زندان اوین| فیلم های زندان اوین| زندانیان زندان اوین

سخنگوی قوه قضاییه: مجازات متخلفین زندان اوین حتمی است

«ذبیح الله خدائیان» سخنگوی جدید قوه قضائیه گفت: صحنه‌هایی که در فیلم‌های منتشره از اوین مشاهده شده مغایر قانون و توجیه ناپذیرند.

سخنگوی قوه قضاییه: مجازات متخلفین زندان اوین حتمی است
پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس:

«ذبیح الله خدائیان» سخنگوی جدید قوه قضائیه گفت: صحنه‌هایی که در فیلم‌های منتشره از اوین مشاهده شده مغایر قانون و توجیه ناپذیرند. قوه قضائیه بر برخورد با متخلفین اصرار دارد. کمیته‌ای از طرف دادستان کل به زندان اوین رفتند و سه روز در آنجا مستقر بودند. چهار نفر به دادسرای نظامی و دو نفر به دادسرای تهران معرفی شدند. دو نفر دیگر دستور احضارشان صادر شده است. نباید تخلف چند سرباز وظیفه یا کارمند متخلف سازمان زندان‌ها را به پای همه کارکنان این سازمان بنویسیم. با برخی متخلفین در زمان خودش برخورد شده است. 

فیلم های زندان اوین کار صهیونیست هاست

نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ایران فیلم‌های منتشر شده از زندان اوین را "کار صهیونیست‌ها" دانسته؛ معاون اول قوه قضائیه هم گفته که خیلی از تصاویر "مونتاژ" شده‌اند. پیش از این رئیس سازمان زندان‌ها عذرخواهی کرده بود.

با گذشت یک هفته از انتشار ویدیوهایی از درون زندان اوین، برخی مسئولان جمهوری اسلامی این تصاویر را غیرواقعی دانستند.

حسن نوروزی، نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه هفتم شهریور (۲۹ اوت) در گفت‌وگو با خبرگزاری "برنا" فیلم‌های منتشر شده از درون زندان اوین را "یک شانتاژگری" و "کار صهیونیست‌ها" برای "تحریف افکار عمومی" دانست.

او گفت این کار برای "پرت کردن" اذهان عمومی از "شکست‌‌های آمریکا و اسرائیل در افغانستان" بود. او افزود‌: «وجدانم نمی‌پذیرد که چنین اتفاقی در زندان ها رخ داده باشد» و گفت: «فکر نمی‌کنم که ایران چنین مهد شکنجه باشد.»زندان اوین

گروهی که خود را "عدالت علی" معرفی کرده، به تازگی از هک‌کردن دوربین‌های مداربسته زندان اوین خبر داد و ویدئوهایی منتشر کرد که شرایط نامناسب نگهداری زندانیان و ضرب و شتم آنها توسط ماموران امنیتی و نگهبانان زندان را نشان می‌دهند.

این ویدیوها نه تنها با واکنش نهادهای حقوق بشری ایران و جهان روبرو شد، بلکه بسیاری از مسئولان جمهوری اسلامی نیز وعده پیگری دادند.

خیلی از تصاویر "مونتاژ است و اصلا ربطی به زندان ندارند"

روز یکشنبه همچنین محمد مصدق، معاون اول قوه قضائیه مدعی شد که «خیلی از این تصاویر پخش شده مونتاژ است و اصلا ربطی به زندان ندارد». او به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت که برخی از تصاویر را "از جاهای دیگر" گرفته‌اند و "اصلا ربطی به قوه قضاییه ندارد."

این در حالی است که برخی روزنامه‌های رسمی در ایران، از جمله روزنامه جمهوری اسلامی می‌گوید "در واقعی بودن فیلم‌ها هیچ شکی نیست" و فیلم‌های منتشر شده "حاوی صحنه‌هایی دلخراش از آزار و ضرب و شتم بی‌رحمانه یک زندانی توسط مأمورین انتظامی و حتی اقدام به خودکشی فرد دیگری است".

محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس وعده رسیدگی کمیسیون اصل ۹۰ با کمک دادستانی کل را داد. غلامحسین محسنی اژه‌ای از محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور خواست که "بدون فوت وقت" محتوای این ویدئوها را بررسی کند.

محمدمهدی حاج‌محمدی، رئیس سازمان زندان‌ها نیز در توییتر اذعان کرد که با زندانیان "رفتار‌های غیرقابل قبول" شده و گفت که مسئولیت آنرا را می‌پذیرد. او از "زندان‌بانان شریف که البته زحماتشان تحت تأثیر این خطاها، نادیده گرفته" پوزش خواست اما از زندانیان نه.

کاربران شبکه‌های اجتماعی در واکنش به این فیلم‌ها از شکنجه‌های وحشتناکی که در طول چهار دهه بر زندانیان سیاسی و عقیدتی روا می‌شود نوشتند و این تصاویر را تنها گوشه بسیاری کوچکی از آنچه بر سر زندانیان می‌آید، دانستند.

چرا نظارت صورت نگرفته است؟

هم‌زمان با سخنان نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس که فیلم‌ها را "شانتاژگری" نامید، محمود عباس‌زاده مشکینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا بر لزوم "روشن شدن تمام ابعاد قضیه زندان اوین" تاکید کرد و گفت: «باید مشخص شود چه مدتی پلشتی‌ها در زندان اوین در جریان بوده و چرا نظارت صورت نگرفته است.»

به گزارش ایسنا، قرار است هیاتی از کمیسیون اصل ۹۰ با مسئولان قضایی و سازمان زندان‌ها نشستی برگزار و از زندان اوین بازدید کند. علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ به ایسنا گفت که کمیته قضایی این کمیسیون در حال پیگیری این موضوع است.

دیدگاه خود را ارسال کنید