رتبه بندی معلمان | جزئیات رتبه بندی معلمان | افزایش حقوق معلمان و فرهنگیان
تعیین تکلیف نهایی رتبه بندی معلمان | بد قولی ها وحشتناک مجلس درباره رتبه بندی معلمان
نتیجه نهایی طرح رتبه بندی معلمان این هفته هم بی تکلیف ماند.

رتبه بندی معلمان، طرح جدید دولت روحانی می باشد. هدف از رتبه بندی معلمان، افزایش سطح کیفیت آموزش و بالا بردن بهروری توانایی معمان در حال کار می باشد. رتبه بندی معلمان به عنوان یک طرح به نتیجه نرسیده، بنظر می رسد که در حال شکست خوردن می باشد. رتبه بندی معلمان امسال 1401 همچنان در حال بررسی است. آخرین جزئیات دقیق اخبار رتبه بندی معلمان را در ادامه بخوانید.
رضا حاجی پور، نماینده مردم آمل و سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درتشریح تعلل در اجرای رتبهبندی معلمان عنوان کرد: اجرای رتبهبندی کمترین توقع معلمان است که در حال حاضر با تعلل و توقف به دلیل ابلاغ آییننامه مواجه شده است و مجلس نیز در این زمینه گلایهمنداست.
وی افزود: طی ادوار گذشته، وزارت آموزشوپرورش لایحهای را مطرح کردند که درنهایت به کمک نمایندگان خانه ملت و کمیسیون مربوطه بررسی و نهایی شد. درروند تصویب این طرح ایراداتی وارد و مقرر شد تا سازمان استخدامی کشوری، برنامهوبودجه، معاون پارلمانی وزیر نیز در جریان جلسات حضورداشته باشند.
حاجی پور تصریح کرد: جلسات متعدد در راستای تصویب قانون اجرای رتبهبندی معلمان با حضور مسئولان مربوطه شکل گرفت و درنهایت امر پس از برطرف سازی ایرادات وارده، با تعلل از سوی وزارت آموزشوپرورش مواجه شد.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: امروز هیچ مانعی بر سر راه رتبهبندی معلمان بهجز وزارت آموزشوپرورش وجود ندارد. انتظار داریم تا این روند توقف، برطرف و رتبهبندی معلمان اجرا شود.
او اضافه کرد: تلاشهای مجلس برای تعیین بودجه غیرقابلانکار است. ۸ هزار میلیارد تومان از ابتدای سال ۱۴۰۰ برای اجرای رتبهبندی معلمان در نظر گرفته شد که متأسفانه طرح بازگشت خورد و مجدد به تائید شورای نگهبان رسید.
وی متذکر شد: از وزیر آموزشوپرورش انتظار نظارت و مطالبهگری داریم چراکه هماکنون بودجه اجرای رتبهبندی معلمان مشخص و تائید شده است. تعلل در اجرای این طرح نادرست و موجب تشدید گلایهمندی معلمان است. امیدواریم حال که هیچ ایرادی برای اجرای این طرح وجود ندارد، تعلل و توقف روند نیز حذف شود.
نحوه محاسبه مقرری ماه اول در فیش حقوقی
اما مقرری ماه اول در فیش حقوقی معلمان در نظام رتبهبندی معلمان چگونه محاسبه میشود؟ مقرری ماه اول وجوهی است که در هنگام تبدیل وضعیت استخدامی (آزمایشی به رسمی) و یا افزایش حقوق و مزایا از حقوق مستقیم برداشت و حساب صندوق بازنشستگی واریز میشود.
مبلغ فوق از حساب مشترکین صندوق بازنشستگی کسر می گردد ولی مشترکین صندوق تامین اجتماعی مقرری ماه اول ندارند. پنج بند از حکم کارگزینی مشمول مقرری ماه اول نمی باشد. فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافت، فوق العاده بدی آب و هوا، کمک هزینه عائله مندی، کمک هزینه اولاد و سایر. افزایش حقوق اولین ماه (مهر) به حساب صندوق واریز میشود. جهت محاسبه مقرری آنها از مبلغ افزایش حقوق، فوقالعادههای بدی آبوهوا و کمتر توسعهیافته از جمع افزایش حقوق کسر گردد.
سیستم حسابداری آموزشوپرورش به طور هوشمند این محاسبات را انجام میدهد. اگر کسی در ماه مهر حکم افزایش حقوق خورده باشد، همچنین مقرری کسر شده و ماه بعد لغو شود. این مقرری بلافاصله قابل برگشت نیست. در اولین حکم و یا حکمهای افزایشی بعدی تا سقف مقرری حکم کارگزینی از همکار کسر نمیگردد.
لایحه رتبهبندی معلمان آذرماه سال جاری در مجلس تصویب شد. پس از آن شورای نگهبان آن را به مجلس بازگرداند. اصلاحات جدیدی روی لایحه رتبهبندی معلمان انجام شد و بار دیگر به شورای نگهبان رفت.
علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره میزان حقوق معلمان در لایحه رتبهبندی معلمان گفت: «شورای نگهبان معتقد است تعیین این موضوع که معلمان کمتر از ۸۰ درصد حقوق دانشگاه خاصی را دریافت نکنند، صحیح نیست.»
او همچنین به تسنیم گفت: تغییراتی را در لایحه رتبهبندی معلمان اعمال کردیم به این صورت که حق شغل، حق شاغل و فوقالعاده شغل تغییر یافت. برای نخستین رتبه معلمان، ۴۵ درصد این سه موضوع محاسبه میشود. یعنی معلمی که هیچ سابقهای ندارد یکمیلیون و ۶۰۰ تا یکمیلیون و ۷۰۰ هزار تومان افزایش حقوق خواهد داشت. سال آینده حداقل حقوق ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است. بنابراین معلمان تازهکار حداقل ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان دریافت میکنند.»
سالها بود که نظام رتبهبندی معلمان بلاتکلیف بود و سرانجام در ۲۴ آذرماه در مجلس تصویب شد، اما در همین ابتدای راه وزیر آموزشوپرورش کمبود بودجه برای اجرای رتبهبندی را مطرح کرده است. ماجرا چیست؟
بارها معلمان برای تصویب و اجرایی شدن نظام رتبهبندی معلمان در شهرها مختلف تجمع و اعتراض داشتند. مانع اصلی برای تصویب نشدن لایحه رتبهبندی کمبود بودجه بود. نمایندگان مجلس این لایحه را با اختصاص بودجه ۲۵ هزار میلیارد تومانی تصویب کردند. اما چقدر امکان اجرایی شدن آن با این بودجه وجود دارد؟
پیشتر منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش مجلس گفته بود ۷۳۰ هزار معلم شامل طرح رتبهبندی معلمان میشوند. همچنین او گفته بود با اجرایی شدن لایحه رتبهبندی، حقوق معلمان از چهار تا هشت میلیون تومان افزایش مییابد.
او همچنین گفته بود حقوق معلمان باید هشت میلیون و ۸۰ هزار تومان و حداکثر کمی بیش از ۱۶ میلیون تومان باشد.
از سوی دیگر افزایش حقوق لحاظ شده در این طرح قرار است از ابتدای مهرماه برای معلمان لحاظ شود؛ بنابراین تنها برای ۶ ماهه دوم سال و برای ۷۳۰ هزار معلم اگر چهار میلیون افزایش حقوق در نظر بگیریم حدود ۱۷ هزار و ۵۲۰ میلیارد تومان میشود.
به عبارتی بودجه اختصاص داده شده برای اجرای لایحه رتبهبندی کفاف افزایش حقوق معلمان در سال ۱۴۰۰ را میدهد. در صورتی که پیشتر مجید نصیرایی، نماینده مجلس در این مورد به تجارتنیوز گفته بود: «اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان برای رتبهبندی معلمان شامل سال ۱۴۰۱ هم میشود.»
دیروز هم یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بودجه وزارت آموزش و پرورش در لایحه بودجه ۱۴۰۱ گفت: «به نظر میآید باتوجه به بودجهای که برای سال آینده بسته شده، در ابتدا کسری آنچنانی نداشته باشیم؛ ولی مطمئن باشید در بین راه مصوباتی را خواهیم داشت که با کسری مواجه خواهیم شد.»
نوری گفت: «۲۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای رتبهبندی در سال آینده در یکی از ردیفها درنظر گرفته شده است، اما اینکه آیا برای مصوبه مجلس که اکنون در شورای نگهبان است کافیست یا خیر، به نظر ما نیاز بیشتری دارد و پیشنهاد نمایندگان در مجلس نیز این است که این بودجه را به اندازه نیازی که ما داریم ارتقاء دهند.»
او همچنین گفته وزارت آموزش و پرورش همواره از درصدی کسری بودجه مزمن رنج میبرده است. بودجه وزارت آموزشوپرورش در لایحه بودجه ۱۴۰۱نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد افزایش داشت. این درحالی است که بودجه وزارت ارتباطات ۱۳۴ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است
دیدگاه خود را ارسال کنید