کارگران|کارگران ساختمان| مسکن کارگران

فوری: خبر مهم از حقوق کارگران امروز 6 فروردین | واریزی مهم برای این افراد+ جزییات

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی گفت: در پایانِ سال به اسم حمایت از کارفرما از جیبِ کارگران می‌زنند و دستمزد را فریز می‌کنند.

فوری: خبر مهم از حقوق کارگران امروز 6 فروردین | واریزی مهم برای این افراد+ جزییات
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

حقوق کارگران تعیین تکلیف شد. حقوق کارگران مبلغ چندانی نیست و همین موضوع باعث اعتراض سالانه کارگران شده است . حقوق کارگران هر سال افزایش می یابد اما این مبلغ ناچیز کفاف هزینه های زندگی کارگران را نمی دهد .حقوق کارگران با نرخ تورم فاصله دارد. تصمیم گیری دولت برای افزایش حقوق کارگران به خانه آخر رسید

 رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی گفت: نه کارفرما گرایش به سمت انجام کارهای تولیدی دارد و نه دیگر کارگر متخصص راضی به انجام کار در کارخانه‌ها می‌شود و بخشی از دلیل رسیدن به این وضعیت سیاستهای دولت‌ها در زمینه‌ی دستمزد است.

اکبر شوکت رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی در خصوص وضعیت کارگران در سال گذشته گفت: مشکلات همیشگی هچنان ادامه دارد و متأسفانه رو به بدتر شدن هم می‌رود.

وی به دستمزد پایین کارگران اشاره کرد و گفت: دستمزد پایین سبب شده کارگران رغبتی به کار در محیطهای بزرگ صنعتی نداشته باشند و همین موضوع شهرکهای صنعتی را با مشکل کمبودِ نیروی کار متخصص مواجه کرده است. ضمن اینکه سیاستهای کلان اقتصادی و نوساناتِ قمیت ارز سبب شده سرمایه به جای آنکه در تولید صرف شود، به سمت کارهای دلالی و واسطه‌گری برود.

شوکت ادامه داد: به طور کلی، نه کارفرما گرایش به سمت انجام کارهای تولیدی دارد و نه دیگر کارگر متخصص راضی به انجام کار در کارخانه‌ها می‌شود و بخشی از دلیل رسیدن به این وضعیت سیاستهای دولت‌ها در زمینه‌ی دستمزد است. در واقع هر دو گروه به سمت کارهای دلالی گرایش دارند و دولت هم هیچ سیاستِ درستی برای اینکه جلوی بزرگ‌تر شدنِ واسطه‌گری و دلالی را بگیرد ندارد.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی گفت: دولت باید در مسیر درست از کارفرمایان حمایت کند، در غیر اینصورت اشتغال ایجاد نخواهد شد. باید تسهیلات ارزان و بدون سود در اختیار کارفرمایان واقعی گذاشت. بخش اعظم هزینه‌های کارفرما سرمایه در گردش است که همین هزینه منجر می‌شود سالانه شاهد افزایشِ ۳ تا ۴ برابریِ قیمت در حوزه کالاهای تولیدی باشیم. این افزایش قیمت بیش از همه بر زندگی اقشار ضعیف جامعه فشار وارد می‌کند.

شوکت به سیاستِ فریز مزدی اشاره کرد و گفت: در پایانِ سال به اسم حمایت از کارفرما از جیبِ کارگران می‌زنند و دستمزد را فریز می‌کنند، این در حالی است که سهم دستمزد در هزینه‌های کل فقط ۷ درصد است.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی گفت: بیش از نود درصد مشکلاتِ کارفرمایان مروبط به تأمین مواد اولیه، سرمایه در گردش و نقدینگی است که برای حل این مشکلات دولت باید ورود کند. علی‌رغم اینکه یکسری ازمواد اولیه داخل کشور خودمان تولید می‌شود ولی همان مواد اولیه در طول سال با دو تا سه بار افزایش قیمت مواجه می‌شود. ما در تمام کالاها شاهد تورم بالای ۶۰ و ۷۰ درصد هستیم بی‌آنکه دستمزد کارگران افزایش پیدا کند.

شوکت گفت: خروجی این وضعیت فقر و از بین رفتن قشر متوسط و دو قطبی شدن جامعه به دو گروه ثروتمند و فقیر است. فقر، آسیبهای اجتماعی را افزایش می‌دهد و برآیند این وضعیت به ضرر همه است.

عضو خانه کارگر گفت: در شرایطی که دولت خط فقر ۱۴ میلیون و نیم اعلام کرد، چگونه دقیقا نصف این مقدار را به‌عنوان مزد کارگر به رسمیت شناخته است؟

 

علی اصغر نجاری (دبیر اجرایی خانه کارگر زنجان) در رابطه با بحث حداقل دستمزد مصوب شورای‌عالی کار اظهار کرد: به نظر من باوجود افزایش حداقل دستمزد عجیب امسال و اضطراری که در روند حل مسئله سفره کارگران وجود دارد، بهتر است که فعالان جامعه کارگری تلاش کنند تا مزد کارگران بیش از این سربریده نشود.

وی با بیان اینکه خبر افزایش ۲۷ درصدی در جامعه نگرانی زیادی ایجاد کرد، اظهار کرد: با مصوبه مزدی فعلی، بی‌مسئولیتی دولت دربرابر ۵۳ درصد جامعه در تصمیم شورای‌عالی کار منعکس شد. کارشناسان دلسوز و بی‌طرف می‌دانند و این را قطعا گفته‌اند که در تصمیم مزدی سال ۱۴۰۲ قانون‌شکنی رخ داده و قانون کار و تبصره‌های مصرح ماده ۴۱ اصلا ملاک قرار نگرفت.

 

دبیر اجرایی خانه کارگر زنجان تاکید کرد: اگر دولت بخواهد هرسال با همین روند مصوبه مزدی داشته باشد، بهتر است قانون کار را تغییر دهد و نه اینکه هرسال به این شکل روشن و آشکار قانون را زیرپا بگذارد و قبح قانون‌شکنی را نیز بشکند. این درحالی است که البته دولت سبد معیشت مشخص شده توسط خود را نیز مدنظر قرار نداد.

 

نجاری با اشاره به سخنان وزیر کار در جلسات شورای‌عالی کار مبنی بر اینکه آقای خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در سال آینده تورم را کاهش خواهد داد و کارگران نگران نباشند، گفت: باید به ایشان بگوییم که دولت و وزرای اقتصادی آن متاسفانه کم‌بنیه‌تر از آن هستند که بتوانند به وعده‌های مهار تورم خود عمل کنند.

 

این فعال کارگری با اشاره به اینکه «بانک مرکزی به عنوان نهاد زیر بیرق وزارت اقتصاد در زمینه نرخ تورم مطرح شده که ملاک هم نبود، عددسازی انجام داد» گفت: اگر همین مسیر برای اعلام تورم وجود داشته باشد و مانند سال گذشته شاهد اختلاف قابل ملاحظه میان نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی و مرکز آمار باشیم، بعید نیست در سال آینده نیز مهار تورم توسط دولت تنها با عددسازی محقق شود و مردم چیزی از آن را دوباره حس نکنند. دولت یک طرفه شاخص‌های قیمت را باژگونه محاسبه می‌کند و یا بی‌اطلاع از تحولات قیمتی کف جامعه به محاسبات ذهنی خود دست می‌زند که این روند در آینده باعث ارائه ارقام عجیب و غریب خواهد شد.

 

نجاری تصریح کرد: این گرایش دولت به کارفرمایان البته عجیب نیست چون بسیاری از دولتمردان خود در چندین شرکت بزرگ عضوی از هیئت مدیره هستند. به‌طور طبیعی شرایط زندگی و معیشتی‌ای را نیز دارند که باعث شده دغدغه‌ای از جانب سفره کارگری حس نکنند.

 

وی تاکید کرد: در شرایطی که دولت خط فقر ۱۴ میلیون و نیم اعلام کرد، چگونه دقیقا نصف این مقدار را به‌عنوان مزد کارگر به رسمیت شناخته است؟ در شرایطی که رئیس‌جمهوری قبلی (آقای روحانی) آن شعار عجیب رونق اقتصادی را با آن قدرت مطرح و در عوض رکود یک دهه‌ای را تحمیل کرد، امروز نیز شعارهای محکم مهار تورم ممکن است نوید دهنده افزایش بیشتر تورم باشد؛ آن هم در شرایطی که خود دولت می‌داند که با مزد ۷ و ۸ میلیون تومانی یک دست کت و شلوار متوسط و نه چندان با کیفیت نیز نمی‌توان تهیه کرد. این درحالی است که حتی با فرض مهار تورم و افزایش نیافتن هیچ قیمتی، باز هم فشار قیمت‌های فعلی به سفره کارگران به قدری بالاست که هم‌اکنون نیز با این مزد و با تصور اینکه هیچ قیمتی بالا نرود، مشکلات زیادی برای کارگران وجود دارد.

دیدگاه خود را ارسال کنید