قیمت مرغ | افزایش قیمت مرغ

قیمت مرغ سرسام آور شد | قیمت مرغ امروز 12 بهمن به چند رسید؟

مدتی است که قیمت مرغ در بازار به زیر قیمت مصوب فروخته می‌شود و باعث ضرر و زیان برای مرغداران شده است. امروزه خیلی از آن‌ها می‌گویند مجبور به توقف تولید هستند و این زنگ هشداری برای تولید و بازار آینده است.

قیمت مرغ سرسام آور شد | قیمت مرغ امروز 12 بهمن به چند رسید؟
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

قیمت مرغ طی چند ماه گذشته افزایشی بود. قیمت مرغ در بازار با نوسان همراه است. قیمت مرغ پس از بین بردن جوجه های یک روزه روند صعودی به خود گرفت. قیمت مرغ به دلیل نبود نظارت موثر گران شد. قیمت مرغ امروز را در ادامه می خوانیم.

قیمت مرغ

مدتی است که قیمت مرغ در بازار به زیر قیمت مصوب فروخته می‌شود و باعث ضرر و زیان برای مرغداران شده است. امروزه خیلی از آن‌ها می‌گویند مجبور به توقف تولید هستند و این زنگ هشداری برای تولید و بازار آینده است.

از مهرماه سال جاری بازار مرغ رو به افول رفت. گرچه بازار برای مصرف کننده مساعد شد اما صدای تولید کنندگان و مرغداران را در آورده است. کاهش قیمت مرغ در بازار به حدی رسید که مرغداران بارها اعلام کردند از فروش مرغ نه‌تنها سود نمی‌کنند بلکه زیان هم می‌بینند.

طبق توافقات انجام شده میان وزارت جهاد کشاورزی و اتحادیه مرغداران مقرر شد خرید حمایتی بر مبنای قیمت تضمینی انجام شود، به این معنی که قیمت تمام شده تولید مرغ مبنای خرید از مرغداران برای اتحادیه قرار گیرد اما این موضوع محقق نشد. قیمت فروش مرغ در بازار زیر قیمت مصوب است که این امر باعث ضرر مرغداران شده و صدای آن ها را درآورده است. بیش از ۲ ماه است که مرغداران تولید مازاد دارند و برای جلوگیری از ضرر آن‌ها باید تدابیر اساسی صورت پذیرد.

حبیب اسدالله نژاد، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی پیرامون وضعیت بازار مرغ به گسترش نیوز گفت: قرار بود مرغ مازاد از بازار جمع آوری شود اما از چند ماه گذشته که قیمت مرغ کاهش پیدا کرده است این عمل صورت نگرفته و در نهایت این وظیفه به اتحادیه محول شد. اتحادیه ما هم اعلام آمادگی برای این کار کرد. وزارت جهاد کشاورزی برخلاف توافقات قبلی اعلام کرد که خرید حمایتی نه بر مبنای قیمت تضمینی که باید بر مبنای قیمت پایه صورت گیرد و این یعنی مرغ از تولیدکنندگان کمتر از قیمت تمام شده خریداری شود که این موضوع برای تولیدکنندگان توجیه اقتصادی ندارد.

وی ادامه داد: دستور عمل اجرایی تدوین شده است. قیمت نهایی که در دستور عمل لحاظ شده است هم خوانی با مرغ منجمد ندارد و این قیمت گذاری کاملاً غیر کارشناسانه است. اتحادیه مرغداران گوشتی به این قیمت اعتراض کرده است. فعلاً منتظر وضعیت اعلام جدید قیمت توسط وزارت جهاد کشاورزی هستیم.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی در خصوص قیمت مرغ خاطر نشان کرد: در حال حاضر مرغ مازاد در بازار است. قیمت مرغ زنده ۳۶ هزار تومان و قیمت تمام شده برای مرغداران بیش از ۴۶ هزار تومان است. در حالی که قیمت مصوب آن ۴۴ هزار تومان است.

اسدالله نژاد افزود: جمع‌آوری مرغ مازاد، مدیریت تولید و تأمین به اتحادیه مرغداران گوشتی واگذار شده است. قرار بوده که صفر تا صد بازار به ما واگذار شود که هنوز این اتفاق نیفتاده است. امیدواریم جمع‌آوری مرغ مازاد توسط اتحادیه به سرعت آغاز شود و از ضرر بیشتر مرغداران جلوگیری شود. به همین علت در حال حاضر خرید حمایتی اتحادیه از مرغداران متوقف شده و همچنان تولید مازاد مرغداران موجبات ضرر و زیان تولیدکنندگان را به همراه دارد. تنها خواسته ما این است قیمت مصوب مرغ را به درستی اعمال کنند.

وی در پایان گفت: ما در بحث تأمین مرغ مشکلی نداریم. اگر اقدام پیشگیرانه انجام نگیرد زیان سنگین مرغداران تبعات دارد و در انتها تولید و اشتغال هم تحت تأثیر قرار می گیرد. اگر با این منوال پیش رود برای تأمین مرغ گرم هم با مشکل روبه رو می شویم.

در‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌حالی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌که قیمت مصوب مرغ کیلویی ۶۳ هزار تومان است، چندین ماه است تولیدکنندگان حدود ۵۰ هزار تومان و حتی کمتر از آن می‌فروشند. این ضرر انباشته‌ای برای مرغداران ایجاد کرده، امروزه خیلی از آن‌ها می‌گویند مجبور به توقف تولید هستند و این زنگ هشداری برای تولید و بازار آینده است. توفف تولید نه به سود مصرف کننده است و نه تولید کننده.

حدود ۴۵ روز به ماه رمضان مانده و در این ماه تقاضا برای محصولات پروتئینی ازجمله مرغ بیش‌تر می‌شود. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که با افزایش تقاضا، تعادل در بازار ایجاد خواهد شد و قیمت به نفع تولیدکننده تغییر پیدا می‌کند. میزان مصرف مرغ معمولا در ماه رمضان ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش می یابد. دولت باید هرچه سریع تر دست به کار شود و با تصمیمی کارشناسانه هم از ضرر مرغداران جلوگیری کند و هم بازار شب عید و ماه رمضان را بدون مشکل در دست خود نگه دارد.

رضا ترکاشوند افزود: مجموعه‌های فعال در این صنعت ضررده بوده، اما به‌دلیل اینکه همچنان با نرخ خرید مواد اولیه قبلی در حال ادامه کار هستند در بازار حضور دارند، اما در صورت تداوم چنین روندی هیچ صرفه اقتصادی و توجیهی برای ادامه کار ندارند.

ترکاشوند درباره دلیل افزایش بیش از حد قیمت تخم‌مرغ گفت: با توجه به افزایش قیمت اقلام مختلف در کشور، قیمت تخم‌مرغ از زمان حذف ارز ترجیحی و در مجموع اِعمال افزایش قیمت‌ها در سطوح مختلف، افزایش چندانی نداشته است و به‌نظر می‌رسد که افزایش قیمت تخم‌مرغ بیش از حد نصاب و معقول صورت گرفته است در حالی که حتی کمتر از آنچه که باید رشد قیمت داشته باشد شاهد افزایش قیمت این محصول بوده‌ایم.

وی ضمن اشاره به کاهش نسبی قیمت مرغ اضافه کرد: افزایش قیمت مرغ و تخم‌مرغ در ماه‌های آینده حتمی خواهد بود البته ممانعت از رشد انفجارگونه این دو محصول در گروه کنترل قیمت جوجه یک‌روزه توسط دولت و عوامل تاثیرگذار بر این امر است. هر چند فعالان در این صنعت نیز ناچار از این امر هستند در صورتی که در بسیاری از موارد به عرضه مرغ زنده و تخم‌مرغ کمتر از نرخ بازار پرداخته‌اند تا بتواند تعادلی در میزان عرضه و تقاضا ایجاد کنند.

این فعال صنف مرغداری توضیح داد: توزیع کالابرگ الکترونیکی و گنجانده شدن این دو محصول در این طرح از جمله وعده‌هایی بود که به‌منظور حمایت از مردم جهت قرار دادن مرغ و تخم‌مرغ بر سر سفره‌های مردم داده شد، اما هیچ اقدام عملیاتی در این زمینه صورت نگرفت و خرید مرغ و تخم‌مرغ برای بسیاری از مردم خارج از توان و قدرت خریدشان است.

رضا ترکاشوند بیان کرد: از آنجا که سیکل تولید مرغ و تخم‌مرغ در کشور بالاست تقریبا همواره وضعیت باثباتی در بازار در این زمینه وجود دارد و اگر جوجه‌ریزی‌های کمی و کیفی خوبی در دوره جدید صورت گیرد قیمت این دو محصول نیز در بازار کنترل خواهد شد. در غیر این صورت از افزایش قیمت مرغ و تخم‌مرغ گریزی نیست هر چند فعالان در زمینه صنعت مرغداری و تولید تخم‌مرغ طی جلساتی که با مسئولان داشته‌اند امیدوار هستند تا روند تولید با حمایت‌های آن تقویت شود تا طی 2 تا 3 ماه آینده ناچار به افزایش قیمت نباشیم.

ترکاشوند بیان کرد: در شرایط فعلی هزینه‌های تولید تخم‌مرغ با قیمت عرضه آن متناسب نیست و ادامه این روند منجر می‌شود تولیدکنندگان از چرخه تولید خارج شوند به‌طوری که برخی از تولیدکنندگان به‌دنبال حذف گله‌های خود هستند و سیستم قیمت‌گذاری تخم‌مرغ واقع‌بینانه نیست اگر تولید کنندگان بیش از 50 درصد نهاده‌های موردنیاز خود را قرار باشد از بازار با ارز آزاد تامین کنند باید هر کیلوگرم تخم‌مرغ در واحد‌های مرغداری با قیمت معقول به فروش برسد تا برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی داشته باشد.

علت عجیب افزایش قیمت مرغ منجمد!

معاون امور دام و طیور وزارت جهادکشاورزی در این باره گفت: مجوز واردات هیچ مرغی از سال گذشته صادر نشده است. دلیل آن هم این بود که شرایط عرضه مرغ بسیار نابسامان بود و به هر حال در جهت تنظیم بازار دولت موظف بود که مقادیر کمبود مرغ را با واردات تامین کند. این مجوز سال گذشته صادر و البته عدد آن هم اصلاح شد و رویکرد ما تولیدات داخلی بود. برهمین مبنا هم مجوز صادرات توسط وزارت جهادکشاورزی داده نشد یا مجوزهایی که داده شد کنسل شد.

حسین دماوندی‌نژاد درخصوص مرغ‌های منجمد در بازار نیز گفت: فروشگاه‌های زنجیره‌ای ماه‌های پیش مقادیری مرغ دریافت کردند و در سردخانه‌ها موجود است و به‌صورت محدود عرضه می‌شود. همچنین قیمت مرغ منجمد را اصلاح کردیم و افزایش دادیم که تقاضا به مرغ گرم هدایت شود. بنابراین هم عرضه این مرغ را محدود کردیم.

دیدگاه خود را ارسال کنید