کاهش بی سابقه قیمت مرغ در بازار امروز | قیمت مرغ امروز 12 آذر به چند رسید؟

هر کیلوگرم مرغ ۵۳ هزار و ۲۰۰ تا ۵۹ هزار و ۹۰۰ تومان در بازار به فروش می‌رسد، این در حالی است دولت قیمت مصوب ۶۳ هزار تومان را برای هر کیلوگرم مرغ تعیین کرده است. کاهش قیمت مرغ پس از افزایش‌های متعدد، مورد رضایت مصرف‌کننده است اما، انباشت زیان و نگرانی از ادامه تولید را برای مرغداران رقم‌زده است.

کاهش بی سابقه قیمت مرغ در بازار امروز | قیمت مرغ امروز 12 آذر به چند رسید؟
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

هر کیلوگرم مرغ ۵۳ هزار و ۲۰۰ تا ۵۹ هزار و ۹۰۰ تومان در بازار به فروش می‌رسد، این در حالی است دولت قیمت مصوب ۶۳ هزار تومان را برای هر کیلوگرم مرغ تعیین کرده است. کاهش قیمت مرغ پس از افزایش‌های متعدد، مورد رضایت مصرف‌کننده است اما، انباشت زیان و نگرانی از ادامه تولید را برای مرغداران رقم‌زده است.

در آخرین اصلاح، دولت نرخ مصوب ۶۳ هزار تومان را برای مرغ تعیین و ابلاغ کرد. اما، بازار مرغ همانند با بسیاری از کالاهای اساسی که مشمول قیمت دستوری می‌شوند، از نرخ مصوب ۶۳ هزار تومان تبعیت نکرد و پس از آن برای مدت کوتاهی افزایش و سپس در روند نزولی کاهش یافته است.

آنگونه که امروز مهدی یوسف خانی، رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران، به اقتصاد آنلاین گفت: هر کیلوگرم مرغ گرم از ۵ تا ۸ هزار زیر نرخ مصوب با قیمت هر کیلوگرم ۵۵ هزار تومان تا ۵۸ هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد.

وی علت افت قیمت مرغ به زیر نرخ مصوب را کاهش تقاضا عنوان کرد و افزود: به دلیل کاهش تقاضا، عرضه مرغ گرم نسبت به تقاضا بیشتر شده است.

یوسف خانی درباره عرضه و تقاضای مرغ منجمد در بازار نیز گفت: با افزایش قیمت هر کیلوگرم مرغ منجمد از ۴۵ هزار تومان به ۵۵ هزار تومان و رسیدن قیمت آن به قیمت مرغ گرم، تقاضا برای مرغ منجمد در بازار صفر شده است.

وی تصریح کرد: صفر شدن تقاضا برای مرغ منجمد منجر به توقف عرضه آن شده است.

 در حال حاضر قیمت خرید هر کیلوگرم مرغ زنده از مرغداران، ۳۷ هزار و ۵۰۱ تومان است و قیمت هر کیلوگرم مرغ کشتار به طور میانگین ۵۴ هزار و ۹۹۵ است. به عبارت، دیگر قیمت مرغ کشتار در برخی مناطق با قیمت مرغ گرم در بازار برای مصرف‌کننده برابری می‌کند.

گفتنی است؛ با افت قیمت مرغ مدیران عامل اتحادیه‌های استانی مرغداران گوشتی سراسر کشور در بیانیه‌ای ضمن انتقاد از عملکرد وزارت جهادکشاورزی در مدیریت تولید و بازار مرغ، از دولت درخواست کردند که برای جلوگیری از ورشکستگی تولیدکنندگان اقداماتی از جمله خرید مرغ مازاد، بهره‌گیری از نظرات اتحادیه‌ها در تصمیم‌گیری‌ها، راه‌اندازی سامانه هوشمند معاملات مرغ و تأمین به موقع نهاده با کیفیت را در دستور کار خود قرار دهد.

آن‌ها در بخشی از بیانه‌ای اعتراضی خود به دولت آورده‌اند، متأسفانه با تغییر نظام یارانه‌ای و مردمی‌سازی یارانه‌ها علاوه بر اینکه آزادی مورد انتظار ایجاد نشده بلکه برخی از تکالیف و مداخلات بیشتر شده است. تداوم این رویه‌ها به انضمام عدم انجام تعهدات دولت محترم در قبال افزایش هزینه‌های تولید صنعت و تولید‌کنندگان مرغ گوشتی را در وضعیت بسیار شکننده‌ای قرار داده است. ما مدیران عامل اتحادیه‌های مرغداران گوشتی سراسر کشور به نمایندگی از ۱۷ هزار مرغدار سراسر کشور مصرانه از دولت محترم و در رأس آن معاون اول ریاست جمهور، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و وزیر جهاد کشاورزی می‌خواهیم، برای حفظ تولید و جلوگیری از ورشکستگی ده‌ها تولید‌کننده، موارد درخواستی را اعمال کند.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است؛ با توجه به تکلیف دولت محترم و پیرو آن وزارت جهاد کشاورزی، میزان تولید به نحوی به صنعت تحمیل شده که امروز مواجه با افزایش تولید مازاد بر نیاز کشور هستیم.

معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم در رابطه با نوسان قیمت مرغ عنوان کرد: با توجه به سیاست‌گذاری دولت بعد از مردمی‌سازی یارانه‌ها مرغداران در مقطعی به‌دلیل عدم شفافیت وضعیت و شرایط کاری جوجه‌ریزی را با تردید انجام دادند لذا جوجه‌ریزی با ظرفیت مناسب انجام نشد به همین خاطر تامین مرغ و عرضه کم شد و به‌دلیل این که میزان عرضه و تقاضا هماهنگ نبود قیمت تا 64 هزار تومان بالا رفت.

حسین علی بیگی ادامه داد: اما با توجه به حجم جوجه‌ریزی و هماهنگی‌هایی که صورت گرفت پیش‌بینی می‌کنیم تا عید روند کاهش قیمت مرغ و یا ثبات قیمت مرغ را در بازار داشته باشیم.

علی بیگی تصریح کرد: قیمتی که دولت برای مرغ تعیین کرده 59 هزار و 800 تومان است که البته مورد تایید وزارت جهاد کشاورزی نبوده چراکه برای مرغدار تولید با توجه به چند برابر شدن قیمت نهاده‌ها با قیمت بالاتری تمام می‌شود.

وی اضافه کرد: اما در حال حاضر کاهش قیمت را شاهد هستیم و مرغ با قیمت 53 هزار و 500 تومان تا 54 هزار تومان در سطح شهر عرضه می‌شود و افزایش قیمتی نخواهیم داشت.

در ادامه مصطفی کرمانی مقدم مالک یکی از مرغداری‌های استان قم درخصوص کاهش قیمت مرغ، بیان کرد: مرغ منجمد را با قیمت ارزان وارد بازار کردند. طبیعتا با توجه به شرایط اقتصادی مردم ترجیح می‌دهند که مرغ منجمد خریداری کنند و همین مسئله باعث مازاد تولید مرغ و به تبع کاهش قیمت مرغ در کشتارگاه شد.

کرمانی مقدم با اشاره به این که کاهش قیمت باعث دلسردی مرغداران و کاهش جوجه‌ریزی می‌شود، اضافه کرد: در حال حاضر با توجه به افزایش هزینه‌های پرورش، مرغداران متضرر می‌شوند و در مقایسه با هزینه پرورش درآمد مرغداران کم است همین مسئله باعث می‌شود مرغداران انگیزه‌ای برای جوجه‌ریزی نداشته باشند.

وی در ادامه یکی از مشکلات مرغدارای‌های گوشتی را گران بودن جوجه دانست و عنوان کرد: جوجه با قیمت مصوب به مرغدار عرضه نمی‌شود و حمایت و نظارتی بر این مسئله وجود ندارد لذا مرغداران جوجه را بیش از قیمت مصوب خریداری می‌کنند ولی محصول نهایی را باید با قیمت مصوب عرضه کنند. البته در حال حاضر پایین از نرخ مصوب محصول از مرغداران خریداری می‌شود.

کرمانی مقدم اظهار کرد: بعد از حذف یارانه‌ها قیمت نهاده‌ها شش برابر شده و اگر چه به لحاظ تامین آن مشکلی وجود ندارد، اما در برخی مواقع اقلامی مثل سویا دچار کمبود است که منجر به افزایش نرخ سویا می‌شود.

دیدگاه خود را ارسال کنید