وام قرض الحسنه | وام قرض الحسنه بانکی | وام قرض الحسنه فوری

سورپرایز بانک رسالت برای متقاضیان وام قرض الحسنه | وام 50 میلیونی قرض الحسنه بدون کارمزد

محمد حسین حسین‌زاده گفت: مهمترین پروژه بانک رسالت، وام قرض الحسنه بدون کارمزد است که از ابتدا سال ۱۴۰۲ پرداخت خواهد شد.

سورپرایز بانک رسالت برای متقاضیان وام قرض الحسنه | وام 50 میلیونی قرض الحسنه بدون کارمزد
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

وام قرض الحسنه یکی از انواع وام های بانکی است؛ این نوع وام در واقع عقدی است بین بانک و قرض گیرنده که طبق مقررات و ضوابط مبلغی به عنوان قرض به فرد داده می شود؛ طبق قرار داد مبلغ وام قرض الحسنه توسط وام گیرنده باید باز پرداخت شود. بانک های مختلفی وام قرض الحسنه به سپرده گذاران خود ارائه می دهند. سقف تسهیلات وام قرض‌ الحسنه به متقاضیان و میزان کارمزد آن هر ساله توسط بانک‌ مرکزی جمهوری اسلامی ایران مشخص می‌شود. وام قرض الحسنه همان طور که از نامش پیداست، دارای نرخ کارمزد کمی است؛ عموما نرخ کارمزد تسهیلات صفر تا چهار درصد است که از مشتریان دریافت می‌شود.

محمد حسین حسین‌زاده گفت: مهمترین پروژه بانک رسالت، وام قرض الحسنه بدون کارمزد است که از ابتدا سال ۱۴۰۲ پرداخت خواهد شد.

بانک قرض الحسنه رسالت برای سال آینده قصد دارد وام‌های خود را بدون کارمزد پرداخت کند. این بانک در سال‌جاری یک میلیون و ۳۰۰‌ هزار فقره وام به ارزش ۶۵‌ هزار میلیارد تومان پرداخت کرده است که میانگین وام‌های پرداختی ۵۰ میلیون تومان بوده است.

خبرنگار ایبنا در این رابطه و دیگر موضوعات مربوط به بانک قرض الحسنه رسالت با محمد حسین حسین‌زاده، مدیرعامل این بانک به گفتگو پرداخته است.

 قرار است که بانک قرض الحسنه رسالت تسهیلات بدون کارمزد در نظر گیرد، در‌این خصوص و منطق بکارگیری آن را توضیح دهید؟

پاسخ ـ تطابق شرعی کارمزد یکی از مسائلی است که سال‌های سال مطرح بوده و ریشه آن هم بحث اقتصادی کار نیست، بلکه موضوع تطابق با فتوا و احکام شرع است. با این توصیف شورای محترم فقهی بانک مرکزی مدت‌ها بود که این موضوع را در دستور کار داشت و بیش ازیکسال درباره آن کار انجام شد و نهایتا در دو قالب به تصویب رسید.

این قالب‌ها به چه شکلی خواهد بود؟

مدل پیشنهادی بانک قرض الحسنه رسالت، یکی ازمدل‌ها بود. اصل موضوع این است که به جای کارمزد وام، کارمزد خدمات گرفته شود که زیاده بر قرض به حساب نیاید. به عبارتی سپرده گذاران بابت خدماتی که از بانک و یا موسسات متخصص در این موضوع می‌گیرند، هزینه‌ای را تقبل خواهند کرد.

به طور مثال چنانچه اعتبار سنجی شوند، هزینه این کار را پرداخت خواهند کرد یا هزینه‌ای بابت صدور کارت، چاپ یا حتی ارسال پستی آن دریافت می‌شود. برخی هزینه‌های خدماتی دیگر بانک را نیزمشتریان باید بپردازند، پس از طی این مراحل وام قرض الحسنه بدون کارمزد پرداخت خواهد شد.

مهمترین پروژه بانک قرض الحسنه رسالت همین وام قرض الحسنه بدون کارمزد است که از ابتدا سال ۱۴۰۲ پرداخت خواهد شد.

در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۱ چه میزان تسهیلات قرض الحسنه پرداخت شده و چه اندازه از آن به ازدواج تخصیص یافته است؟

مجموع وام‌های پرداخت شده از نظر تعدادی، نزدیک به یک میلیون و۳۰۰ هزار فقره بود که متوسط هر یک از آن‌ها ۵۰ میلیون تومان است. به این معنا؛ جمعا بالغ برحدود ۶۵ هزار میلیارد تومان وام پرداخت شده که در خصوص تسهیلات ازدواج و فرزند آوری باید مطرح کرد که تمام موارد ثبت نام شده در بانک قرض الحسنه رسالت، وام خود را دریافت کردند و تقریبا کسی در نوبت قرار ندارد. مجموع وام‌های ازدواج، حدود ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در قالب نزدیک به ۲۰ هزار فقره بوده است.

میزان معوقات قرض الحسنه رسالت چقدر است و دلیل کم بودن این معوقات نسبت به سایر بانک‌ها چیست؟

میزان معوقات زیر یک ونیم درصد است. یکی از دلایل این کاهش به متعهد بودن مردم در خصوص قسط قرض الحسنه برمی گردد. مسئله دیگر این است که وام‌های خرد، وام‌هایی به شمار می‌آیند که عمده مردم آن را دریافت می‌کنند، بنابراین قسط پایینی دارد و قاعدتا پرداخت آن چندان سخت نیست، ولی دلیل عمده آن همان متعهد بودن مردم دربازپرداخت وام قرض الحسنه‌ای است. بحث سوم هم به عدم درخواست ضامن ارتباط پیدا می‌کند. چند سالی است که بانک قرض الحسنه رسالت با اعتبارسنجی وام‌های خود را می‌پردازد و عموما هم با دریافت یک سفته الکترونیک کار را تمام می‌کند، البته یک بخش از کار به سامانه مرآت برمی گردد و اعتبار سنجی که توان بازپرداخت را ارزیابی می‌کند.

با توجه به اینکه بانک مرکزی چک الکترونیک را اجرا کرده و چند بانک به آن ملحق شده اند، نظر شما درباره چک الکترونیک و مزایا آن چیست؟

چک الکترونیک و سفته الکترونیک بسیار کارخوبی به خصوص برای عامه مردم است. این اتفاق در بانک قرض الحسنه رسالت هم روی داده و تست نرم افزار آن گرفته شده و به زودی در اختیار تمام مشتریان بانک قرض الحسنه رسالت قرار خواهد گرفت.

وام قرض الحسنه

مدت زمان تسویه اقساط سود تسهیلات ضریب تسهیلات

۱۲ ماه ۱۸ درصد ۶۰ درصد سپرده

۲۴ ماه ۱۸ درصد ۶۵ درصد سپرده

۳۶ ماه ۱۸درصد ۷۰ درصد سپرده

یک نکته مهم:

اگر امروز فرآیند افتتاح حساب و سپرده‌گذاری بلندمدت را انجام دهید، در طرح تسهیلات آنی تجارت می‌توانید بعد از ۲۴ ساعت، درصوت تکمیل مدارک، درخواست وام خودتان را ثبت کنید.

دریافت وام بانک تجارت برای نیازمندان با طرح کریمان

طرح کریمان یکی دیگر از انواع خدمات بانک تجارت است که به متقاضیان خود وام قرض‌الحسنه می‌دهد. مشتریانی که در بانک تجارت سپرده‌گذاری انجام داده‌اند، می‌توانند افراد حقیقی و حقوقی مثل موسسه‌های خیریه را به بانک برای دریافت وام معرفی کنند. حداقل مبلغ لازم برای افتتاح این حساب قرض‌الحسنه ۳ میلیون تومان است. بانک تا ۱۰۰ درصد مبلغ سپرده‌گذاری شده را به‌عنوان تسهیلات به متقاضی ارائه خواهد کرد. البته ناگفته نماند که سقف این تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومان است. در ضمن وام‌گیرنده برای تسویه وام حداکثر ۵ سال زمان دارد. مبلغ سپرده‌گذاری شده هم برای ضمانت دریافت وام کفایت می‌کند.

تسهیلات طرح کریمان به صورت قرض‌الحسنه داده می‌شود و تنها ۲ درصد به‌عنوان کارمزد در بازپرداخت آن محاسبه می‌شود. هدف این طرح قرض‌الحسنه، کمک به تأمین هزینه‌هایی حیاتی افراد نیازمند است. به‌عنوان مثال زنان سرپرست خانوار، زوج‌های جوان کم‌درآمد، بیماران مبتلا به امراض صعب‌العلاج و کسانی که از سالمندان نگهداری می‌کنند، باید از اولین گزینه‌های معرفان خیر به‌منظور دریافت وام باشد.

رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه هم به ماجرای وام ۱۰ میلیونی یارانه واکنش نشان داد و گفت: مدتی است پیامک‌هایی برای برخی سرپرستان خانوار یارانه‌بگیر ارسال می‌شود و یا کد ملی و شماره تماس سرپرست از سوی شهروندان به شماره‌ای ارسال می‌شود که از پرداخت وام ۱۰ میلیون تومانی برای سرپرستان خبر می‌دهد. این وام ۱۰ میلیون تومانی یارانه ۱۰۰ درصد کلاهبرداری است و نباید اطلاعات شخصی خود را از جمله کدملی، شماره کارت بانکی و… در اختیار افراد ناشناس قرار دهید.

اما جدای از این برخی از خبر‌ها حاکی از این است که یک موسسه اعتباری قرض‌الحسنه اقدام به پرداخت وام فوری ۱۰ میلیونی به مردم کرده است. این موسسه مالی و اعتباری اعلام کرده که یک روزه به متقاضیان وام ۱۰ میلیون تومانی یارانه می‌دهد. وامی که کارمزد آن صفر است و یک روزه پرداخت می‌شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که این موسسه مالی و اعتباری تازه تاسیس شده و حتی مجوز بانک مرکزی را ندارد. اگرچه این موسسه هنوز پرداخت چنین وامی را تایید نکرده، اما سوالی که مطرح می‌شود این است که چرا این موسسه باید وام بدون کارمزد به متقاضیان بدهد؟

دبیرخانه ستاد مسکن و ازدواج سازمان بهزیستی کشور از عملیاتی شدن تفاهم‌نامه این سازمان با بنیاد مستضعفان برای پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن به خانوار‌های دارای دو فرزند معلول و بالاتر خبر داد.

بصیر حیدری با اشاره به اینکه قرار است در طرح نهضت ملی مسکن ۱۶۰ هزار واحد مسکونی طی ۴ سال به مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی واگذار شود، گفت: براساس تفاهم نامه فی مابین وزارت راه و شهرسازی و سازمان بهزیستی مقرر شده است که ۱۶۰ هزار واحد مسکونی به معلولان و مددجویان حائز شرایط واگذار شود.

وی با اشاره به دیگر اقدامات سازمان بهزیستی برای تسهیلات مسکن به مددجویان تحت پوشش بیان کرد: طی تفاهم‌نامه‌ دو جانبه میان سازمان بهزیستی با بنیاد مستضعفان قرار است برای ۴۰۰۰ خانوار دارای حداقل دو معلول و بالاتر کمک بلاعوض به خانوارها پرداخت شود. این کمک بلاعوض برای خانوارهای شهری ۲۰۰ میلیون تومان و در مناطق روستایی ۱۵۰ میلیون تومان است.

به گفته حیدری، تاکنون ۱۲ استان که عملیات ساخت مسکن را آغاز کرده‌اند از تسهیلات بهره‌مند شده‌اند.

افرادی که مشتری بانک مهر ایران هستند، می‌توانند برای کمبود نقدینگی از وام ۱۵۰ میلیونی طرح «۲ در یک» این مجموعه بهره ببرند. این تسهیلات قرض الحسنه بوده و سود ندارند.

افرادی امکان دریافت وام ۱۵۰ میلیونی بانک مهر ایران را دارند که در یکی از شعب این مجموعه سپرده قرض الحسنه داشته باشند. البته افرادی امکان درخواست برای این تسهیلات را دارند که حداقل شش ماه از سپرده گذاری آن‌ها گذشته باشد. کارمزد این وام یک درصد بوده و حداکثر مدت زمان بازپرداخت آن ۶۰ ماه اعلام شده است. ضمانت اصلی برای این تسهیلات مسدودی سپرده است و به هیچ ضامنی کسر از حقوقی احتیاج ندارد.

با توجه به مبلغ وام، میزان کارمزد و مدت زمان بازپرداخت آن، مبلغ هر قسط ۲ میلیون و ۵۶۴ هزار و ۶۲ تومان است. کل سود تسهیلات ۳ میلیون و ۸۴۳ هزار و ۷۲۷ تومان و مجموع رقم تسهیلات و سود آن ۱۵۳ میلیون و ۹۳۲ هزار و ۵۰۰ تومان خواهد بود.

وام قرض الحسنهجزئیات پرداخت وام قرض الحسنه

بانک مرکزی با هدف شفافیت و نظارت بیشتر در بازار پول دستورالعمل اجرایی تأسیس، فعالیت، نظارت و انحلال صندوق‌های قرض‌الحسنه تک‌شعبه‌ای را ابلاغ کرد. هیأت عامل بانک یادشده امیدوار است با این دستور جدید بازار غیرمتشکل پولی را نظم دهد، اما سؤال اینجاست که آیا نهادهای پرقدرتی چون سازمان اقتصاد اسلامی با در اختیار داشتن ۹۰۰صندوق قرض‌الحسنه حاضر به همکاری با بانک مرکزی می‌شود؟

هرچند بانک مرکزی برآورد دقیقی از میزان سپرده‌های مردم نزد صندوق‌های قرض‌الحسنه دارای مجوز و فاقد مجوز منتشر نکرده، اما تخمین‌زده می‌شود که ۱۰۰هزار میلیارد تومان از نقدینگی کشور در این صندوق‌ها سپرده‌گذاری شده باشد.

به تازگی بانک مرکزی سامانه شبکه فراگیر قرض‌الحسنه موسوم به شفق را با هدف شفاف‌کردن فرایند جذب سپرده‌ها و اعطای تسهیلات رونمایی کرده که به‌گفته علی صالح‌آبادی، هدف از این سامانه، ترویج سنت قرض‌الحسنه در بستری شفاف است.

برآورد می‌شود در صورت موفقیت بانک مرکزی برای نظارت بر فعالیت صندوق‌های پس‌انداز تک‌شعبه‌ای، دست‌کم جلوی بخشی از فعالیت‌های زیرزمینی و دارای ابهام پولشویی گرفته شود؛ به این شرط که مجلس، دولت و قوه قضاییه در عمل از نهاد ناظر پولی حمایت کنند.

ارشدترین مقام بانک مرکزی تأکید می‌کند: تأسیس و فعالیت صندوق‌های قرض‌الحسنه باید تحت نظارت بانک مرکزی باشد و در بستری شفاف و قانونمند توسعه یابد؛ براساس دستورالعمل جدید صندوق‌های قرض‌الحسنه در قالب کوچک، متوسط و بزرگ تقسیم‌بندی شده‌اند که سرمایه صندوق‌های قرض‌الحسنه کوچک، ۳۵۰ میلیون تومان، متوسط یک میلیارد تومان و بزرگ ۳ میلیارد تومان است.

دیدگاه خود را ارسال کنید