نکات آشپزی | نکات آشپزی حرفه ای

آش فصل اراکی درست کن لذت ببر | نکات آشپزی مخصوص تهیه آش محلی اراک

«فصل آش داره می‌رسه! می‌دونی اگه هر روزم آش بپزی بازم آش جدید داریم؟!» آش یکی از خوشمزه‌ترین و دلچسب‌ترین غذا‌ها برای فصل‌های سرد سال است.

آش فصل اراکی درست کن لذت ببر | نکات آشپزی مخصوص تهیه آش محلی اراک
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

رعایت کردن نکات آشپزی و مراحل آن برای پختن یک غذای خوشمزه، از مهمترین، ویژگی های یک آشپز است. نکات آشپزی غذا های ایرانی کاملا متفاوت از غذا های خارجی است. نکات آشپزی در اکثر خورشت های ایرانی همسان و نزدیک به یکدیگر هستند. آشپز های حرفه ای در جهان همیشه نکات آشپزی را رعایت کرده و به نکات کلی آشپزی غذا ها از خود نکته های جدید به وجود می آورند. برای یادگیری نکات آشپزی با ما در سایت بازار بورس همراه باشید.

آش یکی از خوشمزه‌ترین و دلچسب‌ترین غذا‌ها برای فصل‌های سرد سال است. البته کسانی که عاشق آش هستند فصل و دمای هوا برایشان اهمیتی ندارد و همیشه به علاقه‌شان وفادارانه پایبندند!

به گزارش راهنماتو، آش ترخینه در شهر‌های مختلف به روش‌های گوناگونی تهیه می‌شود، اما اصالت این آش به استان مرکزی می‌رسد. در تمام دستور‌های تهیه این آش نکته‌ی اصلی وجود ترخینه است.

ترخینه را حتما دیده‌اید. اما خوب است بدانید که از ترکیب گندم، بلغور و جو که در دوغ خیس پخته است تهیه می‌شود. وقتی به اندازه کافی بپزد تبدیل به یک خمیر می‌شود و در اینجا به آن نمک و زردچوبه اضافه شده و آن‌ها را به شکل گلوله‌های کوچک درآورده و زیر نور آفتاب خشک می‌کنند.

مواد لازم برای آش ترخینه:

عدس ۵۰ گرم

نخود ۵۰ گرم

لوبیا چیتی ۵۰ گرم

ترخینه ۳۰۰ گرم

سبزی آش  ۳۰۰ گرم

پیاز  2عدد متوسط

کشک  به مقدار لازم

نعناع و نمک و فلفل  به مقدار لازم

قدم اول:

مانند هر آش دیگر بهتر است که از شب قبل حبوبات را خیس کنید. چندبار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود.

قدم دوم:

ترخینه‌ها را در مقداری آب خیس کنید.

پیاز را خرد کرده و در قابلمه‌ای که روغن ریخته‌اید تفت بدهید. یکی از راز‌های آش خوشمزه به پیازداغ آن است. در این زمینه اصلا سهل انگاری نکنید!

حبوبات را (به غیر از عدس) آبکش کنید و به پیاز داغ اضافه کنید. کمی تفت بدهید و درون قابلمه آب بریزید. حرارت گاز را بالا ببرید وقتی که آب جوش آمد شعله را کم کنید.

قدم سوم:

ترخینه را هم آبکش کنید و آب آن را دور بریزید. عدس و ترخینه را بعد از یک ساعت از پخت آش به آن اضافه کنید. نمک وفلفل و زردچوبه را هم داخل آش بریزید و اجازه بدهید بپزد.

قدم چهارم:

اگر می‌خواهید این آش را با کشک میل کنید حواستان به نمک باشد. چون کشک به خودی خود شوری دارد نمک زیاد استفاده نکنید.

قدم پنجم:

نیم ساعت که از پخت ترخینه گذشت وقت اضافه کردن سبزی آش است. بخش خوش عطر و بوی ماجرا همین جاست. وقتی که عطر پخت سبزی آش بلند می‌شود دیگر خیلی خویشتن‌داری لازم است تا صبر کنید آش آماده بشود و میل کنید!

قدم آخر:

آش را با چه چیز‌هایی تزیین می‌کنند؟ پیازداغ، سیرداغ، نعناع داغ... به به. این آش را درست کنید، ولی تنها نخورید، حتما در یک دورهمی آن را سرو کنید و لذتش را ببرید. نوش جان!

دیدگاه خود را ارسال کنید