قیمت دلار | قیمت دلار در بازار امروز | پیش بینی قیمت دلار

کاهش بی سابقه قیمت دلار در بازار امروز | قیمت دلار امروز به چند تومان رسید؟

در یک ماه گذشته قیمت دلار در کانال 49 و 50 هزار تومان در نوسان بود. برخی از کارشناسان اقتصادی از کاهش قیمت دلار و رسیدن آن به 43 هزار تومان خبر می‌دهند و برخی دیگر می‌گویند این کاهش موقتی است. اما آینده قیمت دلار چه می‌شود؟

کاهش بی سابقه قیمت دلار در بازار امروز | قیمت دلار امروز به چند تومان رسید؟
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

قیمت دلار طی چند ماه گذشته با نوسان همراه است. قیمت دلار در اقتصاد کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. قیمت دلار در صرافی ملی متفاوت است. قیمت دلار پس از ارز دولتی افزایشی شد. قیمت دلار امروز را در ادامه میخوانیم.

در یک ماه گذشته قیمت دلار در کانال 49 و 50 هزار تومان در نوسان بود. برخی از کارشناسان اقتصادی از کاهش قیمت دلار و رسیدن آن به 43 هزار تومان خبر می‌دهند و برخی دیگر می‌گویند این کاهش موقتی است. اما آینده قیمت دلار چه می‌شود؟

قیمت دلار این هفته را با 50 هزار تومان شروع کرد و در کف کانال 49 هزار تومان به کار خود پایان داد. این روند در حالی است که هفته گذشته کارشناسان پیش‌بینی کرده بودند که قیمت دلار به محدوده 52 تا 53 هزار تومان می‌رسد.

علت کاهش قیمت دلار

از آن جمله برزو حق‌شناس، کارشناس بازارهای مالی به تجارت‌نیوز می‌گوید: «هفته گذشته پیش بینی ما این بود که اگر دلار بتواند در قیمت 50 هزار تومان تثبیت شود، تا بالای 52 و 53 هزار تومان رشد می‌کند. اما دلار نتوانست در این محدوده بماند و قیمت آن کاهش پیدا کرد.»

اما علت کاهش قیمت دلار چیست؟ حق‌شناس می‌گوید علت کاهش قیمت دلار اقدامات دستوری دولت در بازار است. ارزش ذاتی دلار در بازار حدود 52 تا 54 هزار تومان است اما بازارساز اصرار دارد که قیمت دلار را در کانال 40 هزار تومان نگه دارد و حتی قیمت را بیشتر کاهش دهد.

این کارشناس بازارهای مالی می‌گوید: هر چه به اواسط و انتهای تابستان نزدیک شویم، دلار به سمت ارزش ذاتی خود حرکت خواهد کرد. اما برای هفته آینده تا زمانی که بازارساز توان سرکوب قیمت را در بازه زیر کانال 50 هزار تومان دارد و دلار خود را در این سطح تثبیت نکرده است، نمی‌توان گفت که دلار به سمت ارزش ذاتی خود حرکت می‌کند.» بر این اساس به گفته این کارشناس، دلار برای هفته آینده هم در محدوده زیر 50 هزار تومان می‌ماند.»

تبعات کنترل قیمت دلار در انتظار بازار

میثم رادپور، کارشناس اقتصادی هم مانند حق‌شناس تاکید می‌کند که دولت بازار ارز را دستوری کنترل کرده و نرخ دلار را تصنعی پایین نگه داشته است. وی تاکید می‌کند ما در دوره پرنوسان ارزی قرار داریم و دولت برای کنترل قیمت‌ها اقداماتی انجام می‌دهد اما این اقدامات به شدت تبعات این دوران را بدتر می‌کند.

وی با اشاره به اینکه تصوری وجود دارد که دولت با برخی اقدامات می‌تواند معجزه کند، تاکید کرد:‌ «اخذ مالیات‌های جدید نظیر مالیات بر عایدی، محدودیت عرضه دلار و فریز ارزی، با مشکلات جاری کشور همخوانی ندارد و حتی احتمال اینکه مشکلی هم ایجاد کند، وجود دارد. این محیط به اندازه کافی ریسکی است، حالا حاشیه سود نیز کم شود، آیا می‌تواند برای فضای کسب و کار موثر باشد.»

رادپور با تاکید بر اینکه درآمد ناشی از فروش نفت نیز به شدت کاهش پیدا کرده گفت: «صادرات و تراز تجاری کشور رشد نکرده و منفی هم شده است و با وجود تحریم‌ها دولت هم کاری نمی‌تواند بکند. البته یکسری اقدامات نظیر فروش طلا برای مدیریت بازار ارز در هر مقطع توسط دولت انجام می‌شود.»

قیمت دلار مبهم شد

روند بازار ارز نامعلوم است و همین مساله سبب شده که معاملات بازار ارز به حداقل خود برسد. اگرچه برخی کاهش معاملات را علت کاهش قیمت دلار می‌دانند، اما برخی دیگر معتقدند که تعیین‌کننده اصلی قیمت دلار در بازار دولت است و تقاضاهای خرد تاثیر چندانی در این بازار ندارد. اما قیمت‌ها قرار است به چه سمتی حرکت کند؟

علی طباطبایی، کارشناس بازارهای مالی می‌گوید: «حواشی بازار ارز که توسط بازارساز ایجاد می‌شود باعث رنج‌شدن قیمت دلار در ما‌ه‌های گذشته شده است. به اعتقاد من مادامی که موضوع توافقات و موضوعات کلان کشور سمت و سوی مشخصی بگیرد، دلار در محدوده فعلی نوسان خواهد داشت.»

این کارشناس تاکید می‌کند «اگر تکلیف مذاکرات مشخص شود، شاید تقاضای عمومی به سمت خرید دلار یا عدم تمایل به خرید دلار برود. اما اگر تکلیف مذاکرات مشخص نشود، تا مهر و نهایتا آبان ماه بازارساز می‌تواند قیمت دلار را در محدوده فعلی ثابت نگه دارد.»

این کارشناس اقتصادی با اشاره به موضوع تورم و افزایش تقاضا برای واردات در نیمه دوم سال جاری خاطرنشان کرد: «ممکن است در صورت توافق، قیمت دلار زمان بیشتری رِنج باشد. اما در صورت توافق یا عدم توافق دلار را در کانال هفتم تا پایان امسال پیش‌بینی می‌کنم.»

منتظر دلار 43 هزار تومانی باشیم

پیام الیاس کردی، کارشناس اقتصادی دیگری است که پیش‌بینی خود را از قیمت دلار عنوان می‌کند. او می‌گوید فعلا دلار در حال نوسان یک تا دو هزار تومانی است. قاعدتا با توجه به انتظاری که بر اساس رفتار گذشته از دلار داریم و اینکه مدت‌زمان‌ زیادی را در روندهای ساید بوده است، انتظار داریم که یک مقدار بیشتر از این مدت زمان (مثلا حدود یک ماه) در این محدوده بماند. به عبارت دیگر انتظار می‌رود قیمت دلار در همین کانال دو هزار تومان میان دو کران 49 تا 51 هزار تومان بماند.

اما سقف و کف قیمت دلار چقدر است؟ پیام الیاس کردی می‌گوید: «پیش‌بینی قیمت دلار در ماه‌های آینده بسیار سخت شده است. چون اخبار سیاسی این بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اما اگر روند کاهشی قیمت دلار ادامه پیدا کند دلار می‌تواند تا محدوده 43 هزار تومان کاهش پیدا کند. اما اگر چنین نشود و سیگنال افزایشی به بازار برسد، دلار می‌تواند تا محدوده 55 هزار تومان هم بالا برود.»

به گفته این کارشناس، اخبار سیاسی و اطلاعاتی که سیاستگذار به بازار می‌دهد، در تعیین قیمت دلار بسیار مهم و تاثیرگذار است.

قیمت دلاردرهم امارات بر مدار دلار تهران

امروز دلار هرات بدون تغییر قیمتی در کانال ۳۴ هزار و ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومانی در نوسان بود و سیگنال خاصی به قیمت دلار در معاملات بازار آزاد تهران نداد. درهم امارات که هم‌سو با جریان قیمت دلار در تهران حرکت کرد با قیمت ۹ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد.

درهم امارات در روزهای گذشته نزدیک به کانال ۱۰ هزار تومان معامله شد. برخی معامله‌گران معتقدند وقتی درهم رو به پایین و دلار هرات رو به بالا است باید با احتیاظ عمل کرد و سیگنال‌های بازار دچار پارازیت شده است.

به نظر می‌رسد سیاست‌های جدید بانک مرکزی نظیر ایجاد سامانه اینترنتی خرید ارز باعث شده از هیجانات بازار کاسته شود و بخش قابل توجهی از نیاز‌های خرد جامعه در معاملات توافقی مرتفع شود و سطح نا اطمینانی‌ها در جامعه نسبت به مسائل ارزی کاهش یابد.

آنچه از برآیند بازار دلار می‌توان نتیجه گرفت این است، تا زمانی که بازارساز از اختیارات نامحدودی برخوردار است پیش‌بینی قیمت دلار ناممکن است و در کوتاه مدت تحلیل‌های تکنیکی پاسخگوی دورنمای قیمت دلار نیست.

تایید این مدعا صحبت‌های علی صالح آبادی رئیس‌کل بانک مرکزی است که در حاشیه جلسه هیات دولت به رسانه‌ها گفت: در روزهای گذشته نوساناتی در بازار ارز بود و امیدواریم با سازوکارهای پیش‌بینی شده، آرامش و ثبات را در بازار ارز داشته باشیم. او همچنین در زمینه دخالت بانک مرکزی در معاملات بازار افزود: ما اقدامات متعددی انجام می‌دهیم و بانک مرکزی در بازارهای مختلف حضور دارد و به عنوان بازارساز در همه بازارهای ارز فعالیت دارد و مداخله می‌کند تا بازار به سمت تعادل پیش رود.

با توجه به افت و خیز قیمت دلار در ۱۰ روز گذشته و نگرانی از کاهش ارزش پول ملی در میان مردم آیا راهکارهای نهاد پولی کشور در طولانی‌ مدت نیز بر مهار قیمت دلار مرهم خواهد بود؟

قیمت دلارارز

قیمت (ریال)

دلار 353,890

یورو 355,070

درهم امارات 96,380

پوند انگلیس 404,060

لیر ترکیه 19,000

فرانک سوئیس 360,600

یوان چین 48,900

ین ژاپن (100 ین) 242,380

وون کره جنوبی 260

دلار کانادا 265,100

دلار استرالیا 228,500

دلار نیوزیلند 209,000

دلار سنگاپور 253,600

روپیه هند 4,360

روپیه پاکستان 1,600

دینار عراق 242

پوند سوریه 140

افغانی 4,020

کرون دانمارک 47,800

کرون سوئد 32,700

کرون نروژ 34,300

ریال عربستان 94,260

ریال قطر 98,000

ریال عمان 919,500

دینار کویت 1,144,900

دینار بحرین 939,200

رینگیت مالزی 75,500

بات تایلند 9,630

دلار هنگ کنگ 45,300

روبل روسیه 5,860

منات آذربایجان 208,700

درام ارمنستان 900

لاری گرجستان 131,400

سوم قرقیزستان 4,210

سامانی تاجیکستان 35,200

منات ترکمنستان 101400

پیش بینی قیمت دلار

با وجودی که سیگنال‌های مثبتی از نشست‌‌های هسته‌ای وین به گوش نمی‌رسد اما گویا تلاش دولت برای ثابت و آرام نگه داشتن بازار دیروز نیز نتیجه بخش بود و دلار دوباره روند کاهشی داشت. باید دید تلاش دولت تا کجا بر بازار دلار اثرگذار است؟

در همین رابطه حمیدرضا جیهانی، کارشناس بازارهای مالی درباره روند قیمت دلار به تجارت‌نیوز گفت: در شرایط فعلی نمی توان برای بازار ارز تحلیل خاصی ارائه داد زیرا بازار تحت تاثیر برخی مسائل و اتفاقات خاص سیاسی است و مولفه‌های سیستماتیک و غیر سیستماتیک بر بازار تاثیر چندانی ندارد.

قیمت دلار دولتی یا مبادله ای

قیمت دلار دولتی یا مبادله ای از سمت دولت و در جایی به اسم مرکز مبادلات ارزی تعیین می شود. این نوع ارز در مقابل مفهومی به اسم قیمت دلار آزاد قرار می گیرد. دلیل تفاوت ارز دولتی با آزاد در این است که ارز مبادله ای یا دولتی از طرف دولت مشخص می شود اما ارز ازاد در بازار و با توجه به عرضه و تقاضا و شرایط اقتصادی کشور نرخ گذاری می شود. در نظامی که نرخ ارز چند نرخی است معمولا آن نرخی که پایین ترین نرخ موجود باشد نرخ ارز دولتی نامیده می شود. باید توجه داشت که ارز دولتی تمام کالا ها را در بر نمی گیرد و تنها برای واردات از کشور های خاص پرداخت می گردد و همچنین بانک طرف قرارداد 35 درصد از میزان ارائه را وثیقه نگه می دارد.

دیدگاه خود را ارسال کنید