سود سهام عدالت | سود سهام عدالت واریز | سود سهام عدالت 1401

واریز سود سهام عدالت برای جاماندگان از امروز | جاماندگان سهام عدالت بخوانند

مدیرکل دفتر امور سهام عدالت سازمان خصوصی سازی گفت:امیدواریم تا قبل از پایان سال جاماندگان سهام عدالت سهام دار شوند.

پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

واریز سود سهام عدالت به زودی انجام می شود. سود سهام عدالت مبلغ چندانی نیست. سود سهام عدالت برای سهامداران حائز اهمیت است. سود سهام عدالت بنا به ارزش معاملات مربوطه تعیین می شود. جزئیات جدید سود سهام عدالت را بخوانید.

مدیرکل دفتر امور سهام عدالت سازمان خصوصی سازی گفت:امیدواریم تا قبل از پایان سال جاماندگان سهام عدالت سهام دار شوند.

طبق مصوبه هیات دولت زمینه‌ای فراهم شده که جاماندگان کمیته امداد و سازمان بهزیستی همچنین دهک پایین درآمدی سهامدار شوند. خانم ذوالنوریان مدیرکل دفتر امور سهام عدالت سازمان خصوصی سازی،  در برنامه رادیویی شهرآفتاب، به موضوع جاماندگان سهام عدالت خواهند پرداخت و نکاتی را بیان کرد.

سوال: سود سهام عدالت طبق اخبار، قرار است آخر این ماه واریز شود، درست است؟

 ذوالنوریان: همکاران من در شرکت سپرده گذاری مرکزی اعلام کردند، انشاالله که قرار است این اتفاق بیفتد.

سوال: جاماندگان سهام عدالت چه زمانی سهامدار می شوند؟

 ذوالنوریان: در ارتباط با کسانی که جا ماندند، به استناد مصوبه‌ای که اخیرا هیات دولت تصویب کرده و داریم این شرایط برای ما فراهم شده که بیاییم در اجرای قانون بودجه ۱۴۰۱، کسانی که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی هستند و افرادی که تحت پوشش سازمان بهزیستی کل کشور هستند و سه دهک اول درآمدی جامعه ایثارگران را بتوانیم برایشان این زمینه را فراهم کنیم که سهام دار سهام عدالت شوند در رابطه با بقیه افرادی که جزو شش دهک پایین درآمدی کشور هستند و هنوز سهام ندارند متعاقب این اتفاق و این مصوبه که الان دولت برای ما ابلاغ کرده است و ما در دستور کار داریم انشاالله آن را هم در برنامه کاری می‌گذاریم که متعاقب این هماهنگی‌ها و اقدامات لازم انجام شود.

سوال: یعنی به سال ۱۴۰۲ می رسد؟

 ذوالنوریان: بستگی به این دارد که این سبد سهامی که نیاز است برای این جامعه در اختیار ما قرار بگیرد و هم این که بتوانیم مصوبه مربوط به آن را دریافت کنیم، ما امیدوار هستیم که این اتفاق هرچه زودتر بیفتد، ولی در عین حال تابع شرایطی است که خدمتتان عرض کردم.

سوال: توصیه شما در خصوص سهام عدالت به افراد چیست؟

 ذوالنوریان:در ارتباط با بحث سهام عدالت این که می‌گویند ارزش سهام بالاتر می‌رود بطور قطع همین خواهد بود به دلیل این که ترکیبی که در سبد سهام عدالت و سهامی که آن جا است از ارزنده‌ترین سهامی است که داریم و بهترین سهامی است که وجود دارد، اما به دلایلی که در شرایط خاص بازار بوده یا این که اصلا این سهام فعلا خرید و فروش نمی‌شود و نماد‌ها بسته است فعلا و این امکان فراهم نیست شاید یکی از دلایلش این باشد و دلایل خاص بازار بورس که دوستان من در بازار بورس بهتر می‌توانند خدمتتان توضیح دهند، اما نکته‌ای که وجود دارد هدف اصلی از بحث طرح سهام عدالت این بوده که این سهام حفظ شود و فروش نرود و توصیه ما کماکان نفروختن این است، چون این پشتوانه‌ای برای آینده این نسل و این خانواده‌ها است.

سوال: یعنی کماکان توصیه می‌کنید که سهام خود را نفروشند؟

 ذوالنوریان: بله

سوال: یکی از شهروندان تماس گرفتنه و  گفتند من عین این سهام عدالت را برای خودم خریدم سوددهی که نداشته هیچ، ضرر هم کردیم، چگونه قرار است این سهام سود دهد؟

ذوالنوریان: من سوالی از محضر شما دارم، هموطنانی که سال گذشته سهام عدالت داشتند آن‌هایی که ۵۰۰ هزارتومانی بودند و آن‌هایی که یک میلیونی بودند حدود ۵۰۰ هزار و یک میلیون تومان سود سالانه دریافت کردند امسال این عدد براساس گفته‌های همکاران من و دوستان بورسی من می‌گویند حدود دوبرابر خواهد شد الان وقتی که من سود سهمم پارسال یک میلیون بوده و امسال به ازای هر نفر دو میلیون خواهد بود نشان دهنده این است که این سهم ارزندگی اش را دارد و سوددهی هم دارد شاید در یک مقطع زمانی یک دفعه نتوانیم آن ارزشی که فکر می‌کنیم از دست رفته یا قیمتش پایین رفته بدست بیاید، ولی در یک بازه زمانی بیشتر این اتفاق خواهد افتاد. ببینید اصلا سهام عدالت در شرایط فعلی از پارسال نماد شرکت‌های سرمایه گذاری استانی قابل خرید و فروش نیست، دوستانی هم که روش مستقیم داشتند به همین ترتیب، شاید یک بخش عمده اش این است که این سهام قابل معامله نیست و حتما اگر در شرایطی قرار بگیرد که معامله پذیر شود و شکل رقابتی برایش ایجاد شود مجددا ارزندگی خودش را حفظ می‌کند ضمن این که تاکید من بر این است که هدف از طرح توزیع سهام عدالت و سیاست‌های کلی اصل ۴۴ و فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر حفظ این سهام است برای این که بتواند پشتوانه‌ای برای آینده آن خانواده باشد نه این که امروز این را بفروشیم و هدف در ثروت آفرینی در حفظ این سهام است .

 طرح قبلی توزیع سهام عدالت بوده دلایلی دارد این طور نیست که همین طور رد نشده، وقتی همه اعضای یک خانواده سهام دار هستند ویک نفر سهم ندارد احتمالا یا آن فرد مشخصات هویتی اش در آن زمان ثبت نشده یا به هر دلیل شاید فرزند ذکور بالای ۱۸ سال خانواده بوده، دلایل این چنینی دارد، ولی چنانچه این هموطن عزیز ما فرزندشان کماکان جزو شش دهک پایین درآمدی باشند حتما در مرحله دوم که خدمتتان عرض کردم در گروه هدف دوم ما اسمشان قرار خواهد گرفت.

سوال: خبر خوشی دارید که به ما بگویید و ما ندانیم؟

 ذوالنوریان: البته ما قبلا یک بار این را در هفته جاری اعلام کردیم، ولی بهترین خبری که داشتیم همان مصوبه‌ای بود که از ابتدای سال ما درگیر دریافت این بودیم و سیر مراحل تصویبش را داشتیم که دوازدهم این مصوبه برای ما ابلاغ شد و ما یک سهام برای افراد تحت پوشش کمیته امداد حضرت امام خمینی، سازمان بهزیستی و سه دهک را در دستور کار و مراحل اجرا داریم که امیدواریم تا قبل از پایان سال این هموطنان عزیز ما سهام دار شوند و سهام دار شدنشان را به نوعی مانیتور کنند.

سهام عدالت

سود سهام عدالت متوفیان هزینه‌بر است

اقدامات مربوط به تعیین تکلیف سهام متوفیان در حال انجام است، اما زمان دقیق اجرای آن هنوز مشخص نیست.

حمیدرضا دانش کاظمی عضو شورای عالی بورس به ایرنا گفت: در آخرین جلسه شورای عالی بورس که در نخستین روزهای مهرماه برگزار شد، مصوبه تعیین تکلیف متوفیان سهام صادر شد. وراث باید درخواست خود را اعلام و برگه انحصار به وراثت را در اختیار داشته باشند.

دانش کاظمی به معضل موجود در زمینه سهام متوفیان تاکید کرد و ادامه داد: فرآیند سهام عدالت متوفیان از سال‌ها قبل بلاتکلیف مانده و مشکل اصلی این است که حتی شاید وراث هم فوت کرده باشند.

عضو شورای عالی بورس ادامه داد: اینکه چگونه بتوان سهام عدالت و سود این سهام را به دست وارث اصلی برسانیم، خود دارای یک فرآیند حقوقی است که باید آنها را طی کنیم.

با توجه به نزدیک شدن برگزاری مجامع عمومی شرکت‌ها، ابهاماتی در زمینه مشارکت مشمولان سهام عدالت که در ۲ سال گذشته روش مدیریت غیرمستقیم را انتخاب کرده بودند، ایجاد شده و تاکنون اطلاعات کافی نسبت به جزییات حضور این افراد در مجامع عمومی سالیانه اعلام نشده بود.

طبق قانون، مشمولان سهام عدالت مستقیم قادر به حضور در مجامع سالیانه هستند، اما مشمولان غیرمستقیم سهام عدالت که مدیریت سهام خود را به شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی واگذار کرده‌اند، از این حق مغفول مانده‌اند.

در این زمینه «پیمان حدادی» امروز (چهارشنبه) با ارائه جزییاتی از حضور مشمولان غیرمستقیم سهام عدالت در مجامع، اعلام کرد: با توجه به نزدیک شدن به فصل مجامع، یکی از موضوعات بسیار مهم در موضوع سهام عدالت؛ حضور نماینده مشمولان  سهام عدالت است که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند.

وی اظهار داشت: براساس مصوبه شورای عالی بورس کارگروهی از نماینده شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در ۳۶ شرکت سرمایه‌پذیر سهام عدالت و نیز اعضای حقیقی شورای عالی بورس، نماینده وزارت امور اقتصاد و دارایی و کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی تشکیل خواهد شد که این کارگروه برای حضور در مجامع شرکت‌های سرمایه‌پذیر نماینده انتخاب خواهد کرد.

حدادی خاطرنشان کرد: طبق هماهنگی‌های انجام شده با مدیریت نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار و پیرو ابلاغیه به شرکت‌های سرمایه‌پذیر، فقط افرادی می‌توانند به عنوان نماینده سهامداران روش غیرمستقیم سهام عدالت در مجامع شرکت‌ها حضور داشته باشند که دارای معرفی‌نامه رسمی از کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت باشند و از حضور سایر افراد بعنوان نماینده سهامداران روش غیرمستقیم سهام عدالت در مجمع در شرکت‌ها باید ممانعت بعمل آید.

مشاور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: اگر شرکت‌ها خطایی را در این زمینه انجام دهند، طبق مقررات و هماهنگی صورت گرفته با مدیریت نظارت بر ناشران با این شرکت‌ها برخورد قانونی صورت خواهد پذیرفت.

پیمان حدادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد ادعای یکی از اعضای سابق کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری عدالت در مورد عدم معرفی نمایندگان شورای عالی بورس و وزارت اقتصاد در کارگروه سهام عدالت، گفت: این افراد در اسفند ماه سال گذشته از طرف وزیر اقتصاد معرفی شده‌اند و کارگروه تشکیل شده و به کار خود ادامه می‌دهد، از آذرماه سال گذشته تا کنون 6 جلسه برگزار شده و بخشی از آئین‌نامه اجرایی سهام عدالت اصلاح و حذف یا اضافه شده است.

واریز سود سهاموی گفت: کارگروه سه نفره متشکل از نماینده کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت، نماینده شورای عالی بورس و نماینده وزیر اقتصاد یک کارگروه سه نفره تشکیل می‌دهند که امور مربوط به سهام عدالت و اصلاح آئین‌نامه اجرایی سهام عدالت توسط آنها اجرا می‌شود و پیشنهاد این کارگروه به شورای عالی بورس برای تصویب ارائه می‌شود.

نماینده ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت:‌ در دوم اسفند سال گذشته اعضای هیأت مدیره کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی تغییر کرده‌اند و نفرات جدید اعضای کانون به سازمان بورس برای بررسی صلاحیت اعلام شدند که هنوز نتیجه اعلام نشده و افراد جدید در حال معرفی و بررسی صلاحیت هستند.

حدادی در مورد واریز سود 13 شرکت غیربورسی در پرتفوی سهام عدالت افزود: سود شرکت‌های غیربورسی در حال بررسی است که چقدر از سود این شرکت‌ها از طرف سازمان خصوصی‌سازی دریافت شده و اگر ارقام آن قابل توجه باشد، مانند سودهای شرکت‌های بورسی سهام عدالت از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی تجمیع شده و پول آن به حساب سهامداران عدالت واریز می‌شود. البته هنوز شورای عالی بورس در این زمینه تصمیم‌گیری نشده است و پول‌های جمع‌آوری شده از شرکت‌های غیربورسی اعداد قابل توجهی نیست.

وی همچنین در مورد اصلاح آئین‌نامه اجرایی سهام عدالت گفت:‌ برخی از مواد آئین‌نامه اصلاح، حذف و یا اضافه شده و یکسری از تبصره‌ها حذف شده‌اند، البته همه مواد آئین‌نامه نیاز به اصلاح ندارد، برخی از موارد مثل انتخاب روش مدیریت مستقیم و غیرمستقیم قبلاً انجام شده و نیازی به تغییر ندارد بقیه موارد هم توسط کارگروه سه نفره سهام عدالت پیگیری می‌شود.

حدادی همچنین در مورد اینکه تا کنون چه تعداد از سهامداران عدالت شماره شبا برای دریافت سود اعلام نکرده‌اند، گفت: آمار این افراد در دست شرکت سپرده‌گذاری است، اما بارها اطلاع‌رسانی کرده‌ایم که سهامداران عدالت چه افراد زیر سن قانونی از طریق سرپرست و یا افراد دیگر باید شماره شبای حساب بانکی خود را از طریق سامانه سجام و یا سامانه سهام عدالت اعلام کنند تا زمان توزیع سود به صورت متمرکز سود آنها نیز واریز شود.

رییس سازمان بورس با اشاره به پرداخت سود سهام عدالت در آینده نزدیک اظهار خبر داد.

رییس سازمان بورس با اشاره به پرداخت سود سهام عدالت در آینده نزدیک اظهار داشت: باید شرکت‌های سرمایه‌گذارپذیر این سودهای سهام عدالت را پرداخت کنند و با دریافت این سودها در آینده نزدیک سود سهامداران پرداخت می شود اما امروز نمی‌توان زمان قطعی آن را اعلام کرد.

مجید عشقی درباره بازگشایی نماد سهام عدالت گفت: بازگشایی نماد پس از تشکیل مجامع شرکت‌های استانی انجام خواهد شد اما در حال حاضر اختلاف نظرهایی در نحوه برگزاری مجامع وجود دارد که پس از برگزاری مجامع شرکت های استانی سهام عدالت نماد آن هم بازگشایی خواهد شد.

شاخص کل بورس دیروز رشد بیش از یک درصدی داشت. امروز چند سیگنال برای سهامداران وجود دارد و کارشناسان عقیده دارند، بورس روند متعادلی خواهد داشت.

شاخص کل بورس تهران روز گذشته رشد 17 هزار و 982 هزار واحدی داشت و به محدوده یک میلیون و 704 هزار واحدی رسید. امروز نیز شاخص هم‌وزن همسو با شاخص کل حرکت کرد و با رشد بیش از 3 هزار واحدی در تزار 396 هزار واحدی ایستاد.

امروز چند سیگنال برای بازار وجود دارد و کارشناسان عقیده دارند که تالار شیشه‌ای، روند متعادل را تجربه می‌کند. بر همین اساس این انتظار وجود دارد که شاخص کل در این روز تا حدودی مثبت می‌شود.

حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصی‌سازی در مورد پرداخت سود سهام عدالت‌، اظهار کرد: احتمالا سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۰ شرکت‌های سرمایه‌پذیر که قرار است امسال واریز شود، در دو نوبت واریز می‌شود.

سود سهام عدالتحمیدرضا دانش کاظمی عضو شورای عالی بورس گفت: در آخرین جلسه شورای عالی بورس که در نخستین روزهای مهرماه برگزار شد، مصوبه تعیین تکلیف متوفیان سهام عدالت صادر شد. وراث باید درخواست خود را اعلام و برگه انحصار به وراثت را در اختیار داشته باشند.

دانش کاظمی به معضل موجود در زمینه سهام عدالت متوفیان تاکید کرد و ادامه داد: فرآیند سهام عدالت متوفیان از سال‌ها قبل بلاتکلیف مانده و مشکل اصلی این است که حتی شاید وراث هم فوت کرده باشند.

عضو شورای عالی بورس ادامه داد: اینکه چگونه بتوان سهام عدالت و سود این سهام را به دست وارث اصلی برسانیم، خود دارای یک فرآیند حقوقی است که باید آنها را طی کنیم.

دانش کاظمی تاکید کرد: پس از تصمیمات اتخاذ شده از سوی شورای عالی بورس در نهایت مصوب شد تا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی امکانی را فراهم کند که سهامداران بتوانند از طریق برگه انحصار وراثت، فرمی را به‌صورت رایگان از طریق سامانه‌ای که به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی متصل است، پر کنند.

حمیدرضا دانش کاظمی ادامه داد: از سود سهام سال‌های گذشته فرد متوفی که در شرکت سپرده‌گذاری مرکزی قرار دارد. هزینه انتقال به مبلغ کمتر از ۶٠هزار تومان کسر می‌شود و باقی منابع به همراه سهام و سودها به وراث منتقل خواهد شد. این مصوبه در شورای عالی بورس تصویب و در اختیار قوه قضاییه و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی داده شد تا این فضا عملیاتی شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این مصوبه از چه زمانی به مرحله اجرا می‌رسد، گفت: اقدامات مربوط به این طرح به‌سرعت در حال انجام است، اما تعیین دقیق زمان اجرای آن اصلا کار ساده‌ای نیست.

این عضو شورای عالی بورس تاکید کرد: وراث باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنند. در آنجا تقاضای دریافت سهام داشته باشند، پس از آن شرکت سپرده‌گذاری به‌صورت خودکار سود و اصل سهام را در اختیار وراث قرار می‌دهد.

وی اظهار کرد: این موضوع باید قابل توجه باشد که تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان، نیازمند انحصار وراثت از طریق قوه قضاییه است زیرا نوع احکام مذهبی نسبت به سهام و مایملک باید متفاوت باشد.

اما تعداد جاماندگان سهام عدالت چند نفر است و دولت باید به چند نفر سهام عدالت پرداخت کند؟ اولین آمارهایی که در این خصوص مطرح شد، پرداخت سهام عدالت به حدود ۲۰ میلیون نفر بود. اگر مبنا چنین عددی باشد، با وجود پرداخت سود سهام عدالت به ۴۹ میلیون نفر، حدود ۷۰ میلیون نفر از جمعیت ایران مشمول سهام عدالت می‌شوند.

البته این آمار هرگز از سوی هیچ مسئولی تایید نشد تا اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، در مصوبه‌ای راهکاری برای تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت در سال ۱۴۰۱ مشخص کردند.

اما حدود سه ماه قبل حسین قربازاده، رییس سازمان خصوصی‌سازی، تعداد جاماندگان سهام عدالت را تنها سه میلیون و ۳۳۷ هزار نفر عنوان کرد و گفت این افراد تنها شامل افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند.

دیدگاه خود را ارسال کنید