پیش بینی بورس| بورس امروز| پیش بینی بورس امروز 6 آذر 1400

پیش بینی بورس: پیش بینی بورس امروز 6 آذر 1400| بورس در مدار ریزشی

بازار سهام هفته گذشته را با از دست دادن کانال ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی شاخص کل به اتمام رساند. با توجه به روند افزایشی قیمت دلار و وضعیت خوب ارزندگی سهم‌های مختلف، فردا بازار چه شرایطی را پیش رو خواهد داشت؟

پیش بینی بورس: پیش بینی بورس امروز 6 آذر 1400| بورس در مدار ریزشی
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

پیش بینی بورس برای سرمایه گذاران از اهمیت بالایی برخوردار است. با پیش بینی بورس به راحتی می توان خرید مناسب داشت. پیش بینی بورس بیشتر بر اساس بررسی نمادها در روز گذشته انجام می شود. پیش بینی بورس می تواند زمان خرید طلایی را مشخص کند. پیش بینی بورس امروز را در ادامه می خوانیم.

پیش بینی بورس

 پیش بینی بورس امروز

بازار سهام در حالی چهارشنبه را به پایان رساند که شاخص کل کانال ۱٫۴ میلیون واحد را از دست داد. این در حالی است که وضعیت ارزندگی سهام مختلف در بازار خوب است و قیمت دلار نیز رو به افزایش است. اغلب کارشناسان انتظار بازاری خنثی را برای بورس دارند، اما برخی نیز به رشد اندک آن امیدوارند. حال باید دید فردا وضعیت بازار چگونه می‌شود؟

مهشید داداش‌زاده در این باره گفت: با توجه به افزایش حجم تقاضا در لحظات پایانی روز چهارشنبه، پیش‌بینی می‌شود در هفته پیش رو  بازار سهام بصورت مثبت کار خود را آغاز کند.

وی افزود: گروه خودرویی فعلا مورد توجه فعالان بازار است. افزایش سرمایه هزار و ۱۷۳ درصدی شستا نیز باعث جذابیت این تک سهم شده است. نرخ دلار در بازار آزاد وارد کانال۲۹ هزار تومان شده است و بیش از پیش نشان از ارزندگی بسیاری از سهم‌ها دارد.

صادقی: نقطه تعادل شاخص ۱٫۴ میلیون واحد است

میلاد صادقی، کارشناس بازار سهام میز در این باره گفت: به نظر می‌رسد ظرفیت رشد شاخص کل در بورس ایران از نقطه تعادل ۱٫۴ میلیون واحد تا ۲۰ درصد امکان داشته باشد.
 
به گفته او، بنابراین شاخص کل از اواسط آذر تا اوخر دی تا محدوده یک میلیون و ۶۷۰ هزار واحدی رشد می‌کند.

عصاری: بازار خوبی را متصور نیستم

علی عصاری، کارشناس بازار سهام نیز گفت: بازار خوبی را در روزهای آینده متصور نیستم. همچنان فشار فروش خواهیم داشت. بازار در متزلزل‌ترین نقطه قرار دارد.

او افزود: دلار این روزها در نتیجه ترس از آینده پرتقاضا است. این صف‌های طولانی متاثر از آینده مبهم و تاریک اقتصاد است.

عصاری گفت: افراد در تلاشند پول‌های خود را به دارایی ثابت تبدیل کنند. در چنین شرایطی من بازار خوبی را متصور نیستم.

عرضه و تقاضای بازار

در پایان معاملات روز دوشنبه بازار با مازاد تقاضا 177 میلیارد تومانی بسته شد. در پایان معاملات دوشنبه 11 نماد صف فروش و 62 نماد صف خرید داشتند.

ارزش صف‌های خرید نسبت به پایان روز کاری گذشته 25 درصد افت کرد و در رقم 283 میلیارد تومان ایستاد. ارزش صف‌های فروش نیز 15 درصد کاهش یافت و 106 میلیارد تومان شد. 

بیشترین تقاضاها

در روز دوشنبه شرکت صنایع شیمیایی کیمیاگران امروز (شکام) با صف‌ خرید 51 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از شکام، نمادهای توسن (توسعه سامانه نرم افزاری نگین) و لپارس (پارس الکتریک) بیشترین صف خرید را داشتند. .  

بیشترین عرضه‌ها

روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به کالا (شرکت بورس کالای ایران) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 32 میلیارد تومانی داشت. پس از کالا، وسرضوی (شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت استان خراسان رضوی)  و فرابورس (شرکت فرابورس ایران) بیشترین صف فروش داشتند.

روز دوشنبه تمام شاخص‌های بازار سهام صعود کردند. شاخص کل بیش از 8 هزار واحد بالا آمد و نمادهای بزرگ و شاخص‌سازی مانند فارس، شپنا، شبندر، شستا، خودرو، وبصادر، وبملت،‌ فخوز، وتجارت،‌ شبریز، خساپا، خبهمن، برکت، پارسان، ونیکی،‌ شپدیس، خراسان، وپارس، اخابر، شتران، حکشتی و اپال سبزپوش بودند. همچنین 60 درصد نمادهای بازار رشد قیمت داشتند و شاخص هم وزن نیز نزدیک به 3 هزار واحد افزایش یافت. علاوه بر این برای چهارمین روز متوالی معاملات بازار با مازاد تقاضا بسته شد.

فوبیای دلاری بورس

بازار سهام روز گذشته را با عملکرد به‌نسبت بهتری نسبت به‌روزهای قبل به‌اتمام رساند. در این روز شاخص بورس ۵۱/ ۰درصد رشد کرد و توانست به‌لطف افزایش تقاضا در نمادهای دلاری بازار سهام به‌میزان ۷ هزار واحد به‌پیش برود. اگر عملکرد مثبت روز گذشته نماگرهای بازار سرمایه که‌اندکی رشد کردند را در نظر نگیریم، چند روزی است که بورس تهران بر مدار نزول افتاده و هر عاملی در میان سرمایه‌گذاران به‌عنوان یک مساله منفی، به‌زیان بازار سرمایه تلقی می‌شود. این در حالی است که تا همین چند وقت پیش و بدون آنکه اتفاق مهمی در بدنه اقتصاد افتاده باشد صرفا به‌دلیل افزایش انتظارات تورمی، قیمت‌ها در بورس افزایش می‌یافت و شاخص اصلی این بازار که تا چند وقت پیش در ابرکانال یک میلیون واحدی دست و پا می‌زد، به‌سبب همین خوشبینی‌ها در طول حدود دو ماه، بیش از ۴۰‌درصد افزایش یافت.

این روزها اما قطار عرضه و تقاضای بازار سهام در سرازیری افتاده تا آنجا که شاخص صعود کرده تا میانه کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی به‌کف کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد نزدیک شده است؛ عاملی که بسیاری از فعالان بازار سرمایه را ترسانده و باعث شده تا طی روزهای گذشته بیش از هر وقت دیگری اقدام به‌فروش سهام خود کنند و از بیم قرارگرفتن در روند نزولی و تکرار تجربه منفی سال ۹۹ دست‌کم برای مدت کوتاهی عطای حضور در این بازار را به‌لقایش ببخشند.

بررسی روند خالص خرید حقوقی در بازار سهام حکایت از آن دارد که این نسبت در روزهای گذشته (به‌جز روز دوشنبه که به‌حدود ۲۶۰ میلیارد تومان رسید) به‌شکل پیوسته در حال افزایش است و در حالی‌که تا همین هفته‌های اخیر ترازوی آن به‌نفع حقیقی‌های بازارسهام سنگینی می‌کرد؛ حالا به‌محدوده‌ای رسیده که در ۱۰۱ روز کاری گذشته، خروج بیش از ۴هزار میلیارد تومانی سرمایه سهامداران خرد از بازار را به‌نمایش می‌گذارد. ارزش معاملات خرد نیز که طی یک‌ماه گذشته رکورد ۱۱ هزار میلیارد تومانی را به‌ثبت رسانده بود حالا تا جایی کاهش یافته که در خلال معاملات روز یکشنبه به‌زیر چهار هزار میلیارد تومان رسیده‌است. روند کاهشی ارزش معاملات خرد سهام به‌رغم رشد شاخص‌کل بورس در روز گذشته باز‌هم ادامه یافت و به‌حدود ۳۳۹۶ میلیارد تومان رسید که از اواخر خردادماه بی‌سابقه بود.

همان‌طور که در گزارش‌های قبلی به‌این نکته اشاره شد طی روزهای گذشته میزان فشار فروش در روزهای منفی بازار بسیار بیشتر از فشار خرید در روزهای مثبت بوده است. بر این اساس می‌توان گفت که در روزهای منفی بازار بخش مهمی از سرمایه‌گذاران خرد تن به‌فروش هیجانی دادند و در حالی که در روزهای مثبت توجه چندانی به‌متغیرهای غیر‌هیجانی نشده؛ فعلا پس از یک رشد بیش از ۴۰‌درصدی تمایل بیشتری به‌شناسایی سود در بازار سرمایه پیدا کرده‌اند.

دیدگاه خود را ارسال کنید