را محقق می‌کند

وی تاکید کرد: وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی توجه زیادی به اقتصاد مقاومتی دارد و در بسیاری از مقاله‌ها و گزارش‌های خود در مرکز پژوهش های مجلس کاملا این مسئله مورد توجه قرار گرفته است.

نماینده مردم مرند و جلفا خطاب به وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی گفت: آقای خاندوزی! انتظار ما از شما عملی کردن تمام برنامه هایی است که به مجلس ارائه کردید و از شما می خواهیم که وقتی وزیر اقتصاد شدید، دچار روزمرگی نشوید و روحیه تحولگرایی را ادامه دهید.

بازار بورس به واسطه تیم اقتصادی جدید رشد می‌کند

آقای غلامرضا مصطفی‌پور، مدیرعامل اسبق بانکی افزود: در بازار سرمایه عرضه و تقاضا تعیین‌کننده قیمت سهام است.

وی ادامه داد: بعد از عرضه و تقاضا ارزش شرکت‌ها نیز تعیین‌کننده قیمت سهام در بازار سرمایه است.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه تغییرات بنیادی در بازار سرمایه به وجود نیامده است گفت: با توجه به این موضوع مهم می‌توانیم نتیجه بگیریم که عوامل خارجی و روانی سبب رشد بازار سرمایه و تاثیرگذاری در این بازار شده است.

مصطفی‌پور افزود: سیاست‌های اقتصادی و مالی جدید که توسط تیم اقتصادی جدید اعلام شده و نشان‌دهنده توجه خاص این تیم به بازار سرمایه است، از عوامل رونق بازار سرمایه است.

وی گفت: عامل دیگر تاثیرگذار بر بازار سرمایه نوسانات و نا اطمینانی به بازارهایی، چون خودرو، سکه، ارز و طلا بوده که سبب شده پول به سمت بازار سرمایه هدایت شده و رونق در این بازار ایجاد شود.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: افزایش ارزش دارایی شرکت‌ها نیز یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در رونق بازار بورس می‌باشد. مصطفی پور گفت: ​بسیاری از عوامل سیاسی و اقتصادی بر بازار سرمایه تاثیرگذار است فقط میزان تاثیرگذاری آن‌ها متفاوت است.
وی درخصوص تاثیرگذاری جنگ داخلی افغانستان بر بازار‌های داخلی ما، چون بازار ارز افزود: ​ با توجه به انتقال آرام قدرت در این کشور نوسانات افغانستان در بازار ما تاثیری نداشته است.

بازار بورس سهام شرکت‌های اینترنتی را عرضه می‌کند

عرضه شرکت‌های خصوصی در بورس یکی از ترفند‌های اقتصادی است که تاثیر متقابل هم روی سهام و ارزش شرکت و هم در بازار سرمایه دارد که به همین جهت یک سری از شرکت‌های خصوصی و حتی دولتی اقدام به عرضه سهام خود در بازار بورس می‌کنند.بازار بورس

یکی از این نمونه اقدامات که هنوز در ایران شکل نگرفته، عرضه سهام شرکت‌های اینترنتی و استارت آپ‌ها در بازار بورس کشور است، با وجود اینکه وعده عملیاتی شدن این اقدام بیش از یک سال گذشته توسط وزیر سابق اقتصاد و دارایی مطرح شده اما تاکنون محقق نشده است.

منشی پور ادامه داد: عرضه سهام شرکت‌های اینترنتی به بازار بورس مزیت‌های زیادی دارد از جمله اینکه شرکت مذکور با رشد و گسترش مواجه خواهد شد که همین موضوع به تنهایی موجب اشتغالزایی، درآمد بیشتر برای جامعه و جلوگیری از فرار نخبگان داخلی خواهد شد.

وی تصریح کرد: از طرفی هم بازار بورس کشور با تنوع زیادی همراه می‌شود و سرمایه‌گذاران می‌توانند با علاقه بیشتری نسبت به گذشته به این بازار ورود کنند و ارزش پول خود را افزایش دهند.

منشی پور مطرح کرد: از دولت آقای رئیسی و وزرای مربوط به کسب وکار مجازی خواستاریم که از هیچ تلاش و اقدامی برای عرضه سهام شرکت‌های اینترنتی در بورس دریغ نکنند تا با مزیت‌ها و تاثیر گذاری‌های زیادی در کشور همراه شویم.

بازار بورس در دولت گذشته اعتماد مردم را از دست داده است

همچنین طالبی دبیر اتحادیه کسب وکارهای اینترنتی اظهار کرد: همه ما می‌دانیم که ورود شرکت‌های استارت آپی به بورس و عرضه سهامشان به این بازار مزیت‌های بسیار زیادی هم برای شرکت و هم برای بازار بورس دارد اما اکنون زمان مناسبی برای این کار نیست.

وی افزود: درحال‌حاضر که اعتماد بسیاری از مردم نسبت به بازار بورس کشور سلب شده است و سرمایه داران علاقه چندانی به سرمایه‌گذاری در این بازار ندارد، شاید فرصت مناسبی برای عرضه سهام شرکت‌ها به بورس نباشد و باید منتظر فرصت مناسب تری باشیم.

وی تصریح کرد: این موضوع که سازمان بورس و فرابورس کشور هر روز با یک بهانه‌ای در ورود شرکت‌های اینترنتی به بورس سنگ اندازی می‌کنند، برای شرکت‌ها قابل قبول نیست و ممکن است باعث پشیمانی شرکت‌ها از این اقدام شود.

پس از شنیدن صحبت فعالان در حوزه شرکت‌های اینترنتی، به سراغ یکی از مدیران سازمان فرا بورس کشور رفتیم تا به دنبال پاسخ به همین سوالات باشیم، مسائلی که شرکت‌ها را بلاتکلیف کرده است.

بازار بورس و فرابورس پذیرش شرکت‌ها را تا چند هفته آینده انجام می‌دهد

اسماعیل زاده معاون پذیرش شرکت‌ها در سازمان فرابورس کشوراظهار کرد: از زمانی که وزیر اقتصاد و دارایی قول هموار کردن ورود شرکت‌های استارت آپی به بورس را داد، سازمان بورس و فرابورس این فرآیند تسهیل‌سازی را در دستور کار خود قرار داده است.

وی افزود: سازمان فرا بورس به اندازه شرکت‌های اینترنتی نگران عرضه سهام شرکت‌ها به بورس است و تکمیل این فرآیند را با جدیت دنبال می‌کند چرا که این اقدام ضمن رشد سهام شرکت ها، به تنوع‌سازی و گسترش بازار فرابورس کشور نیز کمک می‌کند.

معاون پذیرش شرکت‌ها در سازمان فرابورس کشور بیان کرد: این وعده را به شرکت‌های اینترنتی می‌دهیم که قطعا پذیرش و ورود شرکت هایی که فرآیند آنها تکمیل شده است، تا چند هفته آینده انجام خواهد گرفت و از نگرانی خارج می‌شویم.بازار بورس

اسماعیل زاده گفت: درحال‌حاضر شرکت‌های اینترنت محور یک روند غالب را در اقتصاد دنیا تشکیل می‌دهند در کشور ما نیز باید این روند ادامه پیدا کند؛ بنابراین ما باید فضایی را فراهم کنیم که شرکت‌ها در بازار سرمایه حضور پیدا کنند و از مزایای آن مانند ارزشیابی و قیمت‌گذاری بهره‌مند شوند.

معاون پذیرش شرکت‌ها در فرابورس ادامه داد: در چندین هفته آینده می‌توانیم منتظر باشیم که ضوابط نهایی ورود شرکت‌های اینترنتی محور به بازار سرمایه تدوین شود و تا چندین ماه آینده بسیاری از این شرکت‌ها در فرابورس ایران می‌توانند سهامشان را عرضه کنند.

اسماعیل‌زاده در پاسخ به این پرسش که فرابورس چه برنامه‌ای در آینده برای پذیرش شرکت‌های اینترنتی دارد؟ پاسخ داد: فرابورس همپای شرکت‌های اینترنتی درگیر پذیرش سهام این شرکت‌ها است و درحال‌حاضر در مرحله تدوین ضوابط پذیرش این شرکت‌ها هستیم.

با این تفاسیر ورود شرکت‌های اینترنتی به بازار بورس یا به اصطلاح بورسی شدن آنها اقدامی است که بسیاری از شرکت‌های بزرگ در جهان نیز انجام داده‌اند و نتیجه بسیار خوبی هم گرفته‌اند به طور مثال بزرگ‌ترین شرکت اینترنتی امریکایی که در زمینه کسب وکار مجازی فعالیت می‌کند، با عرضه سهام خود در بورس توانست ارزش هر سهم شرکت خود را از ۱۸ دلار در سال ۱۹۹۷ به بیش از ۳ هزار دلار در سال ۲۰۲۰ برساند.

شهریور سال گذشته که عرضه‌ای در این خصوص صورت نگرفت، امیدواریم همانطور که وعده داده شده، چند هفته آینده یعنی شهریور امسال این شرکت‌ها پذیرش شوند و سهام آنها در بازار بورس کشور عرضه شود.

دیدگاه خود را ارسال کنید