وام فوری | وام فوری 5 میلیارد تومانی | وام فوری به واحدهای تولیدی

پرداخت وام فوری به واحدهای تولیدی | وام فوری 5 میلیاردی برای واحدهای تولیدی

در سال جاری این صندوق علاوه بر صدور ضمانتنامه، واحدهای تولیدی که وضعیت اعتباری مناسبی دارند را به بانک معرفی می‌کند تا سقف ۵ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش و خرید ماشین آلات جدید، بدون ارائه وثیقه به بانک دریافت کنند.

پرداخت وام فوری به واحدهای تولیدی | وام فوری 5 میلیاردی برای واحدهای تولیدی
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

وام فوری به واحدهای تولیدی تعلق میگیرد. وام فوری 5 میلیاردی به واحدهای تولیدی برای جلوگیری از برشکستگی تعلق خواهد گرفت. جزییات وام فوری 5 میلیارد تومانی را صندوق رفاه مشخص میکند. وام فوری در جهت حمایت از امور اقتصادی مدتی است به درخواست کنندگان وام تعلق میگیرد. در ادامه جزییات این وام فوری را بخوانید. 

وام فوری

جزییات وام فوری به واحدهای تولیدی

محمد صادق محمدیاری با بیان اینکه برنامه صندوق برای حمایت از صنایع کوچک در سال ۱۴۰۱ این است که متفاوت از سالهای گذشته محصولات خود را کامل کند، اظهار کرد: در گذشته صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک صرفا نسبت به صدور ضمانتنامه و تضمین تسهیلات برای واحدهای صنایع کوچک اقدام می‌کرد، اما حالا به این نتیجه رسیدیم که باید یک محصول را به طور کامل ارائه دهیم. یعنی صرفاً تامین کننده تضامین نباشیم و خودمان بتوانیم تسهیلات در اختیار واحدهای تولیدی قرار دهیم.

به گفته وی در همین راستا صندوق منابع خود در بانکهای مختلف را تجمیع و با چند بانک تفاهم نامه منعقد کرد تا به واحدهای تولیدی که وضعیت اعتباری مناسبی دارند و از طرف صندوق به بانک معرفی می‌شوند تا سقف ۵ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش و خرید ماشین آلات جدید ارائه کند. در حال حاضر از هر استان واحدهایی به صندوق معرفی شدند که کارهای اعتبار سنجی آنها در حال انجام است و در صورتی که دارای شاخصهای صندوق باشند، به بانکهای عامل معرفی می‌شوند.

معاون مالی و اقتصادی صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک با بیان اینکه صندوق، وثیقه این تسهیلات را نیز فراهم می‌کند، اظهار کرد: همزمان با ورود درخواست به صندوق، هم تضامین از قبل تهیه شده و هم تسهیلات آماده پرداخت است و یک محصول و خدمت کامل در اختیار صنایع کوچک قرار خواهد گرفت.

بر این اساس به گفته محمدیاری در سال جاری صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک هم ضمانتنامه صادر می‌کند و هم واحدها را برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی می‌کند. واحدهایی که صندوق به بانک معرفی می‌کند نیازی به ارائه وثیقه ندارند، بلکه صندوق وثایق به مراتب کمتری از آنها دریافت می‌کند. همچنین برای گروه‌های اعتباری A و B هیچ وثیقه‌ای برای صدور ضمانت نامه دریافت نمی‌شود و صرفا ضمانت نامه با چک و سفته مدیران شرکتها صادر می‌شود تا بانک به آنها تسهیلات پرداخت کند.

کدام واحدها، وام فوری بدون وثیقه می‌گیرند؟

وی درباره شرایط واحدهایی که برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی می‌شوند نیز گفت: واحد تولیدی باید فعال باشد و برای افزایش یا حفظ تولید نیاز به سرمایه در گردش داشته باشد. همچنین برای خرید ماشین آلات، واحد باید برای توسعه تولید برنامه داشته باشد. واحد تولیدی مورد نظر باید به لحاظ اعتباری از مقبولیت متوسطی برخوردار باشد، یعنی واحدهای که تعطیل هستند یا بازار ندارند نمی‌توانند از این طرح استفاده کنند. مسئله بازار تا جایی مهم است که اگر واحدی ثابت کند که بازار برای محصولاتش فراهم است، مسائل دیگر کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

افزایش سقف ضمانتنامه های وام فوری

این مقام مسئول درباره سقف ضمانت‌نامه ها در سال جاری نیز گفت: در سال جاری سقف ضمانت نامه‌های اعتباری یا بانکی از سه میلیارد به پنج میلیارد و ضمانتنامه های پیمانکاری از سه به هفت میلیارد افزایش پیدا کرده است.

به گفته وی طرح دیگه صندوق برای سال جاری این است که با مجوز مجمع عمومی برای واحدهای که به لحاظ کیفی وثایق و رتبه اعتباری بهتری دارند، تا ۵۰ درصد تخفیف اعمال شود. همچنین به دنبال این هستیم ۵۰ درصد دیگر کارمزد با استفاده از کمک های بلاعوض سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرکهای صنعتی استانها تامین شود تا ضمانتنامه‌ها به طور رایگان در اختیار صنایع کوچک قرار گیرد.

جزئیات جدید وام فوری

در این بخشنامه صراحتاً تاکید شده است،"بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است از محل صددرصد (۱۰۰٪) مانده سپرده های قرض‌الحسنه و پنجاه درصد (50٪) سپرده های قرض‌الحسنه جاری شبکه بانکی، تسهیلات موضوع جزء (۲) بند (الف) تبصره (16) قانون بودجه سال 1401 کل کشور را با اولویت نخست از طریق بانک های عامل تأمین کند. بانک ها مکلفند مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان، با أخذ سفته از متقاضی و یا یک ضامن معتبر به پرداخت تسهیلات اقدام کنند. مسؤولیت حسن اجرای حکم این بند به عهده بانک مرکزی و بانکهای عامل و تمامی مدیران و کارکنان ذی‌ربط می باشد. عدم اجراء یا تأخیر در پرداخت تسهیلات تخلف محسوب شده و قابل پیگیری در مراجع ذی صلاح است.

بر این اساس برای فرزندانی که از سال ۱۴۰۰ به بعد به دنیا آمده اند تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری، به ازای فرزند اول 200 میلیون ریال و به ازای فرزند دوم 400 میلیون ریال و به ازای فرزند سوم 600 میلیون ریال و به ازای فرزند چهارم 800 میلیون ریال و به ازای فرزند پنج به بعد 1.000میلیون ریال؛

در مورد تولد فرزندان دوقلو و بیشتر به ازای هر فرزند یک وام تعلق می گیرد و ترتیب تولد لحاظ می گردد. بانک مرکزی موظف است با همکاری سازمان ثبت احوال کشور سامانه ای به منظور ثبت نام و مدیریت فرآیندهای پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری ایجاد کند."

در پایان این بخشنامه موکدا یادآور شده است ترتیبی اتخاذ شود تا حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ وصول این نامه، موضوع به واحدهای اجرایی ذیربط در سراسر کشور ابلاغ و یک نسخه از ابلاغیه مربوطه به این بانک ارسال شود.‌‌‌‌‌‌‌‌‌

گفتنی است، متقاضیان می توانند برای ثبت نام به سامانه تسهیلات یاد شده به آدرس ve.cbi.ir/vc /Defaultvc.aspx مراجعه کنند. ( قابل ذکر است این سامانه راس ساعت 16 امروز جهت ثبت نام تسهیلات فرزندآوری فعال خواهد شد.)

دیدگاه خود را ارسال کنید