حقوق بازنشستگان | حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی

افزایش سن برای حقوق بازنشستگان به چند سال رسید؟ | میانگین حقوق بازنشستگان به 5 سال رسید!

عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه از رد پیشنهادات «افزایش سن بازنشستگی» و «تغییر میانگین حقوق به ۵ سال» در کمیته نظام اداری تلفیق برنامه هفتم خبر داد.

افزایش سن برای حقوق بازنشستگان به چند سال رسید؟ | میانگین حقوق بازنشستگان به 5 سال رسید!
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

حقوق بازنشستگان مسئله پر چالش همه دولت ها بوده است . مقدار دریافتی حقوق بازنشستگان همیشه موجب نارضایتی قشر عظیمی از بازنشستگان است زیرا بازنشستگان بر این اعتقادند که مبلغ حقو بسیار ناچیز است . تعیین میزان حقوق بازنشستگان در اواخر هر سال با تنش همراه است. طبق نظر کارشناسان حقوق بازنشستگان با فرمول جدید بیشتر می شود.  جزئیات جدید از حقوق بازنشستگان را بخوانید.

حقوق بازنشستگان

عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه از رد پیشنهادات «افزایش سن بازنشستگی» و «تغییر میانگین حقوق به ۵ سال» در کمیته نظام اداری تلفیق برنامه هفتم خبر داد.

آخرین تصمیم درباره مبنای تعیین حقوق بازنشستگان

سیدکریم حسینی (عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه) گفت: باتوجه به تصویب کلیات لایحه برنامه هفتم در جلسه نوبت عصر روز شنبه کمیسیون تلفیق برنامه هفتم، روز یکشنبه با برگزاری جلسات کمیته‌ها موضوعات مربوطه در کمیته‌ها بررسی شد تا با آغاز بررسی جزییات برنامه از صبح دوشنبه ۱۹تیر نظرات کمیته‌ها به صحن کمیسیون بیاید.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در رابطه با آخرین تصمیم‌گیری پیرامون پیشنهادات و تصمیمات دولت در رابطه با صندوق‌های بازنشستگی و ایجاد تغبیرات در این زمینه، اظهارکرد: امروز در کمیته نظام اداری و صندوق‌ها با پیشنهاد محاسبه حقوق بازنشستگی براساس میانگین ۵ سال آخر حقوق افراد بازنشسته مخالفت شد و بر این اساس پیشنهاد تعیین سنوات بر اساس ۲ سال آخر به کمیسیون اعلام شد.

وی افزود: همچنین در ادامه بحث‌های صورت گرفته با پیشنهاد افزایش سن بازنشستگی که از سوی دولت در لایحه برنامه هفتم مطرح شده بود نیز مخالفت صورت گرفت. دولت در ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه، سن بازنشستگی برای زنان را ۵۳ سال و برای مردان ۵۶ سال تعیین کرده بود که در کمیته با این موضوع مخالفت شد.

حسینی همچنین با اشاره به دغدغه‌ای که نسبت به صندوق‌ها وجود داشت، عنوان کرد: در بحث ادغام صندوق‌ها که یکی از پیشنهادات بود نیز در کمیته بحث و بررسی صورت گرفت و با ادغام صندوق‌هایی که هیچگونه دریافتی از دولت ندارند مانند صندوق بازنشستگی صنعت نفت مخالفت شد و ادغام این صندوق‌ها صورت نمی‌گیرد.

وی تصریح کرد: درخصوص ادغام مابقی صندوق‌ها نیز تصمیمی اتخاذ نشده است.

اما و اگر همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی

براساس گفته‌ی رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی در کمیسیون برنامه‌وبودجه و محاسبات مجلس مصوب شده است.

به این ترتیب، همسان‌سازی احتمالاً برای تصویب نهایی به صحن مجلس خواهد رفت؛ اما سوال اصلی برای بازنشستگان کارگری این است که آیا این همسان‌سازی شامل حال بازنشستگان کارگری می‌شود؟

مروتی (بازنشسته کارگری) در این رابطه می‌گوید: در دور قبل همسان‌سازی در سال ۹۹، دولت اعتبار جداگانه به صندوق‌های کشوری و لشگری اختصاص داد و با این اعتبار، حقوق بازنشستگان این صندوق‌ها به میزان قابل توجهی افزایش یافت اما برای بازنشستگان کارگری از خزانه‌ی دولت بودجه تخصیص ندادند و آنچه با منابع تامین اجتماعی اجرا شد، نه همسان‌سازی که یک متناسب‌سازیِ بدون یال و دم و اشکم بود که بازنشستگان انتقادات بسیار به آن داشتند.

او ادامه داد: نمایندگان مجلس شورا باید جامعه‌ی هدف را در جریان این همسان‌سازی و جزئیات دقیق آن قرار دهند و بگویند سهم ۶۵ درصد از بازنشستگان کشور که مستمری‌بگیر صندوق تامین اجتماعی هستند، از آن چقدر است؟

به گفته‌ی مروتی، اگر قرار باشد بازهم بازنشستگان کارگری از شمول طرح خط بخورند، بی‌عدالتی گسترده‌تر خواهد شد.

دیدگاه خود را ارسال کنید