چرا قیمت ماشین کارخانه با بازار تفاوت دارد؟

امروزه یکی از مهم ترین دغدغه های افراد جامعه، خرید خودرو و مسکن در جهت بر طرف کردن نیازهای رفاه و آسایش می باشد، اما بازار خودرو نیز مانند سایر بازارهای مسکن دارای نوسانات عجیب و غریبی است. ابتدا بهتر است بدانید هر خودرو توسط چه کارخانه ای تولید می شود و چه برتری هایی نسبت به سایر تولید کنندگان دارد. تفاوت قیمت کارخانجات با یک دیگر و با بازار آزاد یکی از اصلی ترین بحران های کشور است.

چرا قیمت ماشین کارخانه با بازار تفاوت دارد؟
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

 

تفاوت قیمت خودرو ها در کارخانه و بازار آزاد علت های مختلفی دارد. این موضوع به دو بخش تقسیم بندی می شود که شامل افزایش قیمت کارخانه و افزایش قیمت خودرو در بازار است. بهتر است بدانید اگر افزایش قیمت خودرو توسط کارخانجات تولید کننده اعمال شود، بسته به عواملی مانند نوسانات بازار ارز و دلار، افزایش قیمت بازار خودرو جهانی، افزایش قیمت مواد اولیه مورد استفاده در خودروسازی به خصوص ورق های فولادی وارداتی و داخلی، کمبود نقدینگی خودروسازان، قطعه سازان و میزان عرضه و تقاضا برای یک خودرو در قرعه کشی های تولید کنندگان یا بازار بورس متغیر است.

هر کدام از این عوامل تحت تأثیر نوسانات خاصی هستند. به طور مثال اگر تقاضا برای خرید یک خودرو در بورس کالا افزایش یابد یا میزان ثبت نام ها برای قرعه کشی کارخانه ها بیشتر شود، طبیعتاً خودروسازان نیاز به مواد اولیه و تولید بیشتری دارند؛ از این رو با افزایش قیمت خودرو مواجه می شویم. علت اثرگذاری قیمت دلار و ارز نیز برای وارد شدن محصولاتی مانند ورق خودرو می باشد که برای ساخت بدنه، شاسی و قطعات زیر و داخل موتور به کار می روند؛ در نتیجه افزایش قیمت دلار سبب بیشتر شدن نرخ مواد اولیه و در نهایت قیمت خودروها خواهد شد.

همچنین قطعه سازان افرادی هستند که بخش مهمی از تولیدات صنعت خودروسازی را بر عهده داشته و در نتیجه با افزایش نرخ آن ها هزینه تولید و در نهایت قیمت خودروهای تولیدی افزایش می یابد.

از سوی دیگر اگر افزایش قیمت به وسیله بازار آزاد انجام شود نیز علت های مربوط به خود را دارد. این دلایل شامل نوسانات بازار عرض، دلالان فروش، افراد سودجو در این زمینه، آپشن هایی که بازار آزاد نسبت به خرید از کارخانه دارد از جمله خرید خودروهای خارجی، انتخاب رنگ خودرو، تحویل سریع تر بازار آزاد و ... هستند.

با این وجود بهتر است بدانید تفاوت قیمت کارخانه با بازار آزاد سبب به وجود آمدن مزیت های ویژه ای برای هر کدام شده است. به طور مثال انتخاب رنگ خودرو و تست کردن ویژگی ها و آپشن ها، تحویل سریع تر و ... از مزایای خرید خودرو در نمایشگاه های فروش ماشین در بازار آزاد به شمار می آیند.

این در صورتی است که خرید از کارخانه نیز مزیت های خاص خود را داشته که از جمله آن ها می توان به قیمت مناسب تر، قسط بندی پرداخت هزینه، مناسب بودن قیمت ها نسبت به بازار آزاد در جهت افزایش قدرت خرید مردم و ... اشاره کرد.

نقش ورق های فولادی در خودروسازی

5

انواع ورق های فولادی در صنعت خودروسازی مانند بسیاری از صنایع دیگر به کار برده می شوند. کاربرد این محصولات بسته به عناصری که در ترکیبات شیمیایی آن ها به کار برده می شوند، متفاوت است؛ زیرا هر کدام به سبب این عناصر دارای ویژگی ها، خواص و مشخصات مختلفی هستند. ساخت شاسی و بدنه خودروها، ترمز، چرخ، ستون، قطعات زیر بدنه، سقف، موتور، صفحات بدنه و سیستم اگزوز و تعلیق از مواردی هستند که برای ساخت آن ها از ورق های فولادی استفاده می شود. از انواع این فلزات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

فولاد ضد زنگ یا استنلس استیل

فولاد ضد زنگ یا استنلس استیل یکی از اصلی ترین محصولاتی است که دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و زنگ زدگی می باشد؛ به همین علت به آن فولاد ضد زنگ گفته می شود. معمولاً از آلیاژ نوع 304 این محصول برای ساخت قسمت هایی مانند فویل، سیم، لوله و تسمه استفاده می شود.

ورق گالوانیزه

از ورق گالوانیزه به صورت ساده یا رنگی برای ساخت تجهیزات داخلی و بیرونی خودرو مانند بدنه و شاسی استفاده می شود. از ویژگی های این محصول می توان به خاصیت رنگ پذیری، مقومت در برابر خوردگی، حرارت، نمک ها و املاح آب و انعطاف پذیری اشاره کرد. به طور کلی قیمت ورق های رنگی (https://www.ahaninfo.ir/products/%D9%88%D8%B1%D9%82-%DA%A9%D9%84%D8%A7%D9%81-%D8%B1%D9%86%DA%AF%DB%8C ) نیز تاثیر بسزایی در روند قیمت گذاری خودرو دارد و در مجموع قیمت ورق های رنگی از ورق های گالواینزه بیشتر است که با همه این عوامل نرخ گذاری خودرو انجام میشود.

ورق روغنی

محصولات سرد یا روغنی نیز در ساخت تجهیزات و بدنه خودرو به کار برده می شوند. این فلزات در ساخت مقاطع چهارگوش نیز به علت رنگ پذیری و جوش پذیری بالا به وفور استفاده می شوند.

آلیاژ C1010

از این آلیاژ برای ساخت اجزای بدنه خودروها به علت مناسب بودن برای جوشکاری استفاده می کنند.

آلیاژ DP

یکی از جدیدترین ورق های فولادی مورد استفاده در خودروسازی آلیاژ DP است که در ساختار آن دو فاز فریت و مارتنزیت (سختی و استحکام بالا) وجود دارد.

آلیاژ TRIP

آلیاژ TRIP نیز به علت مقاومت در برابر ضربه، افزایش طول، فرم پذیری و ... در ساخت بدنه خودروهای جدید به کار می رود.

ورق کربن متوسط

آلیاژ فولادی کربن متوسط دارای انواع مختلفی بوده و دارای قابلیت ماشین کاری، عملیات های حرارتی و کشش سرد است.

تأثیر قیمت ورق های فولادی بر قیمت خودرو

6

محصولات فولادی هر کدام به نوعی دارای خواص و ویژگی هایی هستند که از طریق تغییر در ترکیبات شیمیایی در ساختار آن ها به وجود می آیند. با این وجود به کارگیری هر کدام در بخش خاصی از خودروها سبب به وجود آمدن یک سری مزیت ها و طول عمر خودروها خواهد شد. برخی از این محصولات وارداتی بوده و بخشی از آن ها گریدهای تولید داخل هستند.

بنابراین می توان گفت یکی از مهم ترین عواملی که سبب ایجاد نوسان در قیمت خودروها می شود، نرخ ورق های فولادی است که در ساخت بدنه و تجهیزات این صنعت مورد استفاده قرار می گیرند. با این وجود بسته به فرآیند تولید و میزان وجود هر خاصیت در این محصولات قیمت آن ها نیز متفاوت است.

به طور مثال گریدهای کششی ورق گالوانیزه که در کارخانه ورق خودرو با کیفیت بالایی تولید می شوند، هر کدام برای نوع خاصی از عملیات های کششی مناسب هستند. از این رو قیمت ورق گالوانیزه (https://www.ahaninfo.ir/products/%D9%88%D8%B1%D9%82-%DA%AF%D8%A7%D9%84%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%B2%D9%87 )ثابت نبوده و بسته به گرید و سایر عوامل مؤثر در این موضوع تعیین می شود. از جمله عواملی که بر نرخ این محصولات تأثیر مستقیم دارند، می توان به نوسانات ارزی، نرخ دلار، میزان عرضه و تقاضا در بورس، کیفیت، ابعاد و وزن و ... اشاره کرد.

در نهایت با بالاتر رفتن قیمت هر کدام از ورق های فولادی آلیاژی و غیر آلیاژی مورد استفاده در صنعت خودروسازی، نوساناتی در قیمت خودروها به وجود می آید که طبیعی بوده و علت اصلی آن ها مواد اولیه است.

نتیجه گیری

7

در پایان نیز باید گفت محصولات فولادی نقش به سزایی در صنایع مختلف از جمله خودروسازی دارند و نرخ آن ها به عنوان مواد اولیه، تأثیر زیادی در قیمت خودروهای تولیدی دارد. در واقع با افزایش قیمت آهن، نرخ محصولات فولادی و قطعه سازان و در نهایت قیمت خودروها افزایش خواهد یافت.

 

دیدگاه خود را ارسال کنید