اخبار اقتصادی | رتبه بندی معلمان

تعیین تکلیف نهایی رتبه بندی معلمان | نتیجه نهایی طرح رتبه بندی معلمان چه شد؟

عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: بحث «آزمون برای ارتقاء از یک رشته یا از یک پایه به پایه دیگر»، این‌ها جزو مواردی است که دولت نمی‌تواند آن را وضع کند، اگر بنا بود این کار انجام شود باید یک جایی در قانون می‌آمد.

تعیین تکلیف نهایی رتبه بندی معلمان | نتیجه نهایی طرح رتبه بندی معلمان چه شد؟
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

رتبه بندی معلمان برای ارتقا حقوق پایه معمان و فرهنگیان می باشد. طرح رتبه بندی معلمان از سال 1398پایه ریزی شد. رتبه بندی معلمان با مشخص شدن نتیجه نهایی آزمون معلمان تعیین می شود. دولت و مجلس بر سر جزئیات رتبه بندی معلمان اختلاف دارند. آخرین خبر درمورد رتبه بندی معلمان را در این گزارش می خوانید.

رتبه بندی معلمان

عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: بحث «آزمون برای ارتقاء از یک رشته یا از یک پایه به پایه دیگر»، این‌ها جزو مواردی است که دولت نمی‌تواند آن را وضع کند، اگر بنا بود این کار انجام شود باید یک جایی در قانون می‌آمد. ما در قانون شاخص تعیین کردیم و به ترتیب اولویت، آن شاخص‌ها باید رعایت شود.

تعیین تکلیف اجرای قانون رتبه بندی فرهنگیان

مهرداد ویس‌کرمی نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس شورای اسلامی در رابطه با تعیین تکلیف آیین‌نامه اجرایی قانون رتبه‌بندی معلمان و اینکه به نظر می‌رسد آیین‌نامه‌ای که دولت در حال تصویب آن است چندان رضایتبخش نیست، گفت: پس از مدت‌ها تلاش و فعالیت با پایمردی کمیسیون آموزش و مجلس الحمدلله رتبه‌بندی قانون شد و اولویت‌های آن هم در مجلس مشخص شد. مواردی که لازم بود هم شورای محترم نگهبان ابهاماتی را وارد دانستند که مجلس هم آن ابهامات را برطرف کرد.

وی ادامه داد: براساس قاعده قانونگذاری نباید آیین‌نامه اجرایی یک قانون با روح و صراحت آن قانون در تضاد باشد و به نظر می‌آید که دولت نمی‌تواند خارج از آن چارچوبی که مجلس تعیین کرده شروطی را وضع کند که با این چارچوب همخوانی نداشته باشد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در خصوص مواردی که در آیین‌نامه آمده و نمایندگان با آن مخالفت دارند، ابراز داشت: مثلا بحث «آزمون برای ارتقاء از یک رشته یا از یک پایه  پایه دیگر»، این‌ها جزو مواردی است که دولت نمی‌تواند آن را وضع کند، اگر بنا بود این کار انجام شود باید یک جایی در قانون می‌آمد. ما در قانون شاخص تعیین کردیم و به ترتیب اولویت، آن شاخص‌ها باید رعایت شود.

وی افزود: کمیسیون در این مدت تعامل جدی و خوبی با وزارت آموزش و پرورش داشته و حتی تا ۲۷-۲۸ ویرایش هم بر آیین‌نامه اعمال شد، امیدواریم که ان‌شاءالله مصوباتی که انجام می‌شود با قانون در تضاد نباشد.

ویس‌کرمی همچنین عنوان کرد: به نظر می‌آید بعضی کارهایی که دولت دارد انجام می‌دهد باید یک مقدار تامل بیشتر در کار بکند، دولتی که در بحث اعتبار و پول این قانون مقاومت می‌کرد در بحث اجرا این همه سختگیری شاید کمی دور از انتظار بود. ما نمی‌گوییم که سختگیری نباشد اما باید برآیند این قانون ارتقاء فرهنگ، کیفیت آموزش و پرورش کشور، وزارتخانه، جایگاه معلم و رعایت حقوق دانش آموز باشد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: از سوی دیگر این سختگیری باید معقول هم باشد، یعنی شما باید انتظارات خود را با شرایط و واقعیت‌ها بسنجید که معقول باشد نه آنقدر سختگیری کنید که مشمول هیچکس نشود و نه آنقدر رها باشد که گویا اصلا وجود ندارد.

عضو کمیسیون آموزش مجلس تصریح کرد: به نظر من همین قانون مجلس اگر اجرا شود نتیجه و خروجی خیلی بهتری خواهد داشت. البته دولت در آیین‌نامه طبق قانون حق و حقوقی دارد که می‌تواند اعمال کند اما آیین‌نامه اجرایی دولت نمی‌تواند با روح قانون در تضاد باشد، چون آیین نامه اجرای قانون است و نباید با اصل آن قانون غیرهمخوان باشد یا در اجرای آن مانع ایجاد کند.

رتبه‌بندی چه زمانی اجرا می‌شود؟

ولی‌الله بیاتی، نماینده تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس به فارس گفت: «در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، بالغ بر ۲۵ هزار میلیارد تومان به طرح رتبه‌بندی معلمان اختصاص داده شده که از شهریورماه امسال پرداخت خواهد شد.»

اظهارات درباره بودجه اختصاصی برای اجرای این قانون اما کمی متناقض است. بر اساس گفته‌های وزیر آموزش‌وپرورش، ۶٨ هزار میلیارد تومان اعتبار برای رتبه‌بندی معلمان اختصاص دادند. از این میزان ۳٨ هزار میلیارد تومان آن در سال جاری اختصاص پیدا می‌کند.

آنطور که وزیر یوسف نوری گفته ۸۵۰ هزار معلم مشمول طرح رتبه‌بندی معلمان می‌شوند. البته پیش از این علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسون آموزش مجلس گفته بود ۷۳۰ هزار معلم مشمول این قانون می‌شوند.

حالا اما به گفته صادق ستاری فرد، سخنگوی وزارت آموزش همه معلمان از جمله نومعلمان مشمول رتبه‌بندی می‌شوند. اما آنها که به عنوان نیروی اداری استخدام شده‌اند مشمول قانون نیستند. اگرچه در آیین‌نامه وزارت آموزش‌وپرورش پیشنهاد شد که این گروه هم مشمول رتبه‌بندی شوند.

رتبه بندی معلمان

معیار رتبه‌بندی معلمان

بر اساس آیین‌نامه تدوین‌شده آموزش‌وپرورش، معیارهای عمومی نظیر داشتن روحیه جهادی و تحول‌گرایی، رعایت حجاب و پوشش اسلامی، انگیزه معلمی، رفتار احترام‌آمیز با دانش‌آموزان و اولیا، تعهد سازمانی و… با ۳۰۰ امتیاز تأثیر بسزایی در افزایش رتبه معلمان دارد.

بعد از آن هم شایستگی‌های تخصصی همچون مدرک تحصیلی با حداکثر ۷۵ امتیاز، پژوهش‌های مرتبط با بهبود عملکرد با حداکثر امتیاز ۳۰، تألیف کتاب و مقاله با حداکثر امتیاز ۲۰ و… قرار می‌گیرد.

یکی از موانعی که برای اجرای قانون رتبه‌بندی اغلب روی آن تاکید می‌شد، نبود بودجه و منابع مالی بود. حالا باید دید آیا این مانع تا شهریورماه رفع می‌شود یا معلمان باید همچنان با وعده امروز و فردا سر کنند. بر اساس این قانون قرار است کف حقوق معلمان حدود هشت میلیون تومان و سایر معلمان نیز بیش از این دریفات کنند.

دیدگاه خود را ارسال کنید