یارانه نان | پرداخت یارانه نان | زمان اجرایی شدن یارانه نان

توزیع یارانه نان آغاز شد ؟ | قیمت نان گران شد؟

معاون توسعه برنامه‌ریزی قزوین از تغییر قیمت نان در قزوین خبر داد و با تاکید براینکه آرد گران نشده است، گفت: قیمت‌های جدید انواع نان از روز پنجشنبه در راستای جبران بخشی از هزینه‌های جاری واحد‌های نانوایی اعمال شد.

توزیع یارانه نان آغاز شد ؟ | قیمت نان گران شد؟
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

یارانه نان با تغییر همراه شد و هوشمندسازی یارانه نان یک حرکت جدی و تأثیرگذار در توزیع عادلانه یارانه‌ها در بین مردم است. هدفمندسازی یارانه نان دیر کلید خورد ولی آغاز طرح هدفمندسازی یارانه نان در شرایط فعلی که جهان با مشکل تأمین گندم مواجه است می‌تواند تأثیر خوبی در جلوگیری از هدر رفتن منابع و مشکلات احتمالی در حوزه گندم باشد. هوشمند سازی یارانه نان آغاز شد. یارانه نان به همه نانوایی ها تعلق می گیرد. یارانه نان باعث تغییر در نحوه خرید نان خواهد شد.طرح یارانه نان قدم مهم و ارزشمند در راستای اجرای عدالت در بین نانوایی‌ها است.

معاون توسعه برنامه‌ریزی قزوین از تغییر قیمت نان در قزوین خبر داد و با تاکید براینکه آرد گران نشده است، گفت: قیمت‌های جدید انواع نان از روز پنجشنبه در راستای جبران بخشی از هزینه‌های جاری واحد‌های نانوایی اعمال شد.

معاون توسعه برنامه‌ریزی قزوین از تغییر قیمت نان در قزوین خبر داد و با تاکید براینکه آرد گران نشده است، گفت: قیمت‌های جدید انواع نان از روز پنجشنبه در راستای جبران بخشی از هزینه‌های جاری واحد‌های نانوایی اعمال شد.

نجفی افزود: افزایش قیمت نان یک موضوع کشوری است و در روز‌های گذشته در چند استان قیمت جدید نان بارگذاری شده و امروز نیز قزوین نرخ‌های جدید اعمال شده است.

مسوول کمیته آرد و نان شهرستان قزوین اظهار کرد: با توجه به آنالیز قیمت تمام شده نان به جز آرد، به دلیل افزایش هزینه‌های مربوط به بیمه، حقوق کارگر، اجاره مغازه، حامل‌های انرژی و برخی مواد اولیه از جمله خمیر مایه درآمد و هزینه واحد‌های نانوایی همخوانی نداشت.

نجفی با بیان اینکه استان‌ها در افزایش قیمت نان یارانه‌ای هیچ گونه دخالتی نداشتند، تاکید کرد: نبود تناسب بین درآمد و هزینه مورد اعتراض نانوایان بود و براین اساس با برگزاری جلسات متعدد از سوی دستگاه‌های متولی و کار‌های کارشناسی برای افزایش قیمت نان انجام شده است.

به گفته این مسوول، افزایش قیمت نان را با توجه به سرانه مصرفی آرد هر منطقه در نظر گرفته است.

قیمت‌های جدید نان در قزوین

رییس اتحادیه نانوایان استان قزوین نیز با اشاره به نرخ‌های جدید نان گفت: قیمت نان سنگک با یارانه نوع یک با ۴۵۰ گرم وزن به میزان هر عدد دو هزار تومان و نوع ۲ نیز ۲ هزار و ۳۵۰ تومان اشت. قیمت نان بربری نوع یک با ۵۰۰ گرم وزن مبلغ ۱۵۰۰ تومان و نوع دو آن ۱۹۰۰ تومان، بربری ریزشی با یک هزار گرم وزن در نوع یک نیز سه هزار و ۲۵۰ تومان و نوع دوم نیز چهار هزار و ۵۵۰ تومان تعیین شده است. قیمت نان لواش مستطیل با ۱۴۰ گرم وزن در نوع یک نیز ۴۵۰ تومان و نوع دوم ۵۳۵ تومان و نان تافتون با ۲۰۰ گرم وزن در نوع یک نیز ۶۵۰ تومان تعیین شده است.

بهرامی گفت: قیمت نان لواشی سنتی گرد با وزن ۲۰۰ گرم در نوع یک نیز ۸۲۰ تومان و نوع دوم نیز هر عدد ۹۰۰ تومان است. در نرخ آرد هیچ افزایش نداریم و قیمت نان به طور متوسط ۲۹ تا ۳۰ درصد بیشتر شده که افزایش قیمت نان در راستای جبران هزینه‌های جاری از جمله دستمزد نانوایان انجام شده است. از نانوایان انتظار داریم با تعیین قیمت‌های جدید برای افزایش کیفیت نان و ایجاد رضایتمندی شهروندان همکاری لازم را با اتحادیه داشته باشند.

بهرامی یاد آور شد: واحد‌های نظارتی و بازرسی نیز با فعالیت‌های بیشتر و گشت و بازرسی از نانوایی‌ها با دقت عملکرد همکاران را مورد ارزیابی قرار می‌دهند.

یارانه نان

به گزارش مرکز اطلاع رسانی شرکت بازرگانی دولتی ایران؛ محمد حسن جلالی مدیرکل هماهنگی و نظارت آرد و نان بازرگانی دولتی گفت: بنابر آمار تاکنون 99 درصد واحد‌های نانوایی به کارتخوان مجهز شده‌اند و یک درصد مشکل مالکیتی دارند.

وی  با بیان اینکه عملیات فازبندی اجرای طرح هوشمندسازی در هیچ یک از استان‌ها کامل نشده است، افزود: با اجرای طرح هوشمندسازی واحد‌های نانوایی تغییری در سهمیه ایجاد نشده و تنها جابه‌جایی در سهمیه واحد‌های کم فعالیت اتفاق افتاده است.

مدیرکل هماهنگی و نظارت بر امور آرد و نان بازرگانی دولتی گفت: تا زمانیکه طرح هوشمندسازی به طور کامل اتفاق نیفتد، نمی‌توان درصدی از صرفه جویی آرد و گندم اعلام کرد.

جلالی گفت: با اجرای طرح هوشمندسازی تغییری در قیمت نان برای مصرف کننده ایجاد نمی‌شود و مابه‌التفاوت قیمت یارانه‌ای و تمام شده توسط دولت به نانوایی‌ها پرداخت می‌شود.

پرداخت یارانه نان چند ماهی است که آغاز شده و در پی آن قرار بود قاچاق آرد تا حد زیادی کنترل و کاهش یابد. یارانه نان از ابتدا این شائبه را به وجود آورد که پرداخت آن می‌تواند زمینه‌ساز گرانی قیمت نان شود.

از سال‌های گذشته موضوع نان سنتی در قالب نان یارانه‌ای نوع یک و نان یارانه‌ای نوع دو در کشور مطرح بود. در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم‌ آرد نان یارانه‌ای نوع یک بین ۸۲۰ تا ۸۵۰ تومان است و قیمت هر کیلوگرم آرد نان یارانه‌ای نوع دو حدود ۱۲۰۰ تومان است. بنابراین هر دوی این نان‌ها با دو نوع آرد، یارانه‌ای محسوب می‌شوند و قیمت آنها فاصله زیادی هم ندارد.

در نانوایی‌ها عموما کیسه‌های زردرنگ آرد یارانه‌ای نوع دوم هستند و کیسه سفیدرنگ حاوی آرد نان یارانه‌ای نوع یک است؛ آرد نان یارانه‌ای نوع دو در ابتدای دهه۹۰ در دولت دهم که یک‌بار آزادسازی اتفاق افتاد تحت عنوان نانوایی‌های آزادپز مطرح شد. این اصطلاح از آن زمان باقی مانده و عمدتا در نانوایی‌های سنگکی این اصطلاح رایج است که این یک عبارت مصطلح شده اشتباه است.

در برخی موارد از این موضوع و اصطلاح از سوی نانوایان استفاده نادرست و باعث گمراه شدن مشتریان می‌شود وگرنه نانوایی سنتی آزادپز به شکل معنی‌داری در کشور وجود ندارد. یعنی نانوایی سنتی که آرد را با نرخ آزاد تهیه و با آن نان پخت کند در کشور وجود ندارد.

محمد جلال، مشاور وزیر اقتصاد با بیان این‌که آرد نانواهای سنتی به‌صورت یارانه تامین می‌شود، می‌گوید: «حدود ۶۵ تا ۷۰درصد آرد نانوایی‌های کشور از طریق آرد یارانه‌ای نوع یک تامین می‌شود و برای باقی آن ــ حدود ۳۰ درصد ــ آرد یارانه‌ای نوع دو توزیع می‌شود، اما باید توجه داشت که تمام نان‌های سنتی از طریق آردهای یارانه‌ای پخت می‌شود.»

یارانه نان

به گفته وی، بالای ۹۹درصد نانوایی‌های سنتی ازجمله نان لواش، سنگک، بربری و تافتون از آرد یارانه‌ای استفاده می‌کنند و تنها در برخی از مناطق محدود در شمال شهرهای پرجمعیت مواردی بوده که به نانوایی‌ها مجوزهایی داده شده که از آرد غیریارانه‌ای استفاده کنند و نرخ نان این نانوایی‌ها هم آزاد است. البته آرد نان‌های سنتی محلی که بعضا برای پخت آن‌ها از روغن و شکر استفاده می‌شود، از نوع یارانه‌ای نیست و نرخ آن‌ها متفاوت از نان‌های سنتی در چهار نوع شناخته شده است.

مشاور وزیر اقتصاد با پرده برداشتن از تخلفات برخی از واحدهای نانوایی عنوان می‌کند: «البته برخی از نانوایی‌های سنتی که از آرد یارانه‌دار استفاده می‌کنند به‌دلیل همان اصطلاح اشتباه که در استفاده از آرد یارانه‌ای نوع دو رایج شده یا با این تعبیر که وزن چانه افزایش داده شده، نسبت به گران‌فروشی نان با عنوان آزادپز اقدام می‌کنند که این تخلف است.»

یکی از مشکلات واحدهای نانوایی، تامین رول کاغذی برای کارتخوان‌های هوشمند بوده که جلال از ارائه مشوق‌هایی در جهت حمایت از محیط‌زیست خبر داد و در این خصوص گفت: «این موضوع تا حدودی ایجاد حاشیه است چرا که مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما از مجموعه ارائه این خدمات، این پیشنهاد مطرح شده که در راستای صرفه‌جویی در مصرف کاغذ و به نفع محیط‌زیست، هر نانوایی که با رویکرد مسئولیت اجتماعی تمایل به این صرفه‌جویی داشت، می‌تواند به‌ازای عدم استفاده از رول کاغذی، یک نفر در نانوایی را برای مشمول شدن به خدمات بیمه تکمیلی درمان معرفی کند. در نظر داریم که این امکان ایجاد شود یک نفر از هر نانوایی که از دریافت رول کاغذی انصراف دهد، مشمول بیمه تکمیلی درمانی شود و البته این موضوع کاملا اختیاری است.»

جلال، احتمال اختصاص آرد یارانه‌ای به نانوایی‌های صنعتی و فانتزی را رد نکرد، اما برای ارائه آن پیش‌شرط‌هایی عنوان کرد. به گفته وی اختصاص آرد یارانه‌ای به نان‌های صنعتی و فانتزی در دستور بررسی قرار دارد، اما این ایده که آرد ورودی آن‌ها ارزان شود یا در روش دوم، قیمت آرد تغییر نکند بلکه دولت بخشی از هزینه‌های تولید نان فانتزی و صنعتی را تقبل کند در دست بررسی است. در ایده دوم فروشنده همان قیمت قبلی نان را دریافت می‌کند، اما از آنجایی که بخشی از این هزینه‌ها را دولت پرداخته، در نهایت قیمت برای مصرف‌کننده کاهش پیدا می‌کند؛ یعنی به‌جای این‌که تمام پول را مصرف‌کننده بگیرد، بخشی از آن را از دولت دریافت خواهد کرد.

جزئیات جدید یارانه نان

سیدهادی سبحانیان در نشست خبری با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور در آغاز به کار دولت سیزدهم اظهار کرد: رشد اقتصادی طی سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ در حد یک درصد بود و درامد سرانه نیز کاهشی ۳۲ درصدی داشته است. از سوی دیگر تشکیل سرمایه در حوزه ماشین آلات و ساختمان سیر نزولی داشته و همه این موارد باعث شده است که رشد اقتصادی هشت درصدی محقق نشود.

وی ادامه داد: میزان نقدینگی از ۶۳۹ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۲ به پنج هزار هزار میلیارد تومان رسیده است. افزایش شیب تورم در کشور هم یک هشدار برای دولت سیزدهم بود. میزان تورم در چند سال اخیر از میانگین تورم در ۳۰ سال گذشته بسیار بالاتر بود.

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه کسری بودجه از ۳۳ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ به ۱۷۵ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ رسیده است، گفت: از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰، بدهی دولت به صندوق‌های بازنشستگی ۶۰۰ درصد، وابستگی صندوق تامین اجتماعی به بودجه دولت ۵۰ درصد، بدهی دولت به بانک مرکزی ۴۷۶ درصد و بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی ۱۳۱ درصد افزایش داشته است.

دیدگاه خود را ارسال کنید